LAC Rallysprint 2017: Chips Junior και στη Λεμεσό

Απολαυστικός και συνάμα αποτελεσματικός ήταν ο Νικόλας Γεωργίου Chips Junior στον τρίτο γύρο του παγκυπρίου πρωταθλήματος ταχύτητας που έγινε στη Λεμεσό. Όντας ο ταχύτερος οδηγός για ακόμα ένα αγώνα τη φετινή σεζόν, δεν δυσκολεύτηκε να σημειώσει την τρίτη σερί νίκη και έτσι αποσπάστηκε στη βαθμολογία από τους διώκτες του. Ο Chips Junior κέρδισε τον αγώνα ουσιαστικά από την πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή, καθώς με το χρόνο που έγραψε δεν μπόρεσε κανένας να τον απειλήσει.

 

Δεύτερος τερμάτισε ο Κυριάκος Ιωαννίδης μετά από μεγαλειώδεις εμφάνιση. Ήταν για ακόμα ένα αγώνα θεαματικότατος και τον χρόνο που του χάρισε τη δεύτερη θέση τον πέτυχε στη δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή.

Στο νήμα κρίθηκε η τρίτη θέση όπου την διεκδίκησαν οι Γιάννος Ιωαννίδης και Δημήτρης Πιερή. Ο Ιωαννίδης ήταν αυτός που κατάφερε να επικρατήσει στο τέλος με τη μεταξύ τους διαφορά να είναι μόλις στο ένα δέκατο του δευτερολέπτου.

Παράλληλα η τέταρτη θέση του Δημήτρη Πιερή του χάρισε την νίκη στην κατηγορία RCS2. Πέμπτος κάνοντας όμως μια χρονομετρημένη προσπάθεια στην πρώτη διαδρομή κατατάγει ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας. Στη δεύτερη δεν κατάφερε να χρονομετρηθεί καθώς ανέτρεψε το αγωνιστικό με αποτέλεσμα να μείνει ημιτελής η προσπάθεια του. Πέραν από την πέμπτη θέση γενικής ο Τσουλόφτας ήταν νικητής και στην κατηγορία RC2.

Έκτος τερμάτισε ο Μάριος Παναγιώτου και τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Pieri Junior, Ιάκωβος Πενταράς, Σταύρος Ζήνωνος και Πέτρος Παύλου.

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρων και στη δικήνητη κατηγορία όπου τρείς οδηγοί διεκδικούν το φετινό τίτλο. Λένε ότι η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και αυτό ίσχυσε απόλυτα για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας πριν από τον αγώνα της Λεμεσού, Γιώργο Ασπρή. Από τη δοκιμαστική διαδρομή ο Ασπρής είχε έξοδο και αποτέλεσμα αυτού ήταν να μην μπορέσει να συνεχίσει τον αγώνα. Αυτό άνοιξε διάπλατα το δρόμο στους Σωκράτη Παπαναστασίου και Μιχάλη Σοφοκλέους οι οποίοι τα έδωσαν όλα για τη νίκη. Αυτός που κατάφερε να επικρατήσει ήταν ο Παπαναστασίου ο οποίος με τη νίκη αυτή πέρασε επικεφαλής στη βαθμολογία. Σφήνα μεταξύ των δυο μπήκε ο Τσιελεπής τερματίζοντας δεύτερος αφήνοντας τον Σοφοκλέους τρίτο.

Στον τρίτο αγώνα ταχύτητας έτρεξαν και νεαροί οδηγοί οι οποίοι ήταν πολύ θεαματικοί. Ο Λάμπρος Ιωαννίδης, γιος του Κυριάκου Ιωαννίδη, ήδη μετρά μερικούς αγώνες και ήταν ίσως ο θεαματικότερος όλων, αφού όπως όλοι είδαμε έχει υιοθετήσει ίδιο θεαματικό οδηγικό στυλ με τον πατέρα του και τον αδερφό του, Γιάννο. Στην πρώτη του συμμετοχή σε αγώνες ταχύτητας και αδερφός του Πανίκου Πολυκάρπου Γιώργος, έδειξε ότι κατέχει το αντικείμενο και με θεαματικό και ταυτόχρονα προσεκτικό οδήγημα αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον. Επίσης αρκετά βελτιωμένοι ήταν και οι Ευαγόρας και Αχιλλέας Κούλλουρος σε σχέση με προηγούμενους αγώνες.

Τέλος στον αγώνα έτρεξε και ο Αυστριακός Martin Jakubowics χωρίς ν όμως να προσμετρά στα τελικά αποτελέσματα.

Ο επόμενος αγώνας για το παγκύπριο πρωτάθλημα ταχύτητας είναι προγραμματισμένος στις 10 Σεπτεμβρίου και θα διοργανωθεί από τη Λέσχη Αυτοκινήτου Αμμοχώστου.

Στάθης Ευσταθίου

Φωτογραφίες: Στάθης Ευσταθίου / Μιχάλης Κοντογιώργης / Κούλλης Κυριάκου

results