Ο.Φ.Α Novice&Amazon Rally 2017

Διοργανώνεται το Σάββατο 4 Νοεμβρίου από τον ΟΦΑ (Όμιλο Φίλων Αυτοκίνητου), αγώνας αρχαρίων εις μνήμη του Γιώργου Λαού και Κώστα Κουρτέλλα, όπου πλέον έχει γίνει θεσμός για τους ανθρώπους του μηχανοκίνητου αθλητισμού και φέτος συμπληρώνει 26 χρόνια ζωής.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η αφρόκρεμα του Κυπριακού αυτοκινηταθλήματος δηλώνει παρών τιμώντας την μνήμη δύο δικών της ανθρώπων.

Από τις 27 συμμετοχές ξεχωρίζουν οι συμμετοχές των Γαλαταριώτη-Ιωάννου, Χειλιμήντρη-Κυριάκου και Τσουλόφτα-Χρυσοστόμου με τα δυο Skoda Fabia R5 και Citroen DS3 R5, ενώ στη θέση του οδηγού θα βρεθεί ο γιος του αείμνηστου Γιώργου, Σάββας ο οποίος θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση. Ο Σάββας Λαός ο οποίος έχει γράψει τη δική του ιστορία στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, θα τρέξει με το Subaru Impreza του Παναγιώτη Κυριάκου και συνοδηγό τον  Δημήτρη Μανούρη.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι θα έχουμε την διεξαγωγή τεσσάρων ειδικών διαδρομών (δυο επαναλαμβανόμενων) συνολικής απόσταση 32,40 χιλιομέτρων. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 09:30 με την εκκίνηση να δίδετε στην πλατεία του χωριού Λυθροδόντας. Τα αγωνιστικά θα μεταβούν στις 10:18 στην πρώτη ειδική διαδρομή Πολιτικό – Μαχαραιρας και στη συνέχεια στις 11:40 θα έχουμε την διεξαγωγή της δεύτερης ειδικής διαδρομής η οποία είναι η Αναλίοντας –Μαχαιράς. Με την ολοκλήρωση του πρώτου περάσματος θα έχουν μια μικρή διακοπή για σέρβις. Το δεύτερο πέρασμα από τις ειδικές διαδρομές θα είναι από την πρώτη ειδική διαδρομή στις 13:29 και από την δεύτερη στις 14:52. Ο τερματισμός του αγώνα αναμένεται στις 15:30 στην πλατεία του Λυθροδόντα και θα ακολουθήσουν οι απονομές των επάθλων στο κέντρο Λυσόραμα.

OFA Mini Rally 2017 Provisional Starting List

Itinerary OFA Novice Rally 2017 With Logos

Πως μπορείτε να δείτε τον αγώνα.

Η πρώτη ειδική διαδρομή Πολιτικό – Μαχαραιρας μετρά χρόνια από την τελευταία φορά που χρησιμοποιήθηκε. Είναι σε δασώδη περιοχή με πολλές στροφές και πολύ καλό οδόστρωμα.

Η εκκίνηση είναι μετά το χωριό Φιλάνι και τελειώνει μεταξύ του κρησφύγετου  του Γρηγόρη Αυξεντίου και του Μοναστηριού Μαχαιρά.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα αγωνίστηκα από ενδιάμεσο σημείο το οποίο είναι στο δρόμο από Λευκωσία προς Μαχαιρά, δίπλα ακριβώς από το οικογενειακό κέντρο Άγιος Ονούφριος. Μόλις φθάσετε στο κέντρο στρίψτε δεξιά σε χωματόδρομο έχοντας το οικογενειακό κέντρο στο δεξί σας χέρι. Ακολουθήστε τις πράσινες πινακίδες προς Φιλάνι και σε 2km θα φθάσετε στην ειδική διαδρομή.

Η ειδική 2-4 (Αναλίοντας –Μαχαιράς) χρησιμοποιήθηκε αρκετά τα τελευταία χρόνια σε τοπικούς αλλά και διεθνής αγώνες. Κλασσική πεδινή ειδική, γρήγορη σε αρκετά σημεία και με εύκολη πρόσβαση. Ξεκινά έξω απο το Χωριό Αναλιόντας και τελειώνει στο κοιμητήριο πριν από το χωριό Μαθιάτης. Ενδιάμεσα σημεία παρακολούθησης υπάρχουν αρκετά και σας προτείνουμε το πιο εύκολο όσον αφορά πρόσβαση. Απο Λευκωσία προς Μαθιάτη, πριν εισέλθετε στο χωριό Μαθιάτης στρίψτε δεξιά σε πινακίδα με ένδειξη Αναλιόντας. Στο τέρμα του δρόμου στρίψτε ξανά δεξιά προς Αναλιόντα και οδηγήστε για 400m. Στρίψτε δεξιά στο δίχαλο και προχωρήστε ευθεία για 500m όπου θα βρεθείτε στην ειδική. Εκεί μπορείτε να δείτε τα αγωνιστικά σε κλειστή αριστερή στροφή.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην διοργάνωση και τους διαγωνιζόμενους και να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για το Σάββατο στο αγώνα.

OFA Mini Rally 2017 Provisional Starting List

Itinerary OFA Novice Rally 2017 With Logos