Monza Rally Show 2017- Νικητής για έκτη φορά ο Valentino Rossi

Ο Θρύλος του MotoGp, εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Valentino Rossi έγραψε ιστορία, αφού έγινε ο πρώτος οδηγός που φτάνει στις έξι νίκες στον αγώνα θεσμό Monza Rally Show, ο οποίος διεξάγεται στο τέλος κάθε αγωνιστικής χρονιάς.

Ο Rossi έτρεξε με ένα Ford Fiesta WRC 2016 και είχε συνοδηγό τον Carlo Cassina. Στο δεύτερο σκέλος κατάφερε να κερδίσει στον πρώτο αγώνα της Κυριακής τον πρώην οδηγό της Audi LMP1 Marco Bonanomi με διαφορά 6 δευτερολέπτων.

Οι πιθανότητες του όμως για να περάσει στην επόμενη φάση μειώθηκαν όταν του χρεώθηκε ποινή 10 δευτερολέπτων διότι το αυτοκίνητο που είχε στην κατοχή του βρέθηκε να είναι 7 κιλά ελαφρύτερο από το κανονικό.

Αυτό έδωσε στον αντίπαλο του ένα προβάδισμα της τάξης των 2,7 δευτερολέπτων για το δεύτερο πέρασμα, όμως το τραγικό λάθος του Bonanomi το οποίο τον ανάγκασε σε έξοδο από την πίστα, τον χρέωσε με ποινή και έτσι η νίκη πήγε στον Rossi.

Ο Bonanomi κατέληξε τελικά στην τρίτη θέση πίσω από τους οδηγούς της Hyundai WRC Thierry Neuville και Andreas Mikkelsen, οι οποίοι έτρεξαν σαν πλήρωμα με το i20 WRC.

Ο Neuville κατάφερε να κερδίσει τον εναρκτήριο αγώνα της Παρασκευής, έχοντας ακόμη μια νίκη το Σάββατο το πρωί, αλλά μια ποινή 10 δευτερολέπτων για χτύπημα σε παντιέρα, σε συνδυασμό με ένα τρυπημένο πίσω αριστερά ελαστικό έσβησαν τις ελπίδες του ίδιου αλλά και του Mikkelsen.

Μια νίκη για το πλήρωμα Neuvile-Mikkelsen, την Κυριακή τους χάρισε την δεύτερη θέση 2,7 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Bonanomi. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Motocross Tony Cairoli με Hyundaι πήρε την τέταρτη θέση έχοντας και αυτός μια ποινή 10 δευτερολέπτων για ελαφρύτερο αυτοκίνητο.  Ο δύο φορές πρωταθλητής Ιταλίας Piero Longhi πήρε την πέμπτη θέση, οδηγώντας ένα Ford.

Ένας ακόμη οδηγός από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι δήλωσε παρών ο Graig Breen, ο οποίος έτρεξε με ένα Citroen, αλλά αποχώρισε το Σάββατο με πρόβλημα στον κινητήρα του DS3.

Φωτογραφίες: Beretta