ERC: Το διεθνές ντεμπούτο του Rovanpera θα γίνει στη Λετονία

Ο ταλαντούχος οδηγός Kalle Rovanpera, επέλεξε τον τελευταίο αγώνα του ERC που θα γίνει στη Λετονία για το διεθνές ντεμπούτο του. Ο ταχύτατος αγώνας της Λετονίας θα διεξαχθεί από τις 6 μέχρι τις 8 Οκτωβρίου, πέντε μέρες μετά που ο γιος του πρώην εργοστασιακού Harri Rovanpera θα κλείσει τα 17 και θα οδηγήσει για πρώτη φορά το Ford Fiesta R5 της M-Sport.

‘’Ανυπομονώ πολύ για καλό ανταγωνισμό. Φυσικά είναι η πρώτη φορά που θα τρέξω με το Fiesta και θα συγκεντρωθώ για να το ρυθμίσω σωστά και να το μάθω όσο πιο καλά γίνεται’’, είπε ο Rovanpera και συνέχισε, ‘’από τότε που ξεκίνησα έχω αποκτήσει αρκετή ταχύτητα και πάντα πιέζω τον εαυτό μου για να γίνομαι καλύτερος’’.

Ο Rovanpera ο οποίος έχει όλα τα φόντα για να γίνει στο μέλλον πρωταθλητής έκανε το πρώτο του αγωνιστικό ντεμπούτο στη Λετονία το 2013, καθώς εκεί επιτρέπετε σε νεαρούς οδηγούς που δεν είναι κάτοχοι άδειας οδήγησης να αγωνιστούν σε αγώνες ράλι. Κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο στο πρωτάθλημα ράλι της Λετονίας το 2016 η οποία ήταν και η πρώτη του χρονιά με αυτοκίνητο R5. Το 2017 συμμετείχε σε αγώνες στην Ιταλία, Λετονία και Φιλανδία.

Θα είναι ένας από τους 32 οδηγούς προτεραιότητας στον αγώνα του ERC στο ράλι Liepaja και ένας από τους 11 που θα αγωνίζονται με αυτοκίνητο R5. Και ενώ το 2018 θα συμμετέχει σε αγώνες του WRC σκέφτεται να συμμετάσχει και σε ορισμένους αγώνες του ERC ούτως ώστε να αποκτήσει περισσότερη εμπειρία, αντιμετωπίζοντας συνομήλικους και πιο έμπειρους οδηγούς. ‘Στο ERC έτρεξαν αρκετοί Φιλανδοί οδηγοί και είναι ένα ωραίο πρωτάθλημα για να αγωνίζεσαι. Θα αγωνιστώ του χρόνου στο WRC και ίσως σε ορισμένους αγώνες του ERC’’, είπε ο Rovanpera ο οποίος θα έχει για συνοδηγό τον Jonne Halttunen.

Για τη συμμετοχή του Rovanpera στην Λετονία ο αγωνιστικός διευθυντής της M-Sport Malcom Wilson είπε, ‘’Είμαστε ευχαριστημένοι που έχουμε στις τάξεις μας αυτό το νεαρό ανερχόμενο αστέρι. Ανυπομονούμε πολύ να τον δούμε να ανταγωνίζεται τους οδηγούς του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Παρά το γεγονός ότι είναι ο πρώτος του αγώνας με το Ford Fiesta R5, η εμπειρία που απέκτησε από τους αγώνες στη Λετονία θα τον βοηθήσει να αποδώσει καλά.’’