MERC – Lebanon rally: Σειρά του Abdo Feghali να κερδίσει

Το ράλι Λιβάνου ως συνήθως τα τελευταία χρόνια κερδίζουν τοπικοί οδηγοί, καθιστώντας το απόρθητο φρούριο για τους εκάστοτε διεκδικητές του μεσανατολικού πρωταθλήματος, έτσι και ο φετινός αγώνας δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Φέτος ήταν μάχη μεταξύ Λιβάνιων και Καταρανών οδηγών καθώς οι συμμετοχές προέρχονταν μόνο από τις δυο χώρες. Το τελικό αποτέλεσμα δεν αποτέλεσε καθόλου έκπληξη καθώς στις ασφάλτινες διαδρομές του Λιβάνου δύσκολα μπορεί οδηγός από άλλη χώρα να κερδίσει.

addo (6)

Νικητής για ακόμα μια φορά ήταν ένας Feghali αλλά όχι ο Roger όπως έχουμε συνηθίσει αλλά ο Abdo. Οδηγώντας εκπληκτικά το Skoda Fabia R5 πήρε κεφάλι τη δεύτερη μέρα και δεν έχασε την πρωτοπορία σε κανένα σημείο, με αποτέλεσμα να κερδίσει τον αγώνα της πατρίδας του για πρώτη φορά στην καριέρα του μέσα σε έξαλλα πανηγύρια.  addo (2)

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Tamer Ghandour με MITSUBISHI LANCER EVO 10. Όντας πολύ σταθερός καθόλη τη διάρκεια του αγώνα κατάφερε να αναρριχηθεί δεύτερος εκμεταλλευόμενος τις εγκαταλείψεις τον πληρωμάτων που ήταν μπροστά του. Το πόντιουμ συμπλήρωσε ακόμα ένας Λιβάνιος ο Rodrigue Rahi με MITSUBISHI LANCER EVO 9.

addo (1)

Ακολούθησαν οι Eddy Abou Karam, Rodolphe Asmar και Bassel Abou Hamdan στις θέσεις τέσσερα πέντε και έξι αντίστοιχα και την πρώτη οκτάδα συμπλήρωσαν οι Henry Massaad και Khalid Al-Suwaidi ο οποίος ήταν και ο μοναδικός μη Λιβάνιος που κατάφερε να τερματίσει στη δεκάδα.

addo (3)

Όπως πέρσι έτσι και φέτος ο πρωταθλητής μέσης ανατολής Nasser Al Attiyah επιχείρησε να σπάσει την παράδοση που τον θέλει να μην κερδίσει το ράλι Λιβάνου. Κατάφερε να κερδίσει την υπερειδική αλλά μέχρι εκεί. Έχασε νωρίς την πρωτοπορία και έδειξε να μην μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό του Feghali. Η σημερινή μέρα τέλειωσε νωρίς καθώς από την πρώτη ειδική κτύπησε το αυτοκίνητο μα αποτέλεσμα να αποχωρίσει από τον αγώνα.

Άτυχος ήταν επίσης και ο Roger Fenghali. Ο περσινός νικητής συμμετείχε φέτος με EVO10 σημειώνοντας εκπληκτικούς χρόνους όμως η τύχη του γύρισε την πλάτη με αποτέλεσμα να αποχωρίσει και αυτός από τον αγώνα.

Ο επόμενος αγώνας για το πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής είναι το Cyprus Rally το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 7-8-9 Οκτωβρίου.

Φωτογραφίες: MMSRALLY