Marquez: Το Silverstone είναι μεγάλη πρόκληση

Ο αναβάτης της Repsol Honda Marc Marquez απέκτησε μεγάλη δυναμική στη μάχη του τίτλου τους τελευταίους αγώνες και παρά την ήττα του στον αγώνα της Αυστρίας κατάφερε να αυξήσει το προβάδισμα του στη βαθμολογία. Προηγείται με 16 βαθμούς διαφορά από τον Andrea Dovizioso (Ducati team) και 24 από τον Maverick Vinales (Movistar Yamaha MotoGP) και περιμένει το Σαββατοκύριακο στο Silverstone να είναι πολύ ανταγωνιστικό. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής κέρδισε το 2014 σε αυτή την πίστα, ξέρει ότι έχει καλό ρυθμό για να το επαναλάβει, όμως γνωρίζει πολύ καλά ότι και μερικοί από τους κυριότερους του αντίπαλους θα έχουν παρόμοιο ρυθμό.

Ωστόσο τους τελευταίους αγώνες έλυσε τα προβλήματα που είχε, έχει πολύ καλή αίσθηση πάνω στη μοτοσυκλέτα και στόχος του Marquez είναι οπωσδήποτε το βάθρο. Μετά από τα δοκιμαστικά που έγιναν στο Misano και αρκετούς βαθμούς ακόμα διαθέσιμους ίσως δούμε την αναμέτρηση που περιμένουν όλοι, μεταξύ Marquez και Vinales.

‘’Βήμα με βήμα καταφέραμε να βρούμε μια καλή βάση για τη μοτοσυκλέτα και αυτό είναι πολύ καλό καθώς στόχος μου είναι να βρίσκομαι πάντα μπροστά, σε όλες τις πίστες και υπο όλες τις συνθήκες. Φυσικά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το ίδιο και στο Silverstone, μια πίστα που μου αρέσει, όμως ξέρουμε ότι θα είναι μεγάλη πρόκληση καθώς και οι αντίπαλοι μας είναι πολύ δυνατοί εδώ, ‘’ είπε ο Marquez.

‘’Πέρσι κάναμε πολύ καλή δουλειά κατά το Σαββατοκύριακο όμως στον αγώνα δεν κάναμε την κατάλληλη επιλογή μπροστινού ελαστικού. Φέτος θα κάνουμε ότι μπορούμε ούτως ώστε να μπορέσουμε να παλέψουμε για μια θέση στο βάθρο.