King of Europe 5ος Γύρος – Lignieres Ελβετία

Στο Lignieres της Ελβετίας και τον αγώνα Swiss Drift Association, διεξήχθη ο πέμπτος γύρος του Federal Tyres King of Europe Pro, εκεί όπου έγιναν οι καλύτερες αλλά και πιο συναρπαστικές μάχες τις σεζόν, με χιλιάδες θεατές να απολαμβάνουν τους 80 οδηγούς από όλη την Ευρώπη που βρέθηκαν στον αγώνα.

Μετά από τις άσχημες καιρικές συνθήκες το πρωινό του Σαββάτου με την έναρξη των δοκιμαστικών περασμάτων, ο ήλιος σύντομα έκανε την παρουσία του προσφέροντας στους οδηγούς κράτημα στη στενή και τεχνική πίστα καθώς τελειοποιούσαν τις γραμμές, όπως τους ζητήθηκε από τους κριτές νωρίτερα.

Μετά τα πρωινά δοκιμαστικά περάσματα, οι οδηγοί θέλησαν να αποδείξουν στους κριτές ότι εμπέδωσαν τον σχεδιασμό της πίστας, όταν ξεκίνησαν τα βαθμολογημένα περάσματα μπροστά από το πολυπληθές κοινό το οποίο είχε κατακλύσει την πίστα για να απολαύσει την δράση.

Ο Johanes Hountonji για ακόμη μια φορά ήταν αυτός που κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση στα μονά βαθμολογημένα περάσματα. Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος πήρε βαθμολογία στα 98,26 καταφέρνοντας να πετύχει και την μεγαλύτερη ταχύτητα εισόδου στα 98,28 ΧΑΩ (χιλιόμετρα ανά ώρα). Ο Ελβετός Nicolas Maunoir ήταν δευτερος, με βαθμολογία στα 95,47 πετυχαίνοντας και την μεγαλύτερη μέση γωνία της μέρας και τρίτος ήταν ο Γάλλος Benjamin, με τον Rick Van Goethem να παίρνει την τέταρτη θέση.

Στην κατηγορία Pro2 τις τρείς πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι Γάλλοι, Mike Kauffman στην πρώτη θέση, Axel Francois στην δεύτερη και την τριάδα συμπλήρωσε ο Benoit Vavasseur. Στην κατηγορία Queen of Europe η Denise Ritzmann κατέκτησε την πρώτη θέση, στην δεύτερη θέση βρίσκουμε την Michaela Sacherova και στην τρίτη την Tessa Whittock.

Με την ολοκλήρωση των μονών περασμάτων μπήκαμε στην μάχη των 32 και στα διπλά βαθμολογημένα περάσματα, με τους θεατές να έχουν μαζευτεί αναμένοντας μια Κυριακή γεμάτη θέαμα.

Μετά το πέρασμα χωρίς αγώνα στους 16, όλα τα μάτια ήταν στραμμένα στον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Joe Hountondji καθώς ξεκίνησε ως συνήθως πολύ επιθετικά και με ακρίβεια στην πρώτη στροφή, στο διπλό του πέρασμα με αντίπαλο τον Benno Frieden. Με μεγάλη έκπληξη, είδαμε τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος να κάνει ένα ασυνήθιστο λάθος βγάζοντας δύο τροχούς εκτός πίστας ως αποτέλεσμα να μηδενιστεί, δίνοντας το πλεονέκτημα στον αντίπαλο του 10-0. Παρά το γεγονός ότι μείωσε στο δεύτερο πέρασμα με 7-3 δεν κατάφερε ανατρέψει το σκορ και να περάσει στους 8.

Ο Rick Van Goethem, ο οποίος βρίσκεται στην δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα αντιμετώπισε τον Manuel Vacca στους 16. Με όλους τους θεατές να περιμένουν εύκολα ή δύσκολα να περάσει, ήρθε ακόμη μια μεγάλη έκπληξη με τον Vacca τελικά να περνάει στους 8.

Στους 8 είδαμε μία μεγάλη μάχη που οδηγήθηκε στο “One More Time” μεταξύ του Eli Hountondi και Manuel Vacca με τον τελευταίο να παίρνει ένα προβάδισμα 6-4 και να περνά στον ημιτελικό εκεί όπου τον περίμενε ο Benno Frieden.

Μετά που απέκλεισε τους Nicolas Dufour και Gerson Juninger, ο Ελβετός Nicolas Maunoir, ήταν αποφασισμένος να κερδίσει τον πρώην πρωταθλητή Kovacik στον ημιτελικό μπροστά στους συμπατριώτες του. Κατάφερε να πάρει προβάδισμα από το πρώτο πέρασμα με 6-4, με ένα ασφαλισμένο δεύτερο πέρασμα πήρε βαθμολογία 5-5 και την θέση στον μεγάλο τελικό για πρώτη φορά στην καριέρα του.  Οι Frieden και Vacca αγωνίζονταν για την εναπομείναντα θέση στον τελικό, με τον Vacca να παίρνει την ευκαιρία και τον Frieden να πηγαίνει στο μικρό τελικό όπου θα αντιμετώπιζε τον Kovacik για το τελευταίο σκαλοπάτι του βάθρου.

Στο μικρό τελικό και με τον κόσμο να στηρίζει τον τοπικό ήρωα Frieden, και αν και έδωσε ότι καλύτερο είχε στο τέλος αναγκάστηκε να υποκύψει στην ανωτερότητα του Kovacik ο οποίος ανέβηκε τελικά στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου.

Ο μεγάλος τελικός ήταν ένα ζευγάρι το οποίο δεν περίμενε να δει κανείς. Ξεκινόντας στον τελικό είδαμε τον Maunoir να παίρνει το πλεονέκτημα με βαθμολογία 6-4. Στο δεύτερο πέρασμα αν και προσπάθησε να ανταποδώσει, ο Maunoir δεν ήταν διατεθειμένος να χάσει την ευκαιρία κερδίζοντας ξανά με 6-4 και την πρώτη θέση, για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Στην κατηγορία Pro2 ο Kauffmann νικήθηκε από τον πρώην πρωταθλητή Pavlin Penev στον ημιτελικό, ενώ ο Vavasseur αντιμετώπισε τον Francois σε ένα αγώνα που οδηγήθηκε στο “One More Time” όπου βρήκε νικητή τον Francois.

Στον μικρό τελικό ο Kauffmann αν και πήρε προβάδισμα από το πρώτο πέρασμα με 6-4, δεν κατάφερε να το διατηρήσει χάνοντας από τον Vavasseur ο οποίος ανέβηκε και στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου.

Στον μεγάλο τελικό ο Francois αντιμετώπισε τον Penev, και ένα λάθος του πρώτου έδωσε το προβάδισμα με 10-0 στον Penev. Αν και έδωσε τα πάντα στο δεύτερο πέρασμα ο Francois, το μόνο που κατάφερε ήταν να επικρατήσει με 8-2, κάτι που δεν ήταν αρκετό, έτσι την πρώτη θέση κατέκτησε ο Penev για ακόμη μια φορά.

Στην κατηγορία Queen of Europe, η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Karolina Pilarczyk αντιμετώπισε προβλήματα με το αυτοκίνητο της, κάτι που σήμανε το τέλος του αγώνα για αυτή. Η Βρετανίδα Tessa Whittock εξασφάλισε μια θέση στον τελικό μετά την νίκη της επί της Michaela Sacherova σε ένα αγώνα όπου κρίθηκε στην διαδικασία του “One More Time” καθώς η Denise Ritzmann τελείωσε τα όνειρα της Sandra Junginger.

Στον μικρό τελικό η Michaela Sacherova δεν έκανε το παρά μικρό λάθος ανεβαίνοντας στο τελευταίο σκαλοπάτι του βάθρου. Στον μεγάλο τελικό η Denise Ritzman με σκορ 6-4 και 5-5 ανέβηκε στο πρώτο σκαλοπάτι του βάθρου αφήνοντας στην δεύτερη θέση την Tessa Whittock.

Στο King of Italy είχαμε την επικράτηση του Massimo Checchin για δεύτερη διαδοχική φορά, στην δεύτερη θέση και ακόμα μια θέση στο βάθρο για τον Manuel Vacca και την τρίτη θέση κατέκτησε ο Alberto Cona.

Επόμενος αγώνας για το Federal King Of Touge στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου στο Les 7 Laux , της Γαλλίας, με το King of Europe να είναι μια εβδομάδα αργότερα στο Oschersleben της Γερμανίας! Αναμένουμε ακόμη μια φορά να δούμε εκπλήξεις, εξαιρετικό οδήγημα αλλά και μάχες πόρτα με πόρτα και στους δύο αγώνες!!