ERC Junior U27 : Zawada – Η αποστολή δεν έχει ολοκληρωθεί

Ο Aleks Zawada επιμένει ότι δεν παρασύρεται από το γεγονός ότι προηγείται στο πρωτάθλημα ERC Junior U27, καθοδόν προς τον προτελευταίο αγώνα της χρονιάς το Rally di Roma Capitale στην Ιταλία αυτή την εβδομάδα.

Ο οδηγός της ομάδας MSZ Racing, Zawada, προηγείται του οδηγού της Opel Rallye Junior Chris Ingram με μόλις τρείς βαθμούς διαφορά πριν τον αγώνα στην Ιταλία, ξέροντας ότι υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει αν θέλει να κερδίσει τον πολυπόθητο τίτλο του πρωταθλητή και το βραβείο των 100,000 Ευρώ εξέλιξης καριέρας.

“Είχα στόχους και σκοπούς, αν και δεν περίμενα να προηγούμαι στο πρωτάθλημα σε αυτό το στάδιο της χρονιάς,” δήλωσε ο Zawada. “Αλλά εξακολουθώ να έχω ένα στόχο που θα πρέπει να πετύχω, δεν πρέπει να ενθουσιαζόμαστε που βρισκόμαστε στην πρωτοπορία του πρωταθλήματος καθώς αυτή την στιγμή πρέπει να επικεντρωθούμε στο να παραμείνουμε εκεί μέχρι το τέλος. Είναι όλα ρευστά για το πρωτάθλημα, ο αγώνας είναι εντελώς ανοικτός για το κάθε αποτέλεσμα και όλοι όσοι ξεκινούν στην Ιταλία έχουν ίσες πιθανότητες να φτάσουν στην νίκη, καθώς κανείς από τους οδηγούς του ERC δεν έχει δει ξανά τις ειδικές διαδρομές που περιλαμβάνει ο αγώνας. Το γεγονός ότι κανένας δεν έχει πλεονέκτημα εδώ είναι θετικό.”

Παρόλο που το Rally di Roma Capitale είναι άγνωστο έδαφος για τον Zawada, ό ίδιος δήλωσε φαν του αγώνα. “Το γεγονός ότι είναι στην Ρώμη, μια τεράστια πρωτεύουσα αλλά και με την φοβερή ιδέα της παρέλασης και την υπέρειδική διαδρομή στην πόλη με την παρουσία πολλών θεατών, σίγουρα θα είναι εξαιρετικά. Οι δρόμοι είναι επίσης πιο γρήγοροι από ότι περιμέναμε, τουλάχιστο αυτό ακούω. Κάνουμε τα πάντα ούτως ώστε το αυτοκίνητο να είναι έτοιμο μετά από τα προβλήματα που παρουσίασε στον τελευταίο αγώνα, για να μπορέσουμε να πιέσουμε πολύ.