King of Nations – 6ος Γύρος & King of Asia: Τελικός Kuala Lumpur Μαλαισία

Μετά από αρκετούς γύρους back to back σε όλη την Ευρώπη, ήρθε η ώρα να επιστρέψει και να συνεχιστεί το πρωτάθλημα Federal Tyres King of Nations, καθώς οδηγοί από την Νότια Αμερική, την Αυστραλία και την Μέση Ανατολή για να συναγωνιστούν με μερικούς από τους καλύτερους οδηγούς της Ασίας στο πίστα Elite Speedway στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας.

Η είσοδος σε μια ολοκαίνουργια ομάδα θα σηματοδοτήσει το ντεμπούτο για τον Μαλαισιανό Θρύλο Tengu Djan ο οποίος επιστρέφει μετά από απουσία τεσσάρων χρόνων. Μαζί με αυτούς θα υπάρξει μια μεγάλη λίστα με Ιάπωνες θρύλους συμπεριλαμβανομένων των Jin Horino, Atsushi Tanigushi, Hirohide Tanaka, Toni Arakaki και Kieiichi Kadekaru.  Μαζί με αυτούς θα έχουμε και την επιστροφή μετά το 2016 του Ινδονήσιου οδηγού Emanuel Amandio μαζί με μια εντυπωσιακή λίστα από Θαιλανδούς διαγωνιζόμενους.

Θα ήταν πολλά να ζητήσουμε να παραμείνει στεγνός ο καιρός κατά την διάρκεια των δοκιμαστικών του Σαββάτου, στην διάρκεια της περιόδου βροχών.  Αλλά ο καυτός ήλιος επέτρεψε στους οδηγούς να έχουν στην διάθεση τους αρκετό κράτημα στην πίστα με τον εξαιρετικά δύσκολο σχεδιασμό.

Με τους κριτές Venom Zwaneveld και Zai Bullzai Hamdan να περιμένουν να δουν το καλύτερο από τους οδηγούς καθώς θα πιέζουν τα αυτοκίνητα τους στο όριο στο απογευματινό προκριματικό γύρο, σίγουρα δεν τους απογοήτευσαν.  Με τον αγώνα να προσμετρά με διπλή βαθμολογία για τον τελικό του πρωταθλήματος King of Asia, κάθε θέση ήταν υπέρ πολύτιμη πιο πολύ από ποτέ.

Θα ήταν το τέλειο ξεκίνημα της νέας του καμπάνιας σαν “Prince of Drift” Tenku Djan με ένα πέρασμα το οποίο κατάφερε να μαζέψει 96 βαθμούς από τους κριτές γεμίζοντας με καπνό την πίστα.  Στην δεύτερη θέση βρίσκουμε τον ομόσταυλο του Charles Ng ο οποίος έδειχνε ότι θα ήταν εκεί στην μάχη για μια θέση στο τελικό βάθρο του αγώνα.  Το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Luke Fink με εξαιρετικά περάσματα τα οποία ξεσήκωσαν τους θεατές.

Μπαίνοντας στα διπλά βαθμολογημένα περάσματα είχαμε τα πρώτα θύματα εκπλήξεων καθώς ο Keiichi Kadekaru έχασε από τον Ταϊλανδό M PTT και τον Atsushi Tanigushi ο οποίος αποχώρισε μετά από μηχανικό πρόβλημα με τον αγώνα του να έχει άδοξο τέλος.

Μια έντονη μάχη μεταξύ του Tan Tat Wei και του Amandio έστειλε τον αγώνα στο “One More Time” με τον Tan Tar Wei να επικρατεί και να περνάει στον επόμενο γύρο.  Ο Hirohide Tanaka αντιμετώπισε και απέκλισε τον οδηγό από το Κουβέιτ Nasser Al Mutairi, κυνηγώντας την πρωτιά και το πρωτάθλημα King of Asia.

Μετά από ένα εξαιρετικό αγώνα ο Αυστραλός Luke Fink αναγκαστικέ να αποσυρθεί μετά από προβλήματα που παρουσίασε το αυτοκίνητο του, καταφέρνοντας να φτάσει μέχρι την φάση των 8.

Ο Charles NG έπεσε θύμα μιας αποτυχίας του ιμάντα της υδραυλικής υποβοήθησης του τιμονιού, χάνοντας τον έλεγχο και καταλήγοντας στα σιδερένια διαχωριστικά, δυστυχώς ένα απογοητευτικό τέλος για τον οδηγό ο οποίος μπορούσε να κτυπήσει εύκολα μια θέση στο βάθρο.

Στην φάση των 8 θα σήμαινε επίσης το τέλος των προσπαθειών του Amandio καθώς έχασε από τον M PTT ο μοναδικός οδηγός από Ταϊλάνδη που πέρασε στον ημιτελικό.  Ο αγώνας του M PTT θα ολοκληρωνόταν στον ημιτελικό χάνοντας από τον Tengku Djan ο οποίος πέρασε εύκολα στον τελικό.

Θα ήταν ο Akbar Rais ο οποίος θα αντιμετώπιζε στον τελικό τον “Prince of Drift” μετά την νίκη του εις βάρος του Hirohide Tanaka στον ημιτελικό.  Θα μπορέσει τελικά ο Tanaka να πάρει τους βαθμούς που χρειάζεται για να στεφθεί πρωταθλητής King of Asia με δανικό αυτοκίνητο?

Πριν μάθουμε την απάντηση πάμε να δούμε τον μικρό τελικό οπου ο M PTT αντιμετωπίζει τον Tanaka.  Μετά από ένα ισοζυγισμένο πρώτο πέρασμα στο 5-5, ο Tanaka θα καταφέρει να επιβληθεί στο δεύτερο πέρασμα κατακτώντας το τελευταίο σκαλοπάτι του βάθρου για τον αγώνα.

Στον μεγάλο τελικό ήταν όλα στημένα στα μέτρα του Tengu Djan αφού έκανε ένα αλάνθαστο πρώτο πέρασμα παίρνοντας προβάδισμα 7-3.  Ο Akbar Rais γνώριζε ότι εάν ήθελε να κυνηγήσει κάτι θα έπρεπε να πιέσει περισσότερο και από το όριο, πράγμα που έκανε τραυματίζοντας το αγωνιστικό του.  Νικητής του αγώνα ο Yengu Djan ο οποίος γιόρτασε την εντός ‘έδρα επιτυχία του μαζί με τους θεατές.  Μια εξαιρετική νίκη τόσο στα βαθμολογημένα περάσματα τόσο και στον αγώνα σε μια εξαιρετική επιστροφή και που καλύτερα να έχεις αυτή την επιτυχία παρά στην έδρα σου?

Με την ολοκλήρωση ο Hirohide Tanaka πήρε την πρώτη θέση στο Federal Tyres και 3000 Εuro, ο Arakaki Toni “Half Breed” 2000 Euro και ο Nasser Al Mutairi 1000 Euro.

Για το πρωτάθλημα Federal Tyres King of Asia πήρε το πρωτάθλημα για το 2017, στην δεύτερη θέση βρίσκουμε τον Tengku Djan μετά την εκπληκτική του παρουσία και τους διπλούς βαθμούς που μαζεψε στον τελικό.  Το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Naoki Nakamura.

Επόμενος σταθμός το Federal King of Touge στο Can Padro της Ισπανίας.  Μετά από αυτό θα έχουμε την επιστροφή στην Ελβετία για το King of Europe.  Μένουν ακόμη δύο γύροι για το King of Europe μέχρι την ανάδειξη των κορυφαίων οδηγών του King of Nations σε δύο εξαιρετικούς τελικούς γύρους σε Αυστρία και Ελλάδα.