MotoGP 16ος γύρος – Αυστραλία / Phillip Island: Σημαντική νίκη για τον Marc Marquez

O Marc Marquez ήταν ο τελικός νικητής στο Grand Prix Αυστραλίας στο Phillip Island. Αυτή ήταν η 61η νίκη της καριέρας του και η 35η στην κατηγορία MotoGP. Μια νίκη που μπορεί να θεωρηθεί ίσως και η πιο σημαντική για τον αναβάτη της Repsol Honda αφού ο κυριότερος του αντίπαλος, ο Andrea Dovizioso έμεινε εκτός δεκάδας.

Οκτώ συνολικά αναβάτες έδιδαν μάχη για τη νίκη στον αγώνα στην Αυστραλία. Marc Marquez, Valentino Rossi, Maverick Viñales, Johann Zarco, Andrea Iannone, Jack Miller, Cal Crutchlow και Alex Rins άλλαζαν συνεχώς θέσεις στη μάχη για το ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου. Αυτό έγινε μέχρι τον 21ο γύρο όπου εκεί ο Marquez κατάφερε να ανοίξει την απόσταση από τους υπόλοιπους αντιπάλους του. Με το πέσιμο της καρό σημαίας ο Marquez πήρε την έκτη φετινή του νίκη στο πρωτάθλημα ενώ τον ακολούθησαν οι δύο εργοστασιακές Yamaha των Rossi και Vinales. Η διαφορά τους ήταν μόλις 43 εκατοστά. Ένας εντυπωσιακός αγώνας από τον Ρόσι καθώς ακόμα δεν έχει αναρρώσει πλήρως από τον τραυματισμό του στο δεξί πόδι.

Αντίθετα, ο Dovizioso αντιμετώπισε προβλήματα στησίματος με τη μοτοσικλέτα του και το μόνο που κατάφερε ήταν να τερματίσει στη 13η θέση.

«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί γνώριζα ότι ο σημερινός αγώνας ήταν σημαντικός» δήλωσε ο Marc Marquez, και συνέχισε. «Ο Dovi αντιμετώπισε δυσκολίες όλο το Σαββατοκύριακο, ενώ εγώ αισθανόμουν πολύ καλά στη μοτοσυκλέτα και έπρεπε να το εκμεταλλευτώ. Όταν ξεκίνησε ο αγώνας, σκεφτόμουν ότι έπρεπε να παραμείνω ήρεμος και να διαχειριστώ τα ελαστικά, όμως όταν ο Zarco με χτύπησε, τότε κατάλαβα ότι θα είχαμε μάχη. Βρισκόμουν σε μία ομάδα από μαχητές. Ήξερα ότι έπρεπε να πιέζω για να υπερασπιστώ τη θέση μου αλλά και να περνάω στην επίθεση. Απλά, προσπάθησα να ελέγξω την κατάσταση και οκτώ γύρους πριν το τέλος τα έδωσα όλα».

Απομένουν ακόμα δύο γύροι μέχρι να ολοκληρωθεί το φετινό πρωτάθλημα. Στις 29 Οκτωβρίου στην πίστα της Σεπάνγκ στη Μαλαισία θα διεξαχθεί ο προτελευταίος γύρος ενώ στις 12 Νοεμβρίου στην πίστα Ρικάρντο Τόρμο στην Ισπανία θα έχουμε το φινάλε της σεζόν. Ο Marquez έφτασε τώρα τους 269 βαθμούς σε αντίθεση με τον Dovizioso που έμεινε στους 236. Το σημαντικό προβάδισμα των 33 βαθμών που έχει ο αναβάτης της Honda μπορούν να του χαρίσουν τον τίτλο και από τον επόμενο αγώνα.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1 Marc Marquez         Honda             40m49.772s

2 Valentino Rossi        Yamaha           1.799s

3 Maverick Vinales     Yamaha           1.826s

4 Johann Zarco          Yamaha           1.842s

5 Cal Crutchlow          Honda             3.845s

6 Andrea Iannone       Suzuki             3.871s

7 Jack Miller                Honda             5.619s

8 Alex Rins                  Suzuki             12.208s

9 Pol Espargaro          KTM                16.251s

10 Bradley Smith         KTM                16.262s

 

Βαθμολογία
1 Marc Marquez         269

2 Andrea Dovizioso    236

3 Maverick Vinales     219

4 Valentino Rossi        188

5 Dani Pedrosa           174

6 Johann Zarco          138

7 Jorge Lorenzo         117

8 Danilo Petrucci         111

9 Cal Crutchlow          103

10 Jonas Folger          84