ERC: Σημαντική αναγνώριση για τον Πρωταθλητή JUNIOR U28 Marijan Griebel

Ένας από τους πιο επιτυχημένους νέους οδηγούς στην πρόσφατη ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ, ο Marijan Griebel, πήρε μια ονειρική ευκαιρία από την PEUGEOT Deutschland για το 2018. Ο Griebel, ο οποίος κέρδισε δύο τίτλους ERC Junior με αυτοκίνητα κατηγορίας R2 και R5, θα προσθέσει και το Γερμανικό πρωτάθλημα στο φετινό πρόγραμμα του μαζί με το πρωτάθλημα ERC, αφού υπόγραψε με τον εισαγωγέα PEUGEOT της χώρας του για να αγωνιστεί και στους οκτώ αγώνες του τοπικού πρωταθλήματος με ένα PEUGEOT 208 T16.

Το πρόγραμμα του στη Γερμανία περιλαμβάνει και τον αγώνα του WRC ADAC Rallye Deutschland τον Αύγουστο, ενώ σχεδιάζει να αγωνιστεί σε έως και έξι αγώνες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ξεκινώντας από το Rallye Azores Airlines, το οποίο θα διεξαχθεί στις 22-24 Μαρτίου. Ο Griebel συνολικά θα αγωνιστεί σε 14 αγώνες με αυτοκίνητο R5 την φετινή χρονιά με στόχο απο τον 28χρονο Γερμανό την επικράτηση στο ERC.

«Πάντα προσπαθώ να αποκτήσω εμπειρία σε αυτοκίνητα R5 και τώρα έχω μια πρώτης τάξης ευκαιρία με έναν κατασκευαστή όπως η PEUGEOT, το οποίο είναι σημαντικό,» δήλωσε ο Griebel, ο οποίος έχει επιλέξει να ανταλλάξει την συμμετοχή σε ένα αγώνα του WRC (το βραβείο για τη νίκη του στο ERC Junior U28 το 2017), για ένα ολοκληρωμένο πακέτο κάλυψης για το πρωτάθλημα του ERC το 2018 με την πλήρη υποστήριξη του promoter και διοργανωτή Eurosport. «Στόχος είναι να συμμετάσχω σε έξι αγώνες του ERC και μετά την κατάκτηση της δεύτερης και τρίτης θέσης πέρσι, φέτος ευελπιστώ να κερδίσω ένα αγώνα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και στο μέλλον να κυνηγήσω το ίδιο το πρωτάθλημα ERC. Με έξι αγώνες στο ERC σε σύγκριση με τους τέσσερις που είχα τη δυνατότητα να κάνω το 2017, είμαι σε πολύ καλύτερη θέση από ό, τι πέρυσι.»

O Griebel σχεδιάζει να αγωνιστεί στους αγώνες του ERC, Azores Airlines Rallye, Acropolis Rally, Rally di Roma Capitale και Barum Czech Rally Zlín. Εάν το επιτρέψει ο προϋπολογισμός του και τα μέχρι τότε αποτελέσματα θα τρέξει επίσης και στους αγώνες Rally Poland και Rally Liepāja. Οι αγώνες Islas Canarias και Cyprus Rally δυστυχώς συμπίπτουν με τους αγώνες του γερμανικού πρωταθλήματος.

«Πέρυσι ήταν πραγματικά δύσκολο για μένα να οδηγήσω ένα αυτοκίνητο R5 σε πλήρη ιδιωτική συμμετοχη,» δήλωσε ο Griebel. «Ευτυχώς ήταν μόνο για ένα χρόνο και τώρα έχω μια μεγάλη ευκαιρία με την PEUGEOT Deutschland, την ίδια ομάδα που έκανα τον τελευταίο γύρο του γερμανικού πρωταθλήματος το 2017. Μετά από αυτό εργάστηκα σκληρά για να κερδίσω μια θέση για την φετινή χρονιά και τώρα ανυπομονώ πραγματικά να δείξω αυτό που εγώ και το αυτοκίνητο μπορούμε να επιτύχουμε μαζί.»

Ο συντονιστής του ERC, Jean-Baptiste Ley, δήλωσε: «Η ευκαιρία αυτή από έναν κατασκευαστή όπως την PEUGEOT είναι μια τεράστια ευκαιρία για τον Marijan και μια πραγματική αναγνώριση των ικανοτήτων του. Είναι σε πολύ καλή θέση για να χτίσει την εμπειρία του στα αγωνιστικά κατηγορίας R5 και να κάνει ένα ακόμα βήμα ως οδηγός.»

Ο Stefan Kopczyk θα συνοδηγήσει με τον Griebel στο ERC, ενώ στο Γερμανικό πρωτάθλημα το οποίο ξεκινά με τον αγώνα Rallye Saaland-Pfalz από τις 2-3 Μαρτίου, συνοδηγός του θα είναι ο Alexander Rath.