F1 GP Μαλαισίας: Στην pole ο Hamilton

Στην pole position θα εκκινήσει αύριο ο Lewis Hamilton με τον Kimi Raikkonen να συμπληρώνει την πρώτη σειρά τις εκκίνησης και τον MaxVerstappen να εκκινεί ακριβώς πίσω του.

Ο Βρετανός πήρε την 70η pole της καριέρας του, κάνοντας έναν εκπληκτικό γύρο στην πρώτη του προσπάθεια στο Q3, σπάζοντας το ρεκόρ πίστας, ενώ ο Kimi Raikkonen  βρέθηκε σχεδόν μισό δέκατο πίσω του. Οι δύο Red Bull ακολούθησαν, με τον Valtteri Bottas να είναι μόλις πέμπτος. Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ocon, Vandoorne, που δεν είχε τις αναβαθμίσεις της McLaren, Hulkenberg, Perez και Alonso.

Οι Hamilton, Raikkonen, Bottas και Verstappen βγήκαν στην πίστα με την μαλακή γόμα της Pirelli ενώ ο Ricciardo επέλεξε την πολύ μαλακή για το Q1. Όλες οι υπόλοιπες ομάδες επέλεξαν την πολύ μαλακή γόμα για τους οδηγούς τους.

Οι μηχανικοί της Ferrari κατάφεραν να αλλάξουν τον κινητήρα του Vettel εγκαίρως αλλά αντιμετώπισε πρόβλημα με το turbo και γύρισε στο box της ομάδας χωρίς να καταφέρει να σημειώσει χρόνο.

Τον ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο Βρετανός της Mercedes με τους Verstappen και Bottas να ακολουθούν. Οι Raikkonen και Massa συμπληρώνουν την πεντάδα, με τους Ricciardo, Ocon, Gasly, Palmer και Hulkenberg να κλείνουν την δεκάδα.

Εκτός συνέχειας έμειναν οι Grosjean, Magnussen, Wehrlein, Ericsson και Vettel.

Όλοι οι οδηγοί επέλεξαν την πολύ μαλακή γόμα για το Q2, έτσι οι 10 που πέρασαν στο Q3 θα εκκινήσουν με αυτή την γόμα, κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη.

Ο Bottas σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στο τέλος της διαδικασίας, αφήνοντας δεύτερο τον συμπατριώτη του Kimi Raikkonen, με τον Max Verstappen να είναι μόλις 5 χιλ. πίσω του. Οι Hamilton και Ricciardo συμπλήρωσαν την πεντάδα, ενώ στο Q3 προκρίθηκαν και οι Perez, Ocon, Hukenberg, Vandoorne και Alonso.

Εκτός έμειναν οι Massa, Palmer, Stroll, Sainz και Glasly.

Στην μάχη της pole, όπως ήταν λογικό, όλοι οι οδηγοί επέλεξαν την πιο μαλακή από τις διαθέσιμες γόμες. Μετά τον πρώτο γρήγορο γύρο ο Hamilton είχε την προσωρινή pole, με τους Raikkonen και Ricciardo να συμπληρώνουν την τριάδα. Ωστόσο, ο Hulkenberg βγήκε για μόνο μία προσπάθεια, στο τέλος της διαδικασίας.

 

Πηγή: totalracing.gr