Moto GP Ιαπωνία: Θρίλερ μέχρι το τελευταίο μέτρο

Οι βροχερές συνθήκες που επικρατούσαν στην πίστα του Motegi προϊδέαζαν για ένα αγώνα χωρίς προγνωστικά. Μετά από σκληρές μάχες μεταξύ των Andrea Dovizioso και Marc Marquez η νίκη κρίθηκε υπέρ του Ιταλού στον τελευταίο γύρο.

Όπως και σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου, η βροχή έκανε την εμφάνιση της και στον αγώνα και μάλιστα με αρκετή ένταση. Παρόλα αυτά ο αγώνας ξεκίνησε κανονικά, μπροστά από λίγους παραπάνω από 50 χιλιάδες θεατές.

Στην εκκίνηση ο Zarco έφυγε άσχημα από την pole position, επιτρέποντας στους Marquez, Lorenzo και Petrucci να τον περάσουν στην πρώτη στροφή. Πολύ καλά έφυγε κι ο Andrea Dovizioso που πετάχτηκε από την ένατη στην πέμπτη θέση.

Οι Ducati έδειχναν να βολεύονται καλύτερα στους πρώτους γύρους, καθώς Lorenzo και Petrucci πέρασαν άνετα τον Marquez, ενώ το ίδιο έκανε κι ο Dovizioso με τον Zarco. Πιο πίσω Vinales και Rossi ανέβαιναν θέσεις, ενώ ο Pedrosa έπεφτε συνεχώς στην κατάταξη.

Ο Danilo Petrucci δεν άργησε να περάσει τον Lorenzo για να περάσει πρώτος, ο οποίος φαινόταν να βραδυπορεί μπροστά από τους Marquez, Dovizioso, Zarco και τον Iannone που πίεζε ασφυκτικά. Και οι 4 πέρασαν με άνεση τον Ισπανό που έδειχνε να δυσκολεύεται σε άλλον έναν αγώνα με βροχή.

Με την μάχη Zarco, Rins και Iannone για την 4η θέση να μαίνεται, άρχισαν οι πρώτες πτώσεις του αγώνα. Crutchlow, Abraham και Nozane ήταν οι πρώτοι, ενώ 1 γύρο αργότερα έπεσε κι o Valentino Rossi, που έμεινε και μαθηματικά πλέον εκτός της διεκδίκησης του τίτλου. Pedrosa και Bautista ολοκλήρωσαν τις πτώσεις σε έναν αγώνα με αρκετές εγκαταλείψεις.

Marquez και Dovizioso άρχιζαν σιγά-σιγά να κόβουν τη διαφορά τους από τον Petrucci. Όταν τον έφτασαν με 2 χειρουργικές κινήσεις πέρασαν με εντυπωσιακό τρόπο τον αναβάτη της Pramac και συνέχισαν την μάχη τους, όχι μόνο για την νίκη, αλλά για τον παγκόσμιο τίτλο.

Η μάχη μεταξύ των 2 ήταν τρομερή. Ο Dovizioso κέρδιζε λίγα δέκατα σε κάθε γύρο, αλλά ο Marquez κρατιόταν μπροστά. Στον 18ο γύρο ο Dovizioso μπήκε καλύτερα στην πίσω ευθεία, πήρε το slipstream της Honda και με μια σπουδαία κίνηση πέρασε μπροστά από τον μεγάλο του αντίπαλο με 6 γύρους να απομένουν.

Ο Marquez δεν τα παράτησε. Παρότι αρχικά έχασε χρόνο, δεν άργησε να φτάσει και πάλι κοντά στον Dovizioso. H μάχη είχε μόλις ξεκινήσει. Ο Marquez έκανε την επίθεση του, ο Dovizioso αντέδρασε, αλλά στην δεύτερη προσπάθεια του Ισπανού δεν μπόρεσε να τον σταματήσει.

Στον τελευταίο γύρο η διαφορά ήταν στα 2 δέκατα, ο Dovizioso δεν μπορούσε να μην δοκιμάσει να περάσει. Εκμεταλλεύτηκε ένα γλίστρημα του Marquez στην 8η στροφή και έχοντας καλύτερη επιτάχυνση στην πίσω ευθεία πέρασε και πάλι στην πρώτη θέση! Ο Marquez προσπάθησε να ξαναπεράσει στην τελευταία στροφή, αλλά ο Dovizioso ήταν ψύχραιμος, κράτησε την γραμμή του και πήρε μια τεράστια νίκη!

Το αποτέλεσμα αυτό έφερε τη διαφορά ανάμεσα στους 2 πρώτους στους 11 βαθμούς και με 3 αγώνες να απομένουν, η μάχη του τίτλου φτάνει πια στην κορύφωση της.

Τρίτος ήταν ο εξαιρετικός Danilo Petrucci ενώ οι Suzuki έκαναν τον καλύτερο αγώνα της σεζόν, με τους Iannone και Rins να τερματίζουν στην 4η και 5η θέση. Lorenzo και A. Espargarο τερμάτισαν μπροστά από τους Zarco και Vinales που έχασαν πολύ ρυθμό στον τελευταίο γύρο, ενώ την δεκάδα συμπλήρωσε ο Loris Baz.

To πρωτάθλημα του MotoGP συνεχίζεται την επόμενη εβδομάδα και το Grand Prix της Αυστραλίας από την πίστα του Phillip Island (20-22/10)

 

Πηγή: totalracing.gr