WRC DAYINSURE WALES RALLY GB – Ανασκόπση

Ο Βρετανικός γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι είναι ένας από τους αρχαιότερους αγώνες στο ημερολόγιο και το δύσκολο του δασικού εδάφος της Ουαλίας τον κάνουν ένα εντυπωσιακότατο αγώνα γεμάτο εκπλήξεις.

Η δράση την φετινή χρονιά ξεκινάει απο την Πέμπτη το βράδυ με την υπέρ ειδική διαδρομή μήκους 1,70 χλμ στο Tir Prince.

Η κυρίως ουσία αρχίζει με τις ειδικές διαδρομές της Παρασκευής, με τον αγώνα να μεταφέρεται στα δάση της Βόρειας Ουαλίας και τη μέρα να περιλαμβάνει οκτώ ειδικές διαδρομές. Η πρώτη ειδική είναι η Clocaenog (7.67 χλμ.) και ακολουθεί η ειδική Brenig (29.13 χλμ) – η οποία είναι η μεγαλύτερη διαδρομή του αγώνα και συνδυάζει τις πρώην ειδικές διαδρομές Brenig και Alwen, χρησιμοποιώντας επίσης ένα τμήμα ασφαλτοστρωμένου δρόμου.

Η τρίτη ειδική διαδρομή της μέρας είναι η Penmachno (16,95 χιλιόμετρα) και ακολουθούν δυο περάσματα απο την νέα ειδική μήκους 1,63 χιλιομέτρων στο βουνό Slate. Μετά από ένα σύντομο σέρβις στο Deeside, οι πρώτες τρείς ειδικές επαναλαμβάνονται το απόγευμα.

Το Σάββατο είναι η μεγαλύτερη ημέρα του αγώνα. Τα 150,24 αγωνιστικά χιλιόμετρα δράσης ξεκινούν με τη μοναδική αμετάβλητη ειδική από το 2017 – Myherin (20,28 χιλιόμετρα).

Από εκεί τα πληρώματα θα αγωνιστούν στους κλασικούς χωματόδρομους της Sweet Lamb Hafren (19,95km), στην Dyfi (19,48km) και στην Gartheiniog (11,26km).

Ακολουθεί ένα πέρασμα απο την διαδρομή Dyfnant (8.30 χλμ.), η οποία προηγείται μιας ζώνης εφαρμογής ελαστικών και φωτιστικών στο Newtown, πριν την επανάληψη των ειδικών.

Με ένα πέρασμα απο την νέα ειδική Elsi μήκους 10.06 χιλιομέτρων ξεκινάει η μέρα της  Κυριακής, με τη δεύτερη ειδική, την Gwydir (14.76km), να είναι και η Live TV Power Stage.

Η Gwydir απαναλαμβάνεται και πάλι το απόγευμα, ενδιάμεσα των δυο περασμάτων από την ασφάλτινη Great Orme Llandudno (8,03 χλμ), όπου με το δεύτερο πέρασμα ολοκληρώνετε και ο αγώνας.