King of Europe 3ος Γύρος – Anneau du Rhin, Γαλλία

Ο 3ος γύρος του πρωταθλήματος Federal Tyres King of Europe, είδε τους οδηγούς να μαζεύονται σε ακόμα ένα αγώνα με υψηλές ταχύτητες αυτή την φορά στην πανέμορφη πίστα του Anneau du Rhin στην Γαλλία.

Μετά από τα επιτυχημένα δοκιμαστικά περάσματα της Παρασκευής, οι οδηγοί πίεσαν στα όρια στην έντονη ζέστη του καλοκαιριού για να έχουν την καλύτερη δυνατή γραμμή.  Με μια διαφορετική σχεδίαση από τις προηγούμενες χρονιές οι κριτές έκαναν την φετινή διαδρομή πιο απαιτητική από ποτέ για να πάρει το καλύτερο από τους οδηγούς.

Ο προκριματικός διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου με τους Driftbrothers και πάλι να πετυχαίνουν το 1-2 με τον Elli Hountongji στην πρώτη θέση και τον Joe Hountogji στην δεύτερη. Το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Rick Van Goethem με εξαιρετικά περάσματα και την τέταρτη θέση ο Marko Zakouri, μαζί με μια εκπληκτική ταχύτητα εισόδου στα 168km/h!! Στην κατηγορία Pro2 πρώτευσε ο Maxi Grimm αφήνοντας στην δεύτερη και τρίτη θέση τους Sven Snoeks και Quentin Delaplanque αντίστοιχα. Στα προκριματικά του Queen of Europe είχαμε την επικράτηση της εκπληκτικής στο ντεμπούτο της Tessa Whittock, στην δεύτερη θέση η Sandra Junginger και το πόντιουμ συμπλήρωσε η Corinna Graft.

Μπαίνοντας στο κυρίως μέρος του αγώνα και στα διπλά βαθμολογημένα περάσματα, ξεκινήσαμε με μια μεγάλη έκπληξη και τον αποκλεισμό από την πρωτοπόρου του πρωταθλήματος Joe ηττήθηκε από τον Lauren Cousins ο οποίος έφτασε μέχρι την φάση των 8. O έτερος Driftbrother Eli προχώρησε μέχρι την φάση των 16 χάνοντας από τον Alois Pamper.

Στην φάση των 16 θα έχουμε ακόμη μια πρόωρη έξοδο για τον Axel Francois, μετά που παρέδωσε πνεύμα ο κινητήρας του.  Αναγκάστηκε να αγωνιστεί με δανεικό αυτοκίνητο από τον ομόσταυλο του Alexandre Strato πιέζοντας στα άκρα το BMW E36, όμως δεν τα κατάφερε απέναντι στο BMW E30 του Delorme.

Ο Ιταλός Massimo Checchin έφτασε μέχρι την φάση των 8, πριν τα όνειρα του φτάσουν στο τέλος από τον πρωταθλητή Remmo Niezen στην φάση του “One More Time”.

Ο Laourent Cousin πέτυχε τελικά και ανέβασε την Γαλλική σημαία στο κορυφαίο σκαλοπάτι του βάθρου μέσα από έντονες μάχες από τους 32 μέχρι και τον τελικό. Ένα τελικό στον οποίο βρέθηκε αντιμέτωπος με τον πρωταθλητή King of Europe Remmo Niezen και το αποτέλεσμα να κρίνεται στο Sudden Death.

Στον μικρό τελικό είχαμε την επικράτηση του Nicolas Dufour απέναντι στον συμπατριώτη του πρωταθλητή του King of Nation Nicolas Delorme, ανεβαίνοντας στο τελευταίο σκαλοπάτι του βάθρου.

Στην κατηγορία Pro2 είχαμε την επικράτηση του Jereny Merires, στην δεύτερη θέση τον Timothe Sthehlin και το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Yvez Klossner.

Η Tessa Whittock έκανε το καλύτερο ντεμπούτο στο πρωτάθλημα Queen of Europe, κατακτώντας την πρώτη θέση με την άτυχη με προβλήματα με το αγωνιστικό της Corrina Graft στην δεύτερη θέση και το πόντιουμ συμπλήρωσε η Sandra Junginer.

Με τα αποτελέσματα ως έχουν, ο Joe Hountodgi παραμένει στην κορυφή του πρωταθλήματος King of Europe, ακολουθούμενος από τον πρωταθλητή King of Nations Nicolas Delorme και στην τρίτη θέση ο άλλος Driftbrother Eli Hountodgi.

Τελευταίος αγώνας για τον μήνα Ιούνιο για το πρωτάθλημα Federal Tyres King of Europe, στο Castelleto di Branduzzo της Ιταλίας μετά από 3 χρόνια, με την δράση να είναι πιο έντονη από ποτέ προχωρώντας στον 4ο γύρο.