LAC Rallysprint 2017: Ένας παλιός καλός Πέτρος Πέτρου

Με νικητή τον Πέτρο Πέτρου ολοκληρώθηκε ο πέμπτος γύρος του παγκυπρίου πρωταθλήματος ταχύτητας. Ο Πέτρου εφοδιασμένος με ένα Mitsubishi Lancer EVO7, θύμισε στον αγώνα της Λεμεσού τον παλιό καλό του εαυτό. Η προσαρμογή με το καινούργιο αυτοκίνητο έγινε πολύ γρήγορα και αυτό τον βοήθησε να κινηθεί ταχύτατα στην μήκους πέντε χιλιομέτρων διαδρομή. Έγραψε τον καλύτερο χρόνο στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή, η οποία ήταν και η μοναδική που έκανε στον αγώνα.

Ο Δημήτρης Πιερή ήταν αυτός που τερμάτισε δεύτερος με διαφορά 1.4 δευτερόλεπτα. Γρήγορος όπως πάντα με τη δεύτερη θέση που πέτυχε κατάφερε να περάσει δεύτερος στη βαθμολογία, έχοντας 67 βαθμούς έναντι 64 του τρίτου πλέον Pepsi Junior.

Ο έμπειρος Μάριος Παναγιώτου συμπλήρωσε την τρίτη θέση του βάθρου. Ο Παναγιώτου μαζί με τους Πέτρου και Πιερή ήταν οι μοναδικοί που κατάφεραν να γράψουν χρόνο κάτω από το 3:30 και με τους βαθμούς της τρίτης θέσης είναι ακόμα στο κόλπο για τερματισμό στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος.

Ο Πανίκος Πολυκάρπου τερμάτισε τέταρτος, σε ένα αγώνα που είχε κερδίσει στο πρόσφατο παρελθόν. Ξεκινώντας πρώτος στη διαδρομή, κατάφερε να μειώσει το χρόνο που είχε στη δοκιμαστική 12 ολόκληρα δευτερόλεπτα, όμως δεν ήταν αρκετός για να τον ανεβάσει στο βάθρο.

Αν υπήρχε βραβείο για τον θεαματικότερο οδηγό αυτό αναμφίβολα θα πήγαινε στον Pepsi. Ο Λευκωσιάτης οδηγός όπως σε κάθε αγώνα οδήγησε στο όριο προσφέροντας παράλληλα πλούσιο θέαμα στους θεατές. Τερμάτισε στην πέμπτη θέση δυο δέκατα μακριά από τον Πολυκάρπου.

Ο καλύτερος χρόνος που έγραψε ο Pepsi junior ήταν το 3:31 και έτσι τερμάτισε στην έκτη θέση. Με αυτό το αποτέλεσμα οπισθοχώρησε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και όλα θα κριθούν στον τελευταίο αγώνα στην Πάφο.

Εκπληκτικές μάχες είδαμε στη δυκίνητη κατηγορία, με τον Γιώργο Ασπρή να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση και να φεύγει νικητής από τον αγώνα. Ήταν μακράν ο ταχύτερος από τους αντιπάλους του και σε συνδυασμό με την πέμπτη θέση του μέχρι πρότινος πρωτοπόρου στη βαθμολογία Σωκράτη Παπαναστασίου, κατάφερε να ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένα και να πιάσει κορυφή.

Πολύ κλειστή ήταν η μάχη για τη δεύτερη θέση με το Νίκο Σπύρου σε μια από τις καλύτερες του εμφανίσεις να τερματίζει δεύτερος. Μόλις ένα δέκατο πιο αργός ήταν ο νεαρός Χάρης Ιωάννου, ο οποίος τερμάτισε τρίτος και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ήταν η ευχάριστη έκπληξη του αγώνα.

Την πεντάδα συμπλήρωσαν οι Μιχάλης Σοφοκλέους, ο οποίος οδήγησε για ακόμα μια φορά στο όριο στην προσπάθεια του να πιάσει τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα της κατηγορίας και ο Σωκράτης Παπαναστασίου, ο οποίος πρέπει να προσπαθήσει πολύ στον τελευταίο αγώνα στη μεγάλη μονομαχία που θα έχει με τον Γιώργο Ασπρή για το πρωτάθλημα.

Όλα θα κριθούν και θα ξεκαθαρίσουν στον έκτο και τελευταίο αγώνα, ο οποίος θα γίνει στην Πάφο στις 12 Νοεμβρίου.

Στάθης Ευσταθίου

Φωτογραφίες: Στάθης Ευσταθίου/Μιχάλης Κοντογιώργης/Κούλλης Κυριάκου