ERC Rally Rzeszow 2017 – Μέρα πρώτη: Ο Brian Buffier οδηγεί τον αγώνα

Ο Γάλλος Brian Buffier με Ford Fiesta R5, προηγείται με το τέλος της πρώτης μέρας στο Rally Rzeszow το οποίο διεξάγετε στην Πολώνια. Το ξεκίνημα του δεν ήταν καλό καθώς στην πρώτη ειδική ήταν μόλις έκτος, μένοντας 15 δευτερόλεπτα πίσω από τον Alexey Lukyanuk. Στη συνέχεια βρήκε το ρυθμό του και καταφέρνοντας να κερδίσει τρείς από τις πέντε ειδικές της μέρας ανέτρεψε την εις βάρος του διαφορά αποκτώντας μάλιστα προβάδισμα 15 δευτερολέπτων από τον δεύτερο στη γενική κατάταξη.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης Kajetan Kajetanowicz (Ford Fiesta R5) είναι δεύτερος και στον αγώνα της πατρίδας του θέλει τη νίκη στην προσπάθεια που κάνει για την κατάκτηση και του φετινού  τίτλου. Νωθρό ήταν και γι΄αυτόν το ξεκίνημα στον αγώνα όμως κατάφερε από την πέμπτη θέση να ανεβεί στη γενική κατάταξη καθώς εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την αποχώρηση του Lukyanuk όταν ήταν στην πρωτοπορία, τα προβλήματα που είχε ο Mads Ostberg ο οποίος ήταν και αυτός μπροστά του και περισσότερο την κακή απόδοση του πρωτοπόρου στη βαθμολογία Bruno Maghalaes, ο οποίος μέχρι στιγμής είναι δωδέκατος.

Σε απόσταση βολής από τον Kajetanowicz είναι ο Nikolay Gryazin (Skoda Fabia R5)  ο οποίος είναι τρίτος, με τη μεταξύ τους διαφορά να είναι τρία δευτερόλεπτα. Ο νεαρός έγραφε ανταγωνιστικούς χρόνους σήμερα και η αυριανή μέρα προμηνύει μάχες. Ο Gryazin προηγείται επίσης  και στην κατηγορία ERC Junior U28.

Ο Marijan Griebel είναι τέταρτος και τρία δευτερόλεπτα πιο πίσω ακολουθεί ο Michel Sylvain αμφότεροι με Skoda Fabia R5. Την πρώτη εξάδα συμπληρώνει ο Mads Ostberg. Ο Νορβηγός (Ford Fiesta R5) κατάφερε να οδηγήσει τον αγώνα μόνο για λίγο όμως, καθώς ένα μηχανικό πρόβλημα στην τέταρτη ειδική διαδρομή τον ανάγκασε να χάσει πολύτιμα δευτερόλεπτα.

Όσον αφορά την επιστροφή του Alexey Lukyanuk στην ενεργό δράση μετά το ατύχημα που είχε σε δοκιμές το αποτέλεσμα για αυτόν ήταν ένα από τα ίδια. Ξεκίνησε τον αγώνα πολύ δυνατά παίρνοντας από την πρώτη ειδική την πρωτοπορία όμως στην άμεσος επόμενη είχε έξοδο και κυριολεκτικά διέλυσε το αυτοκίνητο, χωρίς ευτυχώς αυτός και ο συνοδηγός του να πάθουν κάτι.

Στην κατηγορία Junior U27, όπως και στην κατηγορία ERC3 προηγείται ο Jari Hutunen (Opel Adam R2), νικητής στην κατηγορία WRC2 την προηγούμενη βδομάδα στην Φιλανδία.

Τέλος στην κατηγορία ERC2 ανοικτή παραμένει η μάχη για τη νίκη καθώς τέσσερα δευτερόλεπτα χωρίζουν τον πρώτο Erdi Tibor jr (EVO 10) από τον δεύτερο Marcin Słobodzian (Subaru Impreza).

Έξι ειδικές διαδρομές απομένουν για να ολοκληρωθεί ο αγώνας και ο Kajetaniwicz έχει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να μειώσει ή να περάσει τον Bruno Maghalaes στη βαθμολογία.