King of Europe 4ος Γύρος – Castelletto, Ιταλία

Μόλις μία εβδομάδα μετά από ένα απίστευτο αγώνα στο Anneau Du Rhin της Γαλλίας, οι οδηγοί ταξίδεψαν από την Ελλάδα και την Τουρκία για να μονομαχήσουν ενάντια στους καλύτερους οδηγούς της Ευρώπης στο πιο καυτό γεγονός της χρονιάς με τον αγώνα να επιστρέφει στο Castelleto μετά από 3 χρόνια απουσίας.

Με νέα “Clipping Points” που ορίστηκαν από τους κριτές αλλά και την προσθήκη ενός τοίχου, έκαναν τον αγώνα πιο δύσκολο τόσο για τους ντόπιους οδηγούς όσο και για τους ξένους.

Μετά από αρκετές ώρες δοκιμαστικών περασμάτων με τον Ιταλικό καυτό ήλιο να δοκιμάζει οδηγούς και μηχανές στην νέο σχεδιασμένη πίστα η οποία γέμισε με καμένο ελαστικό.

Μπαίνοντας στα βαθμολογημένα περάσματα είδαμε τον Γάλλο Benjamin Boubles, μετά από ένα εκπληκτικό πέρασμα να κατακτά την πρώτη θέση με μια βαθμολογία στα 93,26.  Στην δεύτερη θέση βρίσκουμε τον ντόπιο οδηγό Manuel Vacca με βαθμολογία στα 90,71 και το πόντιου συμπλήρωσε ο Ολλανδός Rick Van Goethem με βαθμολογία στα 90,45. Στην κατηγορία Pro2 ο Daniel Brandner μετά από την απουσία του στον προηγούμενο αγώνα επανήλθε κερδίζοντας την πρώτη θέση. Στην δεύτερη θέση ο Francesko Coconte και το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Simone Rampichini. Στην κατηγορία Queen of Europe είχαμε για ακόμη μια φορά την επικράτηση της Karolina Pilarczyk με δεύτερη την τοπική οδηγό Nives Arvetti.

Ο ήλιος έπεσε ξανά πιο έντονος από ποτέ στην πίστα καθώς προετοιμάζονταν οι οδηγοί να μπουν στο σημαντικότερο κομμάτι του αγώνα, στα “Twin Battles”.  Πριν περάσουμε στην διαδικασία των διπλών περασμάτων είδαμε την ατυχία να κτυπάει την πόρτα του Nicolas Maunoir, ο οποίος αν και είχε εξαιρετική παρουσία έφυγε προδομένος από συμπλέκτη.

Μπαίνοντας στα διπλά περάσματα ξεκινήσαμε πολύ δυνατά με τον Nicolas Delorme να παίρνει προβάδισμα από το πρώτο του πέρασμα 6-4. Στο δεύτερο πέρασμα ένα σπάνιο λάθος από τον πρωταθλητή King of Touge Norbert Kovacik του έδωσε μια βαθμολογία 10-0 και την πρόκριση στους 16.

Ο Rick Van Goethem νίκησε τους Gary Gallopin, Alberto Cona και Massimo Checchin περνώντας στον μεγάλο τελικό. Από την άλλη μεριά ο Joe Hountogji αφού κέρδισε την Karolina Pilarcyk, τον αδελφό του Eli και τον Ιταλό Saverio Rachielle πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Στον μικρό τελικό ο Massimo Checchin βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Sergio Rachielle, του οποίου μηχανικά προβλήματα δεν τον άφησαν να διαγωνιστεί. Ο Massimo αν και δεν αγωνίστηκε κατάφερε να κατακτήσει την τελευταία θέση στο βάθρο με ένα πανηγυρικό πέρασμα από την πίστα το οποίο χειροκρότησαν όλοι οι θεατές.

Στο μεγάλο τελικό είχαμε αντιμέτωπους τους Joe Hountondgi και Rick Van Goethem, σε μια εξαιρετική μάχη η οποία βρήκε νικητή στο τέλος τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Driftbrother Joe Hountondgi.

Στην κατηγορία Pro2 ο Daniel Brandner επέστρεψε στην κορυφή αφού ο αντίπαλος του στον τελικό Pavlin Panev αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα, έτσι μη μπορώντας να συνεχίσει αρκέστηκε στην δεύτερη θέση. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Christian Pugi επικρατώντας στον μικρό τελικό του Goran Sorak.

Στο πρωτάθλημα Queen of Europe, η Karolina Pilarczyk κατέκτησε για ακόμη μια φορά την πρώτη θέση με την Nives Arvetti στην δεύτερη και το πόντιουμ να συμπληρώνεται από την Kristalina Stefanova.

Στο πρωτάθλημα King of Italy, ο Manuel Vacca πήρε την πρώτη θέση μετά από ένα πολύ δυνατό τελικό με πολύ κλειστό αποτέλεσμα με αντίπαλο τον Saverio Rachielle, ο οποίος πήρε την δεύτερη θέση.  Την τρίτη θέση κατέκτησε ο Massimo Checchin επικρατώντας στον μικρό τελικό του Salvatore Pignanelli.

Τώρα το πρωτάθλημα Federal Tyres King of Europe κάνει ένα διάλειμμα, καθώς ετοιμάζεται να επαναρχίσει το πρωτάθλημα του King of Nations και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα King of Asia σε μόλις 3 εβδομάδες στην Μαλαισία. Μετά από αυτό επιστροφή και πάλι στην Ευρώπη και το πρωτάθλημα King of Touge στην θρυλική περιοχή Karpacz στα Πολωνικά βουνά, επιστρέφοντας ξανά με τον αγώνα στο Can Padro της Ισπανίας.