ERC RALLY LIEPĀJA – Δεύτερη Μέρα – Πρώτο σκέλος- Αλάνθαστος ο Gryazin

Η δεύτερη μέρα του αγώνα άρχισε με το πλήρωμα των Nikolay Gryazin και Yaroslav Fedorov να επικρατούν και των τριών ειδικών διαδρομών του πρώτου Loop. Το πλήρωμα αν και δεν πίεσε στα όρια είχε κάποια μικρά λάθη στην πρώτη ειδική διαδρομή, ενώ στη δεύτερη μια λάθος σημείωση παραλίγο να τους στοιχήσει τον αγώνα.

Στην δεύτερη θέση με την ολοκλήρωση του πρωινού περάσματος απο τις ειδικές διαδρομές είναι το Βρετανικό πλήρωμα των Chris Ingram και Ross Whittock, οι οποίοι είναι 10.6 δευτερόλεπτα πίσω απο την πρώτη θέση. Και αυτό το πλήρωμα είχε τις δικές του στιγμές στον αγώνα αν και πήρε την δεύτερη θέση και στις τρείς πρώτες ειδικές διαδρομές. Η άτυχη του στιγμή ήρθε στη δεύτερη ειδική διαδρομή όταν σπίναρε το αυτοκίνητο φεύγοντας απο τον δρόμο, καταλήγοντας εκτός διαδρομής ευτυχώς χωρίς ζημιές. Σε δηλώσεις τους ανάφεραν για την λανθασμένη επιλογή ελαστικών και ότι με αυτά τα δεδομένα είναι χαρούμενοι που βρίσκονται κοντά στην μάχη της πρώτης θέσης. Μένει τώρα να δούμε την επιλογή που θα κάνουν για το απογευματινό πέρασμα απο τις ίδιες ειδικές.

Στην τρίτη θέση οι Fredrik Åhlin και Joakim Sjöberg, οι οποίοι έγραψαν δύο τρίτους και ένα πέμπτο χρόνο στις πρώτες ειδικές διαδρομές και το πλήρωμα δήλωσε ότι οδηγούσε πολύ προσεκτικά χάνοντας χρόνο στις ειδικές. Στην τέταρτη θέση είναι οι Fabian Kreim/Frank Christian οι οποίοι σημείωσαν δύο πέμπτους και ένα τρίτο χρόνο. Αξίζει να αναφέρουμε ότι όλοι οι προαναφερθέντες οδηγοί βρίσκονται στο τιμόνι ενός Skoda Fabia R5.

Πρώτοι στην κατηγορία ERC Junior U27 είναι οι Tom Kristensson και Henrik Appelskog με Opel Adam R2 και στην κατηγορία ERC Ladies προηγούνται οι Catie Munnings/Anne Katharina Stein με Peugeot 208 R2

Απομένουν ακόμη τρείς ειδικές διαδρομές για να ολοκληρωθεί η μέρα. Θα μπορέσει άραγε το ρωσικό πλήρωμα να συνεχίσει το αλάνθαστο ή οι αλλαγές στα ελαστικά των βρετανών θα είναι λόγος για να αλλάξουν τις ισορροπίες;