Rally Guanajuato México: Ιπτάμενος Φιλανδός

Την πρώτη νίκη στη φετινή χρονιά πανηγυρίζει ο Jari-Matti Latvala στον αγώνα που έγινε στο Μεξικό. Μετά τις δυο αποτυχημένες προσπάθειες στους δυο πρώτους γύρους όπου δεν κατάφερε να συλλέξει βαθμούς, τα κατάφερε στον πρώτο χωμάτινο αγώνα της χρονιάς πετυχαίνοντας παράλληλα τη 16η νίκη στην καριέρα του. Κατάφερε να κερδίσει το μεγάλο του αντίπαλο Sebastian Ogier με διαφορά 1 λεπτού και 5 δευτερολέπτων σπάζοντας το αήττητο σερί που είχε ο Γάλλος στους δυο πρώτους αγώνες. Αυτή παράλληλα ήταν η 12η συνεχόμενη νίκη για τη γερμανική ομάδα.
Ο Ogier βλέποντας ότι δεν μπορούσε να καλύψει την εις βάρος του διαφορά, στο απογευματινό loop του Σαββάτου σταμάτησε να πιέζει για τη νίκη και περιορίστηκε στη δεύτερη θέση. Την τελευταία μέρα κατάφερε να κερδίσει την power stage κερδίζοντας τους 3 πολύτιμους βαθμούς. Την τρίτη θέση συμπλήρωσε ο Dani Sordo ο οποίος μετά το τέλος του αγώνα τιμωρήθηκε με ποινή 2 λεπτών καθώς είχε χρησιμοποιήσει ένα ελαστικό παραπάνω από το επιτρεπτό. Αυτό τον έριξε πίσω με αποτέλεσμα την τρίτη θέση να πάρει ο ο Mads Ostberg ο οποίος πέρασε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας πίσω από τον Ogier. Με αυτή τη θέση η M-SPORT γιόρτασε τους 200 σερί τερματισμούς στους βαθμούς στους αγώνες του WRC. Στην τέταρτη θέση τελικά τερμάτισε ο Dani Sordo μετά την ποινή που, και την πεντάδα συμπλήρωσε ο Hayden Paddon.

Στην εκτη θέση τερμάτισε ο Ott Tanak, έβδομος ο Martin Prokop και ένατος ο Lorenzo Bertelli.

Στο WRC2 ο Teemu Suninen είχε εύκολο έργο καθώς η τεράστια διαφορά που έκτισε από τους υπόλοιπους στην κατηγορία δεν μπορούσε να καλυφθεί. Δεύτερος παρέμεινε ο Ptaszek και το βάθρο συμπλήρωσε ο Rendina.