Tiger Rally 2017: Πρωταθλητές οι Γαλαταριώτης-Ιωάννου

Ωραίες μάχες, αλλαγή συναισθημάτων και αρκετό σασπένς ήταν τα συστατικά του τελευταίου αγώνα για το παγκύπριο πρωτάθλημα ράλι, ο οποίος έκρινε και το φετινό πρωταθλητή.

Οι Σίμος Γαλαταριώτης-Αντώνης Ιωάννου έγραψαν σήμερα στα βιβλία της ιστορίας το όνομα τους σαν πρωταθλητές ράλι 2017. Στον τελευταίο αγώνα που έγινε στη Λεμεσό, με διοργανωτή τη Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού, κατάφεραν να επικρατήσουν και να πανηγυρίσουν το πρώτο τους πρωτάθλημα.

Αυτό ήταν το κερασάκι στην τούρτα για το πλήρωμα του Skoda Fabia R5, καθώς στα μέσα της χρονιάς πέτυχαν ακόμα μια σημαντική διάκριση στο Cyprus Rally όπου ήταν δεύτεροι στη γενική κατάταξη και πρώτο Κυπριακό πλήρωμα. Και στο παρελθόν ο Γαλαταριώτης έφτασε κοντά στο πρωτάθλημα χωρίς όμως να μπορέσει να το κατακτήσει. Φέτος τα κατάφερε έχοντας σταθερή απόδοση σε όσους αγώνες έτρεξε, κερδίζοντας εκτός από τον αγώνα της Λεμεσού το Tour of Cyprus και Palmtrees rally.

Για να φτάσουν στον φετινό τίτλο πέρασαν από σκληρή δοκιμασία στον τελευταίο αγώνα καθώς οι Τσουλόφτας-Χρυσοστόμου πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις, πριν προδοθούν από σκασμένο ελαστικό στην πέμπτη ειδική διαδρομή και εντέλει να αποχωρήσουν στην έκτη με πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων. Το πλήρωμα του Citroen DS3 ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα κερδίζοντας τις δυο πρώτες ειδικές. Στην τρίτη και οι δυο είχαν τις στιγμές τους, με τους Γαλαταριώτη-Ιωάννου μετά από ένα ταχύτατο πέρασμα και πρώτο χρόνο στην ειδική να χτυπούν σε μπαριέρα και τους Τσουλόφτα-Χρυσοστόμου να έχουν τετακε και να χάνουν πολύτιμα δευτερόλεπτα και μαζί την πρώτη θέση. Αντεπιτέθηκαν στην τέταρτη ειδική καλύπτοντας τη διαφορά, όμως η τύχη τους εγκατέλειψε στις επόμενες δυο καθώς ένα σκασμένο ελαστικό και βλάβη στον κιβώτιο ταχυτήτων τους ανάγκασε σε εγκατάλειψη.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η δεύτερη θέση πήγε στους Δημοσθένους-Λαό (Mitsubishi Lancer EVO10), οι οποίοι έκαναν το καλύτερο δυνατό, όμως η διαφορά δυναμικότητας του αυτοκινήτου τους με αυτά των Γαλαταριώτη και Τσουλόφτα δεν τους άφησε και πολλά περιθώρια για να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο.

Στην τρίτη θέση με Mitsubishi Lancer EVO9 τερμάτισαν οι περσινοί νικητές Αντωνίου-Πιερή, οι οποίοι για ακόμα μια φορά έκαναν σταθερό αγώνα μένοντας μακριά από περιττά ρίσκα.

Τις δικές τους στιγμές είχαν οι Παντελή-Χριστοδούλου (Mitsubishi Lancer EVO10) οι οποίοι ξεκίνησαν πολύ καλά τον αγώνα όμως στη συνέχεια αντιμετωπίζοντας πρόβλημα με σκασμένο ελαστικό περιορίστηκαν τελικά στην τέταρτη γενικής.

Ο Γιώργος Αγαθοκλέους με το καινούργιο του απόκτημα, ένα Mitsubishi Lancer EVO9 και συνοδηγό τον Τσιελεπή τερμάτισε στην πέμπτη θέση και την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι Χαραλάμπους-Πουγιούκκας με Subaru Impreza.

Οι Γιώργος Νέστωρος-Γιάννος Καλλής με Mitsubishi Lancer EVO6 τερμάτισαν στην έβδομη θέση γενικής και πρώτοι στην κατηγορία RCS2 και στις θέσεις οκτώ και εννέα τερμάτισαν οι Αντρέου-Κάττος (EVO9) και Τρύφωνος-Πετριτζής (EVO7) αντίστοιχα.

Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Τανούσης-Χριστοδούλου με Toyota Yaris, οι οποίοι ήταν και το ταχύτερο πλήρωμα στη δικήνητη κατηγορία. Τις υπόλοιπες δυο θέσεις στο βάθρο της κατηγορίας συμπλήρωσαν οι Σκεύος και Μαίρη Γερολέμου και Leo-Zoli. Και τα δυο προαναφερθέντα πληρώματα έτρεχαν με Suzuki Swift Sport. Οι GSO-Ονησιφόρου Αλέξανδρος τερμάτισαν στη 13η θέση.

Στο δεύτερο πέρασμα από τις ειδικές έτρεξαν ένα αρχάριο πλήρωμα και δυο μεικτά. Οι Φανή-Διαμαντίδης τερμάτισαν στη 14η γενικής, 15οι τερμάτισαν οι Νικόλας και Μάριος Χατζημαθέου και 16οι οι Άκης Έλληνας και Μιχαλάκης Μιχαήλ.

Πέραν από τους Τσουλόφτα-Χρυσοστόμου δεν κατάφεραν να τερματίσουν τον αγώνα ούτε οι Fani Junior-Φιλιππίδης, Τσαγγάρης-Πάτσαλος, Τσίτρος-Κώτσιος, Κώστας και Μάριος Παύλου, Χαραλάμπους-Χρυσοστόμου και Dimi-Maria Morozova.

Η φετινή αγωνιστική χρονιά ξεκίνησε καλά και από το μέσο και μετά ο Κυπριακός αγωνιστικός στόλος εκσυγχρονίστηκε με τρία αυτοκίνητα κατηγορίας R5 και από τις πληροφορίες που έχουμε αυτός ο αριθμός το 2018 ενδέχεται να αυξηθεί. Αυτό ανεβάζει κατακόρυφα τον πήχη για καλύτερες και ασφαλέστερες διοργανώσεις αφού πλέον οι χρόνοι στις ειδικές θα μειωθούν και οι μέσες ωριαίες ταχύτητες θα αυξηθούν από τα πιο σύγχρονα αυτοκίνητα.

Μιχάλης Κοντογιώργης

Φωτογραφίες: Μιχάλης Κοντογιώργης/Κούλλης Κυριάκου/Ganben Ozpasa

Official Final Results Tiger 2017