4ος Αγώνας motocross-Μακούντα: Βήμα τίτλου έκανε ο Χρίστος Τσαγγαράς

Σε ένα αγώνα που ολοκληρώθηκε ‘’κουτσουρεμένος’’, ο Χρίστος Τσαγγαράς επικράτησε εύκολα στην πίστα της Μακούντας και αποσπάστηκε περισσότερο στη βαθμολογία.

Παίρνοντας τα πράγματα απο την αρχή, οι βροχές που έπεσαν χθες βράδυ είχαν ως αποτέλεσμα η πίστα να λασπώσει. Οι πλείστοι των αναβατών βλέποντας αυτή την κατάσταση αποφάσισαν όπως να μην τρέξουν στον αγώνα με γνώμονα την ασφάλεια τους. Υπήρξαν αρκετές συζητήσεις με τον πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας, όμως στάθηκε αδύνατον να πειστούν να τρέξουν. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να τρέξει μόνο η κατηγορία ΜΧ1, όμως μόνο για ένα χιτ.

Ο Χρίστος Τσαγγαράς έδειξε απόλυτα εξοικειωμένος υπο αυτές τις συνθήκες και από την εκκίνηση μέχρι και το τέλος του χιτ κυριολεκτικά πετούσε και σε καμία περίπτωση δεν αντιμετώπισε αντίσταση από κανένα. Έφυγε πρώτος από τη σχάρα εκκίνησης και δεν κοίταξε πίσω ποτέ, επικρατώντας πολύ άνετα στην έδρα του. Με την τέταρτη συνεχόμενη νίκη στη φετινή χρονιά έκανε βήμα τίτλου, καθώς είδε τη διαφορά του από τον κύριο του αντίπαλο Γιώργο Παπαλοίζου, να αυξάνετε στου 9 βαθμούς.

Δεύτερος τερμάτισε ο Λάμπρος Τσαγγαράς ο οποίος διατηρήθηκε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Σάββας Σάββα. Ο περσινός πρωταθλητής Γιώργος Παπαλοίζου έδειξε να δυσκολεύετε, και μοιραία έμεινε στην τέταρτη θέση. Ο Παπαλοίζου εξακολουθεί να παραμένει δεύτερος στη βαθμολογία και πρέπει να προσπαθήσει πολύ στη συνέχεια για να μπορέσει να ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένα.

Όπως προαναφέραμε, κανένας από τις υπόλοιπες κατηγορίες δεν αγωνίστηκε, πλην από τους Νικηφόρο Αντρέου (ΜΧ3) και Γιώργο και Μαρίνο Τσαγγαρά (MX3 OVER), οι οποίοι έτρεξαν για μερικούς γύρους χωρίς να βαθμολογηθούν, καθώς για να γίνει  αυτό η κάθε κατηγορία πρέπει να συμπληρώνει τέσσερις η περισσότερους αναβάτες. Οι τρείς προαναφερθέντες που έτρεξαν, πήραν στο τέλος του αγώνα το κύπελλο της ημέρας.

Ο επόμενος αγώνας για το παγκύπριο πρωτάθλημα motocross είναι στην πίστα MXPRO στην Ποταμιά, στις 4 Φεβρουαρίου.