MERC – Ράλι Κατάρ: Ο Al Naimi έκανε την έκπληξη

Τα πάνω κάτω ήρθαν σήμερα στο διεθνές ράλι Κατάρ, εναρκτήριο αγώνα του πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής, με τον Rashid Al Naimi να πανηγυρίζει για πρώτη φορά τη νίκη στον αγώνα της πατρίδας του. Ο Καταρινός οδηγός εκμεταλλεύτηκε πλήρως την αποχώρηση του πρωτοπόρου Nasser Al Attiyah και μετά από αρκετά χρόνια γίνετε ο πρώτος οδηγός που κερδίζει αγώνα του πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής με αυτοκίνητο προδιαγραφών Ν. Της ίδιας κατηγορίας αυτοκίνητα είναι και τα υπόλοιπα τέσσερα που είδαν την καρό σημαία στον τερματισμό.

Η σημερινή δεύτερη μέρα του διεθνές ράλι Κατάρ ξεκίνησε με τον Nasser Al Attiyah να ξεκινά πρώτος και να στοχεύει ακόμα μια νίκη. Όλα πήγαιναν ρολόι και το προβάδισμα υπέρ του μεγάλωνε ειδική με ειδική. Η αποχώρηση στην ένατη ειδική διαδρομή του κυριότερου του αντιπάλου Khalid Al Suwaidi μετά από έξοδο από την οποία καταστράφηκε το αυτοκίνητο, απλοποιούσε τα δεδομένα για τον Al Attiyah. Η τύχη όμως αυτή τη φορά δεν ήταν με το μέρος του και η εντέκατη και προτελευταία ειδική του αγώνα έμελλε να αλλάξει τα αποτελέσματα για ακόμα μια φορά στη γενική κατάταξη.

Ο πρωτοπόρος Al Attiyah αποχώρησε από τον αγώνα με πρόβλημα στο ψυγείο του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα η πρώτη θέση να περάσει στα χέρια του Al Naimi.

Δεύτερος με Mitsubishi EVO9 τερμάτισε ο Nasser Al Kuwari με Mitsubishi EVO9 και το βάθρο συμπλήρωσε ο Mshari Althefiri με Mitsubishi EVO8. Khalid Al Mohammadi και Henry Kahy τερμάτισαν στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

Ο επόμενος αγώνας για το πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής θα διεξαχθεί στην Ιορδανία, από τις 4 μέχρι τις 6 Μαΐου.

Φωτογραφίες: MMS RALLY

Τελικά αποτελέσματα