F1 GP Μεξικού: Κέρδισε ο Verstappen, πρωταθλητής ο Hamilton

Ο Max Verstappen ήταν εκπληκτικός στον αγώνα του Μεξικού όπου κατάφερε να φύγει νικητής. Μετά από ένα επεισοδιακό αγώνα για αυτόν, ο Lewis Hamilton κατάφερε να στευθεί για τέταρτη φορά παγκόσμιος πρωταθλητής.

Μία επεισοδιακή εκκίνηση μας επιφύλασσε το GP του Μεξικού, με τους Vettel, Verstappen και Hamilton να εκκινούν δυνατά, όμως στην δεύτερη κιόλας στροφή ο Ολλανδός στην προσπάθειά του να περάσει τον Vettel συγκρούστηκε ελαφρώς με τον Γερμανό. Ο Lewis Hamilton προσπάθησε να επωφεληθεί από αυτή την αναμπουμπούλα όμως είδε την εμπρός αεροτομή της Ferrari του Vettel να σκίζει το πίσω δεξί του ελαστικό. Ως αποτέλεσμα είχε να οδηγηθούν και οι δύο στα pitstop και αναμενόμενα να καταλήγουν στις τελευταίες θέσεις του grid. O Valtteri Bottas, o Esteban Ocon και ο Niko Hulkenberg ήταν οι κερδισμένοι της εκκίνησης καθώς αναρριχήθηκαν στην δεύτερη, τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα. Στον αντίποδα ο Danile Ricciardo επέστρεψε στα pit και εγκατάλειψε λόγο μηχανικού προβλήματος.

Ο Sebastian Vettel άρχισε να επιτίθεται για να καλύψει τις χαμένες θέσεις, ανεβαίνοντας στην 13η με την συμπλήρωση 19 γύρων και τον Lewis Hamilton να παραμένει στην τελευταία. Κάπου εκεί, στην προσπάθειά του να περάσει τον Felipe Massa ο Γερμανός, βγήκε εκτός πίστας, κάτι που έφερε την διαμαρτυρία του τέσσερις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή για άμυνα του Βραζιλιάνου εκτός ορίων. Προβλήματα για τον Carlos Sainz στην δεύτερή του εμφάνισή με την Renault, καθώς ένα αναγκαστικό pitstop τον έριξε στην 18η θέση. Ericsson και Alonso στην βαθμολογούμενη δεκάδα.

Γύρος Νο22 και ο Max Verstappen ρίχνει γύρο στον Lewis Hamilton! To ίδιο έκανε μετά από λίγο και ο teammate του, Valtteri Bottas. Ο Nico Hulkenberg παρά την καλή του εκκίνηση, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα λόγω μηχανικού προβλήματος.

Στα μέσα του αγώνα ο κινητήρας του Hartley εξερράγη, με το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας να κάνει την εμφάνισή του. Κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκαν όλοι οι οδηγοί για να κάνουν pitstop. Ο Hamilton συνέχισε να βραδυπορεί όντας στην 15η θέση και τον Vettel να παλεύει για να μην κατακτήσει ο Βρετανός από σήμερα το πρωτάθλημα. Bottas και Raikkonen ακολουθούσαν σταθερά τον Max Verstappen από την δεύτερη και τρίτη θέση, ενώ πολύ καλή επίδοση είχαν και οι δύο Force India με τον Ocon να είναι στην τέταρτη και τον Perez στην έκτη. Ανάμεσά τους ο μαχητικός Stroll.

Στον 51ο πρώτο γύρο ο Sebastian Vettel προσπέρασε τον Sergio Perez απογοητεύοντας το κοινό του ο Μεξικανός. Ο Γερμανός κυνηγούσε την δεύτερη θέση για να διατηρηθούν οι όποιες ελπίδες του για τον τίτλο, την ώρα που ο Lewis Hamilton ήταν στην 11η θέση.  Verstappen, Bottas, Raikkonen παρέμεναν μπροστά, με τους Magnussen, Alonso και Massa να συμπληρώνουν την δεκάδα. Στην τελευταία θέση παράμενε ο Sainz. Οι πρώτοι έξι οδηγοί είναι μόνοι που δεν είχαν δεχθεί γύρο.

Με οκτώ γύρους να απομένουν και τον Sebastian Vettel να αδυνατεί να ανέβει στην δεύτερη θέση, ο Lewis Hamilton ερχόταν όλο και πιο κοντά στο τέταρτο παγκόσμιο πρωτάθλημά του. Ο Verstappen οδηγούσε χωρίς κανένα πρόβλημα την κούρσα με τους Valtteri Bottas και Kimi Raikkonen να ακολουθούν. Ocon, Stroll, Perez, Magnussen, Alonso και Hamilton αποτελούν την δεκάδα. Vandoorne, Gasly, Wehrlein και Grosjean συνέχισαν να κυμαίνονται σε ρηχά νερά, ενώ ο Carlos Sainz αποχώρησε οριστικά από τον αγώνα.

To τέλος του αγώνα μπορεί να βρήκε νικητή τον Max Verstappen, αλλά αυτός που συγκέντρωσε δικαίως όλα τα βλέμματα ήταν ο Lewis Hamilton ο οποίος στέφεται και μαθηματικά παγκόσμιος πρωταθλητής για τέταρτη φορά. Δεν τα κατάφερε ο Sebastian Vettel που εν τέλει τερμάτισε στην τέταρτη θέση, πραγματοποιώντας όμως μία σπουδαία εμφάνιση.

Πηγή: totalracing.gr