EAST SAFARI 2016: Η πρώτη στους Γαλαταριώτη-Ιωάννου

Με το δεξί ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο φετινό πρωτάθλημα ράλι οι Σίμος Γαλαταριώτης-Αντώνης Ιωάννου. Το πλήρωμα του EVO10 κατάφερε να διαχειριστεί το πλεονέκτημα των 23 δευτερολέπτων που απέκτησε την πρώτη μέρα κάνοντας ένα γρήγορο και παράλληλα ασφαλισμένο αγώνα. Πίεσαν όπου χρειαζόταν κρατώντας σε απόσταση ασφαλείας τους Δημοσθένους-Λαό.

Από την πλευρά τους οι περσινοί πρωταθλητές ξεκίνησαν τη δεύτερη μέρα με σκοπό να καλύψουν την εις βάρος τους διαφορά, κερδίζοντας με το καλημέρα την 7η ειδική διαδρομή. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό καθώς η απάντηση από τους Γαλαταριώτη-Ιωάννου ήταν άμεση και στην 8η ειδική διαδρομή άνοιξαν τη μεταξύ τους διαφορά στα 28 δευτερόλεπτα. Η ένατη ειδική διαδρομή ήταν καθοριστική ως προς την έκβαση του τελικού νικητή. Οι Δημοσθένους-Λαός κέρδισαν την ειδική, εντούτοις δεν ήταν αρκετό για να πλησιάσουν τους πρωτοπόρους. Οι Γαλαταριώτης-Ιωάννου στις τρεις τελευταίες ειδικές έλεγξαν το ρυθμό πανηγυρίζοντας την πρώτη τους νίκη στη χρονιά.
Μετά το τέλος του αγώνα διενεργήθηκε ο καθιερωμένος τεχνικός έλεγχος και οι αγωνοδίκες τιμώρησαν το πλήρωμα Δημοσθένους-Λαό με ποινή αποκλεισμού καθώς η δισκόπλακα των φρένων ήταν μεγαλύτερη σε διαμέτρημα από το επιτρεπτό. Επίσης αποκλείστηκαν και οι Αντρέας Τάππος-Κώστας Ιωάννου καθώς το δαχτυλίδι του turbo και σε αυτή την περίπτωση ήταν μεγαλύτερο σε διαμέτρημα από το επιτρεπτό.

Έτσι μετά και από αυτή την εξέλιξη τη δεύτερη θέση κατέλαβαν οι Αντωνίου-Πιερή. Το πλήρωμα του EVO9 έκανε ίσως τον καλύτερο του αγώνα μέχρι στιγμής εκπλήσσοντας όλους ευχάριστα με τη σταθερή απόδοση που είχε όλο το σαββατοκύριακο. Ξεκίνησε τη δεύτερη μέρα με διαφορά ενός δευτερολέπτου από τους Πολυκάρπου-Winter καταφέρνοντας σταδιακά να την αυξήσει κατακτώντας πανάξια τη δεύτερη θέση στο βάθρο.

Την τρίτη θέση κατέλαβαν οι Ποσείδιας-Χριστοφή οι οποίοι έδειξαν ότι η μεγάλη αποχή δεν τους επηρέασε. Είχαν εντυπωσιακά περάσματα από τις ειδικές και όντας γρηγορότεροι από τους Πολυκάρπου-Winter που ξεκίνησαν τη μέρα μπροστά τους κατάφεραν να τους περάσουν συλλέγοντας τους πολύτιμους βαθμούς της τρίτης θέσης.
Από την πλευρά τους οι Πολυκάρπου-Winter έκαναν ότι μπορούσαν για να μείνουν στη μάχη του βάθρου. Το πλήρωμα έδειξε να είναι εκτός ρυθμού τη δεύτερη μέρα καθώς αντιμετώπισαν πρόβλημα με την πίσω ανάρτηση και στο τέλος συμβιβάστηκαν με την τέταρτη θέση. Την πέμπτη θέση κατέλαβαν οι Ζήνωνος-Δαμιανού και στην έκτη πλασαρίστηκαν οι Τσουλόφτας-Ηλία οι οποίοι ήταν και νικητές στην κατηγορία RC 6.1. Στην έβδομη θέση τερμάτισαν οι Λιμνιώτης-Σοφοκλέους μπροστά από τους αδερφούς Ιακώβου. Οι Μιχάλης και Πάμπος Ιακώβου ήταν επίσης νικητές στην κατηγορία RCS 2. Ένατοι τερμάτισαν οι Παφίτης-Βασιλείου και τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ασπρή-Chips Junior.

Στην κατηγορία αυτοκινήτων με κίνηση στους δυο τροχούς οι Ζαχαρίας Μανώλη-Αντρέας Βαρνακκίδης δεν δυσκολεύτηκαν να κερδίσουν. Έκαναν συντηρητικό αγώνα την Κυριακή μένοντας μακριά από προβλήματα πανηγυρίζοντας στο τέλος τη νίκη. Δεύτεροι τερμάτισαν οι Παντελή-Νικολαϊδης και την τρίτη θέση στο βάθρο συμπλήρωσαν οι Αντρέας και Αντώνης Τζιωρτζη.
Από τα 28 πληρώματα που ξεκίνησαν τη δεύτερη μέρα κατάφεραν να τερματίσουν τα 24.
Ο αγώνας κύλησε ομαλά χωρίς να υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα. Οι οργανωτές έδωσαν μεγάλη σημασία στο θέμα ασφάλεια και σε μεγάλο βαθμό το πέτυχαν.
Κλείνοντας να ευχαριστήσουμε το Σωμάτιο Αυτοκινήτου Αμμοχώστου για την πολύτιμη βοήθεια πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα και την εταιρία ανταλλακτικών ΨΑΛΤΗΣ για τη φιλοξενία και διαμονή στην περιοχή όπου διεξήχθη ο αγώνας.
Ο επόμενος αγώνας για το παγκύπριο πρωτάθλημα ράλι πάει βουνό και συγκεκριμένα στην Πάφο όπου είναι προγραμματισμένος για το διήμερο 26-27 Μαρτίου.

Κείμενο: Στάθης Ευσταθίου

Φωτογραφίες: Στάθης Ευσταθίου/Μιχάλης Κοντογιώργης S&M PICS