LAC Autosprint 2017: Preview

Σειρά της Λεμεσού φέτος να διοργανώσει για δεύτερη φορά αγώνα ταχύτητας. Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ο πέμπτος γύρος για το παγκύπριο πρωτάθλημα αγώνων ταχύτητας στην περιοχή Ύψωνα, στην ίδια διαδρομή όπου έγινε και ο προηγούμενος αγώνας. Σύμφωνα με τους κανονισμούς του αγώνα, η διαδρομή είναι χωμάτινη μήκους 5km και η αρχή θα γίνει με την αναγνωριστική διαδρομή στις 9:00, ακολούθως με τη δοκιμαστική διαδρομή η οποία θα ξεκινήσει στις 9:30 και ο αγώνας θα ολοκληρωθεί με τις δυο χρονομετρημένες διαδρομές. Με το πέρας αυτών θα γίνει η τελετή βράβευσης στο χώρο του αγώνα.

Συνολικά θα τρέξουν 30 οδηγοί, με τρανταχτή απουσία αυτή του φετινού πρωταθλητή Chips Junior, ο οποίος κατέκτησε μαθηματικά το φετινό πρωτάθλημα από τον προηγούμενο αγώνα.

Αρκετά μεγάλο είναι το ενδιαφέρων για τις πιο πίσω θέσεις, όπου τον δεύτερο Pepsi Junior και τον τέταρτο Μάριο Παναγιώτου χωρίζουν 11 βαθμοί. Ενδιάμεσα τους είναι ο Δημήτρης Πιερή ο οποίος είναι 7 βαθμούς πίσω από τον Pepsi Junior και 4 μπροστά από τον Μάριο Παναγιώτου. Πλεονέκτημα για τη δεύτερη θέση έχει αναμφίβολα ο Pepsis Junior, όπου στατιστικά έχει καλυτέρους τερματισμούς φέτος από τους αντίπαλους του. Όμως στους αγώνες ταχύτητας όλα μπορούν να συμβούν και τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο.

Πέραν από τη γενική κατάταξη, στην κατηγορία RCS2 ο Δημήτρης Πιερή έχει ήδη αποσπαστεί 42 βαθμούς από τους υπόλοιπους και θεωρείται το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Τη νίκη που πέτυχε στον προηγούμενο αγώνα που έγινε στη Λεμεσό, θέλει να επαναλάβει ο Σωκράτης Παπαναστασίου στη δικήνητη κατηγορία. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας είδε τον δεύτερο Γιώργο Ασπρή να κερδίζει στον προηγούμενο αγώνα και να μειώνει τη μεταξύ τους διαφορά στους 14 βαθμούς. Σε περίπτωση που καταφέρει να επικρατήσει ο τελευταίος θα ξαναμπεί δυναμικά στη διεκδίκηση του τίτλου. Στην τρίτη θέση ακολουθεί ο Μιχάλης Σοφοκλέους ο οποίος πολύ δύσκολα θα μπορέσει να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση.

LAC ENTRIES SPRINT 2017

Τα τελευταία πέντε χρόνια τον αγώνα ταχύτητας στη Λεμεσό κερδίζουν τοπικοί οδηγοί. Μόλις δυο οδηγοί μοιράζονται τις πέντε νίκες από το 2013 και μετά. Ο Chips Junior μετρά τέσσερις νίκες και Πανίκος Πολυκάρπου μια.

Ο Chips Junior κέρδισε δυο συνεχόμενες χρονιές, το 2013 και 2014, ενώ το 2015 απείχε από τους αγώνες. Το 2013 πίσω από τον Chips Junior τερμάτισε ο Πανίκος Πολυκάρπου και το 2014 στον μοναδικό αγώνα που έτρεξε εκείνη τη χρονιά, κατάφερε να κερδίσει ξανά αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Πρόδρομο Προδρόμου.

Το 2015 αντιστράφηκαν οι ρόλοι και νικητής αναδείχθηκε ο Πανίκος Πολυκάρπου, όπου εκείνη τη χρονιά έδινε τη μάχη για το πρωτάθλημα με τον Χρίστο Δημοσθένους. Το νικητή Πολυκάρπου ακολούθησαν στο βάθρο οι Chips Junior και Σταύρος Αντωνίου.

Η επιστροφή στους αγώνες του Chips Junior τη χρονιά 2016 σηματοδότησε μια μεγάλη περίοδο παρατεταμένου φορμαρίσματος και συνεπεία αυτού είχε σαν φυσική κατάληξη την κατάκτηση του τίτλου με τέσσερις συνεχόμενες νίκες. Τα δεδομένα ήταν ακριβώς τα ίδια και φέτος, όπου επίσης με τέσσερις συνεχόμενες νίκες ο Chips Junior έκανε το repeat.

Θα μπορέσει κάποιος μη Λεμεσιανός φέτος να κερδίσει στη Λεμεσό; Οι απάντηση θα δοθεί την Κυριακή γύρω στις 15:00 το μεσημέρι.

LAC ENTRIES SPRINT 2017