F1 Bahrain: Παρθενική pole για Bottas

Την παρθενική του pole position κατάφερε να κερδίσει ο Valtteri Bottas, πριν από λίγο στις κατατακτήριες δοκιμές που έγιναν στην πίστα Sakhir στο Bahrain. Ο Φιλανδός φύλαγε το καλύτερο για το τέλος, καθώς σε όλη την περίοδο των κατατακτήριων βρισκόταν συνεχώς πίσω απο τον Hamilton.

Ο 27χρονος βρήκε το κάτι παραπάνω, σε σύγκριση με τα δύο πρώτα Γκραν Πρι, και εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Βρετανού στην τελευταία προσπάθεια, ώστε να τον περάσει για 23 χιλιοστά και να κατακτήσει την pole position για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Πάντως, έμεινε συγκρατημένος και δεν πανηγύρισε αυτό το επίτευγμα, με δεδομένο ότι ο αγώνας είναι την Κυριακή (16/4) και υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα. Έτσι, έδωσε απαντήσεις ότι μπορεί να ανταπεξέλθει απέναντι στον τρις παγκόσμιο πρωταθλητή κι ελπίζει τώρα να έρθει και η πρώτη νίκη στην καριέρα του.

Πίσω από τις δύο Mercedes βρέθηκε ο Sebastian Vettel. Η Ferrari ήταν κοντά στο Q1 και στο Q2, όμως η διαφορά στο Q3 έδειξε ότι δύσκολα θα πετύχαινε κάτι καλύτερο από την τρίτη θέση, η οποία κατέληξε στα χέρια του Γερμανού, με τον Kimi Raikkonen να μένει, τελικά πέμπτος. «Σφήνα» στα δύο κόκκινα μονοθέσια μπήκε η Red Bull του Daniel Ricciardo, τη στιγμή που ο Max Verstppen θα δει τα κόκκινα φώτα να σβήνουν από την έκτη θέση.

Ο Ολλανδός προσπαθούσε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα κι ελπίζει να έχει το εκπληκτικό ξεκίνημα της Σανγκάης για να πλασαριστεί ακόμα πιο ψηλά στον αγώνα. Από εκεί και πέρα, την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Nico Hulkenburg, Felipe Massa, Romain Grosjean, Jolyon Palmer, με τη Renault να κλέβει, επίσης, τις εντυπώσεις.

Η γαλλική ομάδα φαίνεται πως πήρε ντόπα από την παρουσία του Alen Prost στο γκαράζ για να έχει για πρώτη φορά φέτος στο Q3 αμφότερα τα μονοθέσιά της, με την έβδομη και δέκατη θέση να είναι ό,τι καλύτερο έχει παρουσιάσει από την επιστροφή της στη Formula1 ως εργοστασιακή ομάδα.

Τέλος, εκτός δεκάδας έμειναν οι Daniil Kvyat, Lance Stroll, Pascal Wehrlein, που επανήλθε στη δράση, Esteban Ocon, Fernando Alonso, ενώ από το Q1 αποκλείστηκαν οι Carlos Sainz, Stoffel Vandroorne, Sergio Perez, Marcus Ericson και Kevin Magnussen, δίχως να αντιμετωπίζει κάποιος πρόβλημα με το 107%.