LEAF NISMO Concept από τη Nissan

Το 45ο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο είναι ο χώρος στον οποίο αυτές τις μέρες η Nissan παρουσιάζει στο κοινό μια σειρά από συναρπαστικά πρωτότυπα αυτοκίνητα και οχήματα παραγωγής. Μεταξύ αυτών και το πρωτότυπο Nissan Leaf NISMO, το  μοντέλο επιδόσεων Serena NISMO, καθώς και ένα αναβαθμισμένο Skyline. Συνολικά, η Nissan παρουσιάζει 13 οχήματα στο χώρο αυτό.

Nissan to show LEAF NISMO Concept at Tokyo Motor Show

Αυτό όμως που τράβηξε τά βλέμματα στο 45ο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο δεν ήταν άλλο από το Nissan Leaf NISMO. Ένα πρωτότυπο μοντέλο που διαθέτει ένα νέο δυναμικό σχεδιασμό κατευθείαν από το τμήμα της NISMO. Η εφαρμογή της τεχνολογίας των αγωνιστικών αυτοκινήτων της NISMO στο αμάξωμα του Leaf, έχει ως αποτέλεσμα βελτιωμένη αεροδυναμική απόδοση χωρίς να θυσιάζεται ο εξαιρετικός συντελεστής οπισθέλκουσας του μοντέλου. Στο εσωτερικό κυριαρχεί το μαύρο χρώμα σε συνδυασμό με τις λεπτομέρειες στο χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα της  NISMO, δημιουργώντας  ένα υψηλής ποιότητας αισθητικό αποτέλεσμα.

Στο δρόμο, το Leaf NISMO Concept προσφέρει μια πραγματικά συναρπαστική οδήγηση.  Αυτό οφείλεται αφενός  στην σπορ ανάρτηση και τα ελαστικά υψηλών επιδόσεων και αφετέρου σε έναν ειδικά ρυθμισμένο υπολογιστή/ επεξεργαστή που προσφέρει  άμεση επιτάχυνση σε όλο το εύρος ταχυτήτων.  Το Leaf NISMO Concept συνδυάζει τον φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου,  με τη συναρπαστική οδηγική εμπειρία που ήταν πάντα σήμα κατατεθέν της  NISMO.

Η νέα γενιά Leaf της Nissan ξεκίνησε την εμπορική του πορεία αυτό τον καιρό στην Ιαπωνία και διαθέτει την τελευταία τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης ProPILOT. Το σύστημα περιλαμβάνει επίσης το ProPILOT Park, την πρώτη τεχνολογία σε ένα ιαπωνικό αυτοκίνητο που βοηθά τους οδηγούς να σταθμεύουν ελέγχοντας αυτόματα το γκάζι, τα φρένα, το τιμόνι, την αλλαγή ταχυτήτων και το  χειρόφρενο.  Ένα άλλο χαρακτηριστικό του νέου Leaf είναι το e-Pedal, το οποίο επιτρέπει στον οδηγό να ξεκινήσει, να επιταχύνει, να επιβραδύνει, να σταματήσει αλλά  και να κρατήσει το αυτοκίνητο,  χρησιμοποιώντας μόνο το πεντάλ του γκαζιού.