GP Μαλαισίας: Κέρδισε ο Verstappen

Στο τελευταίο GP Μαλαισίας, νικητής αναδείχθηκε ο Max Verstappen. Το βάθρο συμπλήρωσαν ο Lewis Hamilton και ο Daniel Ricciardo. Τη βαθμολογούμενη δεκάδα έκλεισαν οι Vettel, Bottas, Perez, Vandoorne, Stroll, Massa, Ocon.

Το δράμα ξεκίνησε πριν καν την εκκίνηση, με τον Raikkonen να αντιμετωπίζει πρόβλημα με την κινητήρα του και τη Ferrari να τον απομακρύνει από την πίστα, προσπαθώντας να επιδιορθώσουν το πρόβλημα, με τον Φινλανδό να χάνει εν τέλει την εκκίνηση.

Στην εκκίνηση, ο Bottas κινήθηκε στην εξωτερική, με τον Verstappen να τον καλύπτει από την εσωτερική και τον Ricciardo να προσπαθεί να επωφεληθεί, με τον Bottas να κερδίζει μια θέση από τον Ricciardo και τον Verstappen να μένει δεύτερος. Ο Hamilton διατηρούσε την πρωτοπορία, ενώ ο Vettel αναρριχούταν γρήγορα στην κατάταξη. Ο Verstappen κι ο Ricciardo κινούταν σημαντικά πιο γρήγορα από τις δυο Mercedes, με τον Verstappen να περνά τον Hamilton στον 4ο γύρο  και να ηγείται του αγώνα. Ο Vettel βρισκόταν 11ος, κολλημένος για αρκετούς γύρους πίσω από τον Alonso, με τον Vandoorne να βρίσκεται πέμπτος. Ο Verstappen από την πρωτοπορία έγραφε ταχύτερους γύρους, με τον Hamilton να μη δείχνει να μπορεί να αντιδράσει. Ο Vandoorne έχασε τη θέση του από τον Perez, ενώ ο Vettel περνούσε επιτέλους τον Alonso. O Ricciardo είχε μια εξαιρετική μάχη για την 3η θέση, μετά από την επιμονή του Αυστραλού.

O Vettel πέρασε τον Magnussen άνετα και ρίχτηκε στη μάχη με τη Williams του Massa, με τον Βραζιλιάνο να μπαίνει στα pits και να βγαίνει μαζί με τον Stroll. Στον επόμενο γύρο μπήκε κι ο Vandoorne, βγαίνοντας οριακά μπροστά από τις δυο Williams. Ο Ricciardo ανέφερε στον ασύρματο πως έχανε την πρόσφυση από τα εμπρός και ύστερα από τα πίσω ελαστικά. Ο Vettel κινούταν ταχύτερα από όλους στον 17ο γύρο, έχοντας αναρριχηθεί στην 6η θέση. Ο Hamilton βρισκόταν 9 δευτερόλεπτα πίσω από τον Verstappen, ενώ ο Vettel είχε κολλήσει πίσω από τον Perez. Προσπαθώντας να περάσει ο Vettel είχε ένα μπλοκάρισμα στην τελευταία στροφή, χάνοντας λίγο χρόνο, ενώ η ομάδα ενημέρωνε τον Perez πως μπορεί να χρησιμοποιήσει πλήρως τα ελαστικά του, που όπως είπε είναι σε καλή κατάσταση. Όμως στον επόμενο γύρο ο Vettel πέρασε με άνεση τον Μεξικανό, με τον Bottas να αποτελεί τον επόμενο στόχο του. Ο Verstappen ανησυχούσε για το εμπρός αριστερά ελαστικό του, με την ομάδα να τον καθησυχάζει. Η Mercedes ζήτησε feeback από τον Hamilton για την κατάσταση των ελαστικών του, με τον Βρετανό να τους αναφέρει πως όλα είναι καλά.

Ο Ocon προσπάθησε να περάσει τον 8ο Sainz στην πρώτη στροφή, με τους δυο να έχουν επαφή κι τον Γάλλο να κάνει τετ-α-κε. Ο Vettel ήταν πλέον κολλημένος πίσω από τον Bottas προσπαθώντας να περάσει, ενώ στον 27ο γύρο ο Hamilton μπήκε στα pits βάζοντας τη μαλακή γόμα. Στον επόμενο γύρο ο  Verstappen κι ο Vettel μπήκαν στα pits, βάζοντας τη μαλακή και πολύ μαλακή αντίστοιχα. Στον 29ο γύρο ο Bottas μπήκε επίσης στα Pits, βάζοντας τη μαλακή γόμα και βγαίνοντας καθαρά πίσω από τον Vettel. Στο επόμενο γύρο ο Ricciardo μπήκε επίσης στα pits, βάζοντας τη μαλακή γόμα και βγαίνοντας πίσω από τον Hamilton. Ο Ocon από τη 10η θέση είχε μια σκληρή μάχη με τον Massa, με τον Γάλλο να βγαίνει κι εκτός πίστας, την ώρα που ο Sainz εγκατέλειπε, με πρόβλημα στον κινητήρα. Ο Vettel έγραφε ταχύτερους γύρους, ενώ ο Alonso μαχόταν σκληρά με τον Magnussen για την 13η θέση και τους δυο να έχουν επαφή στη στροφή 2 και τους δυο να συνεχίζουν το αγώνα, με τον Alonso πλέον μπροστά. Οι Vettel και Ricciado κινούταν πιο γρήγορα από τον δεύτερο Hamilton, ενώ οι αγωνοδίκες δεν απέδωσαν καμία ποινή για την επαφή Alonso – Magnussen. Ο Palmer είχε ένα τετ-α-κε στη αρχή της πίσω ευθείας και στη συνέχεια ακόμη ένα στη στροφή 1, όντας σε μάχη με τον Magnussen, την ώρα που ο πρωτοπόρος Verstappen τους έριχνε γύρο. O Magnussen ανέφερε ζημιά από την επαφή με τον Palmer, με την ομάδα να μη τη βλέπει στην τηλεμετρία. Ο Vettel έγραφε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα, κατεβάζοντας πλέον και το ρεκόρ πίστας, πλησιάζοντας ταχύτατα τον Ricciardo.

O μηχανικός του Ricciardo του ανέφερε πως ο Vettel θα ήταν δίπλα του σε τέσσερις-πέντε γύρους, με τον Γερμανό να είναι κολλημένος πίσω από τη Red Bull στον 46ο γύρο. Ο Ricciardo κατάφερε να διατηρήσει τον Vettel αρκετά πίσω του, ώστε να μη διεκδικήσει κάτι στην πρώτη του προσπάθεια. Τη δεύτερη φορά, ο Vettel ήταν πολύ πιο κοντά, ο Alonso μπήκε ανάμεσα στους δυο, καθυστερώντας να κάνει στην άκρη. Ο Vettel προσπάθησε ξανά να περάσει, χάνοντας την ευκαιρία του και είδε τη διαφορά να αυξάνει λίγο, βγάζοντάς τον εκτός DRS. Η Ferrari ωθούσε τον Γερμανό να επιτεθεί τώρα στον Ricciardo, όμως η διαφορά σταδιακά αύξανε. Ο μηχανικός του Vettel τον ενημέρωσε πως οι θερμοκρασία του κινητήρα είχε πέσει, ωθώντας τον να επιτεθεί εκ νέου, με τον Γερμανό να είναι όμως πολύ μακριά πλέον.

Ακόμη και μετά τον τερματισμό ο αγώνας έκρυβε δράμα, καθώς ο Vettel είχε επαφή με τον Stroll, με την πίσω αριστερή ανάρτηση του Γερμανού να είναι ολοκληρωτικά κατεστραμμένη.

Πηγή: totalracing.gr