F1-GP Ιταλίας: Περίπατος για τις Mercedes

Χωρίς να δυσκολευτούν οι δυο Mercedes έκαναν περίπατο στο σημερινό αγώνα στην Ιταλία με τον Hamilton να φεύγει νικητής και παράλληλα να περνά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Στην εκκίνηση, ο Ocon πέρασε τον Stroll κι ο Raikkonen εκκίνησε πολύ καλά και πέρασε τον Bottas στα φρένα μετά την Curva Grande. Όμως ο Bottas ανέκτησε τη θέση του στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού, στην αρχή του δεύτερου γύρου. Ο Φινλανδός της Mercedes είχε εξαιρετικό ρυθμό και πέρασε στον επόμενο γύρο τον Lance Stroll, στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού.

Ο Massa επιχείρησε να περάσει τον Verstappen για την 7η θέση, με τους δυο οδηγούς να έχουν επαφή και τον Ολλανδό να έχει κλαταρισμένο εμπρός δεξί ελαστικό. O Vettel πέρασε τον Raikkonen για την 5η θέση, ενώ ο Bottas πέρασε και τον Ocon, όντας πλέον δεύτερος πίς από τον teammate του, που έγραφε ταχύτερους γύρους. Ο Stroll έχασε ακόμη μια θέση, από τον Vettel, που ανέβηκε 4ος, ενώ βρισκόταν πλέον πίσω από τον 3ο Ocon. Ο Raikkonen έχασε τα φρένα στην πρώτη  στροφή, πέφτοντας πιο κοντά στον 7ο Massa.

Ο Vettel πέρασε και τον Ocon μπαίνοντας πλέον στο βάθρο, ενώ ο Raikkonen ρωτούσε αν είχε κάποια ζημιά στο πίσω μέρος του μονοθεσίου, με τον μηχανικό του να απαντά πως δεν έχουν κάποια τέτοια ένδειξη. Οι δυο Mercedes κινούταν ταχύτατα, με τον Vettel στον 11ο γύρο να απέχει σχεδόν 11 δευτερόλεπτα από τον πρώτο Hamilton, χάνοντας από μισό ως ένα δευτερόλεπτο ανά γύρο. Ο Stroll ήταν κολλημένος πίσω από τον Ocon κι ο Raikkonen πλησίαζε σταδιακά τη μάχη αυτή.

Ο Ricciardo είχε ανέβει στην 9η θέση, αλλά ανέφερε προβλήματα με την ισορροπία του μονοθεσίου. Ο μηχανικός του Raikkonen του ζήτησε να πλησιάσει περισσότερο τους Stroll κι Ocon, με τον Φιλανδό να απαντά πως δεν μπορεί να επιτεθεί στις στροφές εξαιτίας του προβλήματος που είχε με το πίσω μέρος. Ο Alonso, από τη 13η θέση, παραπονούταν για τα ανεβάσματα των ταχυτήτων, με τον μηχανικό του να του αναφέρει πως το εξετάζουν.  Ο Raikkonen στον 16ο γύρο μπήκε στα pits, βάζοντας τα μαλακά ελαστικά. Στον επόμενο γύρο ο Ocon μπήκε επίσης στα pits, βάζοντας τη μαλακή γόμα και βγήκε 10ος, μόλις μπροστά από τον Raikkonen. Ο Stroll ακολούθησε, αλλά με ένα αργό pit stop, βγήκε πίσω και από τους δυο ανταγωνιστές του. Ο Ricciardo, που είχε περάσει τον Perez με εντυπωσιακό τρόπο, ενημερωνόταν από τον μηχανικό του, πως ο επόμενος είναι ο Massa, με τον Αυστραλό να απαντά πως του αρέσουν «μόνοι και ευάλωτοι». Ο Ocon πέρασε τον Vandoorne, που είχε ανέβει ψηλά, καθώς δεν είχε κάνει pit stop, με τον Raikkonen να ακολουθεί και να προσπαθεί ακόμη να περάσει τον Γάλλο. Ο μηχανικός του Bottas τον ρώτησε πως ήταν τα ελαστικά, με τον Φινλαδό να απαντά πως όλα είναι σταθερά. O Raikkonen, στον 26ογύρο πέρασε τον Ocon στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού, με τον Γάλλο να προσπαθεί να ανακτήσει τη θέση του, όμως δεν τα κατάφερε. Ο Stroll είχε πλησιάσει αρκετά τον Ocon, ενώ ο Vettel παραπονούνταν για τα ελαστικά του. Ο Palmer μπήκε στα pits κι εγκατέλειψε τον αγώνα.

Ο Vettel στον 32 γύρο μπήκε για τη δική του αλλαγή ελαστικών, βάζοντας τη μαλακή γόμα και βγαίνοντας στην 4η θέση. Στον επόμενο γύρο ο Hamilton Μπήκε για τη δική του αλλαγή, με τον Βρετανό να βάζει επίσης τη μαλακή και να βγαίνει 2ος, πίσω από τον Bottas. Στον ίδιο γύρο μπήκε κι ο Perez, βάζοντας τη μαλακή γόμα και βγαίνοντας πίσω από τους Ocon, Stroll και Massa στην 9η θέση. Στον 34ο γύρο, μπήκε ο Bottas στα pits βάζοντας τη μαλακή και βάζοντας τη μαλακή γόμα, βγήκε 2ος. Οι Hamilton και Bottas αντάλλασσαν ταχύτερους γύρους, ενώ ο Vandoorne εγκατέλειψε με απώλεια ισχύος. Ο Ricciardo μπήκε στα pits στον 39ο γύρο, βάζοντας την πολύ μαλακή και βγήκε 5ος, 2 δευτερόλεπτα πίσω από τον Raikkonen. Ο Ricciardo, με ένα προσπέρασμα βγαλμένο από βιντεοπαιχνίδι, πέρασε τον Raikkonen και ανέβηκε 4ος, με τον μηχανικό του να τον ωθεί να πιάσει τον Vettel.

Ο Verstappen ανέβαινε σταθερά στην κατάταξη, έχοντας βάλει στόχο τη 10 θέση την οποία κατείχε ο Magnussen. Ο Verstappen είχε μια ενδιαφέρουσα μάχη με τον Δανό για τη 10η θέση, με τον Ολλανδό να περνά, όμως ο Magnussen θεώρησε πως ο Verstappen ήταν υπερβολικά επιθετικός, με τους αγωνοδίκες να εξετάζουν το συμβάν. Ο Ricciardo κινούταν πολύ γρήγορα, κατεβάζοντας τη διαφορά περίπου ένα δευτερόλεπτο στον γύρο, όμως δεν φαινόταν να μπορεί να πλησιάσει αρκετά το Γερμανό. Ο Ericsson επέστρεψε στα pits για να εγκαταλείψει, με τον μηχανικό του Alonso να του ζητά να επιστρέψει επίσης στα pits για εγκατάλειψη. Εν τέλει, ο Ricciardo αρκέστηκε στην 4η θέση, πίσω από τον Γερμανό της Ferrari.

 

Πηγή: totalracing.gr