MotoGP Gran Premio Motul de la República Argentina: 1-2 η Yamaha

Το πρώτο 1-2 στη φετινή χρονιά έκανε η ομάδα της Yamaha στον αγώνα της Αργεντινής. Νικητής για δεύτερο συνεχόμενο grand prix ήταν ο 22χρονος Mavarick Vinales και δεύτερος ο ομόσταυλος του Valentino Rossi. Την τρίτη θέση στο πόντιουμ συμπλήρωσε ο Cal Crutchlow.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Marc Marquez να παίρνει την πρωτοπορία και να ανοίγει γρήγορα τη διαφορά από τους υπόλοιπους, θέλοντας να μείνει μακριά από περιπέτειες. Πίσω του βρίσκονταν οι Cal Crutchlow, Maverick Vinales και Valentino Rossi προσπαθώντας να μείνουν σε επαφή μαζί του.

Στον τρίτο γύρο ο Vinales έκανε την κίνηση του περνώντας τον Crutchlow και γρήγορα ξεκίνησε να πλησιάζει τον Marquez, ο οποίος λίγο αργότερα είχε πτώση με αποτέλεσμα να αποχαιρετήσει νωρίς τον αγώνα.

Vinales, Crutchlow και Rossi γρήγορα απομακρύνθηκαν από τους υπόλοιπους με τον Vinales να ανοίγει γύρο με τον γύρο τη διαφορά, βλέποντας στο τέλος πρώτος την καρό σημαία. Όσο πλησίαζε το τέλος ο Rossi πίεζε τον Crutchlow για τη δεύτερη θέση με τον Βρετανό να δείχνει ότι άντεχε στην πίεση. Εφτά γύρους πριν το τέλος ο Rossi κατάφερε να περάσει δεύτερος ολοκληρώνοντας το θρίαμβο για τη Yamaha.

Αρκετά καλός στον αγώνα ήταν ο Crutchlow ο οποίος αν και με υποδεέστερη μοτοσυκλέτα κατάφερε να βρίσκετε στη μάχη για τη δεύτερη θέση μέχρι και το τέλος του αγώνα. Τέταρτος ολοκλήρωσε ο Álvaro Bautista και πέμπτος ο Johann Zarco ο οποίος για ακόμα ένα αγώνα ήταν απολαυστικός δίνοντας μάχες και κερδίζοντας θέσεις.

 

Στην έκτη θέση τερμάτισε ο Jonas Folger, έβδομος ο Danilo Petrucci και όγδοος ο Scott Redding. Την πρώτη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Jack Miller και Karel Abraham.

 

Καταστροφικός ήταν ο αγώνας για τις ομάδες της εργοστασιακής Honda και Yamaha, καθώς οι αναβάτες και των δυο ομάδων είχαν πτώση με αποτέλεσμα να χάσουν πολύτιμο έδαφος στο πρωτάθλημα κατασκευαστών αλλά και οδηγών. Επίσης δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον αγώνα ούτε οι Andrea Dovizioso, Aleix Espargaro, Sam Lowes και Alex Rins.

Ο επόμενος αγώνας για το συναρπαστικό πρωτάθλημα του motogp θα διεξαχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 23 Απριλίου.

Classification

worldstanding