HONDA CIVIC 1.5 Turbo: Η κορυφαία σχέση τιμής / αγοράς στην κατηγορία

Νέα γενιά, η δέκατη στη σειρά για το θρυλικό Civic της Honda. Πρόκειται για την πιο ολοκληρωμένη και φυσικά η πιο σημαντική για το Ιαπωνικό εργοστάσιο. Το νέο Civic είναι ένα εντελώς νέο αυτοκίνητο τόσο σε σχεδίαση, όσο και σε τεχνολογία με κινητήρες τούρμπο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Σχεδιαστικά θέτει νέα πρότυπα στην κατηγορία εστιάζοντας στην ευρυχωρία και την ευελιξία.

Το ολοκαίνουριο μοντέλο, που έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην Κυπριακή αγορά στο φετινό σαλόνι αυτοκινήτου, κυριολεκτικά δεν θυμίζει τίποτε από τα Civic του παρελθόντος. Έχει μεγαλώσει σε μήκος κατά 13,6 εκατοστά φθάνοντας τα 4,50+ μέτρα ενώ αυξημένο είναι και το πλάτος, όχι όμως και το ύψος το οποίο έχει χαμηλώσει κατά 20 χιλιοστά. Αριθμοί που σε συνδυασμό με τους μεγάλους αεραγωγούς, τους τονισμένους θόλους και το φουσκωτό προφυλακτήρα δημιουργούν μια ιδιαίτερα σπορ αλλά και δυναμική εικόνα. Την αύξηση του μήκους ακολούθησε και το μεταξόνιο, που με σχεδόν 2,70 μέτρα είναι από τα μεγαλύτερα της κατηγορίας. Ιδιαίτερα καλός είναι και ο μεγαλύτερος της κατηγορίας χώρος αποσκευών, που με ελάχιστη χωρητικότητα τα 478 λίτρα καλύπτει πλήρως την οικογενειακή διάσταση του καινούργιου Honda.

Από πλευράς σχεδιασμού το εσωτερικό είναι μοντέρνο άνετο και ποιοτικό. Ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός, ενώ όλα ελέγχονται από μια οθόνη αφής 7,0 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό. Το σύστημα infotainment της νέας γενιάς είναι σαφώς καλύτερο και πιο γρήγορο και με πλήρης δυνατότητες διασύνδεσης smartphones, είτε με Apple CarPlay είτε με Android Autο. Παράλληλα, ο βασικός εξοπλισμός όλων των Civic περιλαμβάνει το Honda Sensing. Πρόκειται για το πιο ολοκληρωμένο πακέτο εξοπλισμού ασφαλείας στην κατηγορία. Δηλαδή μια πλήρη «ομπρέλα» συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού, με λειτουργίες όπως Collision Mitigation Braking System, Lane Keeping Assist System, Adaptive Cruise Control, Traffic Sign Recognition, Blind Spot Information, πίσω κάμερα πολλαπλών γωνιών κ.λπ. Άξιο αναφοράς και ο σπορ χαρακτήρας του εσωτερικού που τονίζεται ακόμα περισσότερο από τη θέση οδήγησης. Ο οδηγός κάθεται χαμηλά και νοιώθει ένα με το αυτοκίνητο, ενώ διαθέτει και μια εξαιρετική περιφερειακή ορατότητα.

Η έκδοση που αναμένεται να σηκώσει το βάρος της επιτυχίας στην Κυπριακή αγορά δεν είναι άλλη από αυτή με τον τετρακίλυνδρο κινητήρα 1.5 λίτρων turbo βενζίνης που αποδίδει 182 συνολικά ίππους, ενώ συνδυάζεται και με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Έκδοση που προσφέρει μια εντυπωσιακή σχέση αξίας / αγοράς αφού όλα τα πιο πάνω προσφέρονται στην τιμή των 20.900 ευρώ .