Motogp San Marino: Νίκη και κορυφή για Marquez

Μετά από μια εξεραιτική εμφάνιση ο Marc Marquez κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα στο San Marino ανεβαίνοντας ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας, ισόβαθμος με τον Andrea Dovisiozo.

Η βροχή έκανε την εμφάνιση της στην πίστα του Μιζάνο από το πρωί της Κυριακής και συνεχίστηκε μέχρι και την έναρξη του αγώνα για το MotoGP. To νερό ήταν πάρα πολύ κι έτσι όλα έδειχναν ότι θα είχαμε έναν βρόχινο αγώνα στην εκκίνηση του.

Στην εκκίνηση Vinales και Dovizioso δεν ξεκίνησαν καλά από τις πρώτες 2 θέσεις κι έχασαν αμέσως έδαφος. Πρώτος πέρασε ο Jorge Lorenzo που έφυγε εξαιρετικά από την δεύτερη σειρά και πέρασε μπροστά από τον Marc Marquez.

Πολύ καλή εκκίνηση έκανε και ο Danilo Petruzzi που από την όγδοη θέση πετάχτηκε πέμπτος, μπροστά από τον Cal Crutchlow, ενώ εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος του Maverick Vinales για να περάσει τέταρτος.

Ο Lorenzo πετούσε στην βροχή, ανοίγοντας τη διαφορά του από τον Marquez στα 2 δευτερόλεπτα μετά τους πρώτους 5 γύρους. Πιο πίσω ο Jack Miller έδειχνε πόσο γρήγορος ήταν στην βροχή ανεβαίνοντας από την 14η στην 7η θέση και πίεζε ασφυκτικά τους Vinales-Crutchlow.

Στον 6ο γύρο ο Marquez έδειξε να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, βγάζοντας το πόδι του στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού για να δείξει στην ομάδα ότι ήθελε να αλλάξει μοτοσυκλέτα. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στους Dovizioso-Petrucci να επιτεθούν. Ο αναβάτης της Pramac επιτέθηκε καλύτερα και πέρασε και τους 2 με τον Marquez να κρατάει τον μεγάλο του αντίπαλο πίσω.

Στον 7ο γύρο ο Lorenzo είχε ανοίξει τη διαφορά του στα 4 δευτερόλεπτα, αλλά στην 8η στροφή έχασε τον έλεγχο κι έπεσε, μένοντας εκτός από έναν αγώνα στον οποίο κυριαρχούσε. Αυτό έδωσε την πρωτοπορία στον Petrucci, που έδειχνε να έχει τον έλεγχο μπροστά από τους Marquez-Dovizioso.

Λίγο αργότερα έπεσε κι ο Cal Crutchlow από την πέμπτη θέση, αλλά και ο Loris Baz που έκανε μέχρι εκείνο το σημείο έναν εκπλητκικό αγώνα κι είχε ανέβει έκτος. Κανείς από τους 2 δεν εγκατέλειψε, αλλά έπεσαν αρκετά πίσω στην κατάταξη.

Πολύ κακό αγώνα έκανε ο Dani Pedrosa που δεν βρήκε ρυθμό σε κανένα σημείο του αγώνα κι έμεινε πριν καν το μέσο του αγώνα εκτός βαθμών και αρκετά δευτερόλεπτα μακριά από τον ρυθμό των πρώτων.

Ο επόμενος από τους αναβάτες που έκαναν έναν καλό αγώνα, μέχρι να πέσουν ήταν ο Hector Berbera που έφυγε με πολλά χιλιόμετρα στην 16η στροφή, ενώ μετά από 2 γύρους έφυγε στο ίδιο σημείο και ο Aleix Espargaro.

Ο Sam Lowes άργησε αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει την καθιερωμένη του πτώση, καταφέρνοντας πάντως να συνεχίσει χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα τον αγώνα του.

Μπροστά ο Petrucci είχε καταφέρει να ξεμακρύνει κάπως από τους Marquez-Dovizioso που πλέον πρόσεχαν περισσότερο ο ένας τον άλλον στην μάχη για την πρώτη θέση στη βαθμολογία, παρά είχαν ενδιαφέρον για τη νίκη.

Με 8 γύρους να απομένουν ο Dovizioso έχασε έδαφος, ενώ ένα λάθος του Petrucci, επέτρεψε στον Marquez όχι μόνο να αυξήσει τη διαφορά από τον μεγάλο του αντίπαλο, αλλά και να μπει δυναμικά στην διεκδίκηση της νίκης.

Ο αναβάτης της εργοστασιακής Ducati δεν μπορούσε πια να ακολουθήσει τον ρυθμό των 2 πρώτων που πλέον είχαν να μονομαχήσουν για την νίκη στο Misano. Η βροχή είχε πια σταματήσει κι η πίστα σταδιακά στέγνωνε, αλλά όχι τόσο γρήγορα ώστε να γίνει η αλλαγή σε σλικ ελαστικά.

O Petrucci οδηγούσε εξαιρετικά, αλλά ο Marquez είχε μυριστεί αίμα. Με 2 γύρους να απομένουν ξεκίνησε μια λυσσασμένη επίθεση, κόλλησε πίσω από την Ducati κι έψαχνε την ευκαιρία να προσπεράσει. Κι όντως έτσι έγινε. Στην πρώτη στροφή του τελευταίου γύρου έκανε την κίνηση του, πέρασε και ολοκλήρωσε έναν τέλειο γύρο για να πάρει μια τεράστια νίκη στο Μιζάνο!

Αυτή η νίκη του έδωσε και πάλι την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα, καθώς ισοβαθμούσε στην κατάταξη με τον Andrea Dovizioso, αλλά είχε καλύτερους τερματισμούς από τον Ιταλό της Ducati.

Τέταρτος ήρθε ο Vinales που έκανε έναν ήσυχο αγώνα, ενώ την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Pirro, Miller, Redding, Rins, Folger και Smith, ενώ μεγάλος άτυχος ήταν ο Johann Zarco που είδε την μοτοσυκλέτα του να μένει κι αναγκάστηκε να σπρώξει την Yamaha του μέχρι την γραμμή του τερματισμού.

Επόμενος αγώνας το τριήμερο 22-24 Σεπτεμβρίου για το Grand Prix της Αραγονίας και την πίστα της Motorland.

 

Πηγή: totalracing.gr