BMW i Vision Dynamics : H τεχνολογική υπεροχή της BMW

Επίδειξη τεχνολογίας κάνει για μια ακόμη φορά ο Όμιλος της BMW. Στο πρόσφατο σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης παρουσίασε μία φιλοσοφία ηλεκτροκίνησης για το πολύ άμεσο μέλλον. Το BMW i Vision Dynamics είναι ένα τετράθυρο Gran Coupe, με αυτονομία 600 km, τελική ταχύτητα πάνω από 200 km/h και επιτάχυνση 0 – 100 km/h σε 4,0 δευτερόλεπτα. Παράλληλα, προσφέρει μία πρόγευση από μελλοντική εμπειρία ηλεκτροκίνησης με ένα νέο επίπεδο σπορ φινέτσας.

Το όνομα BMW i είναι συνώνυμο των οχημάτων του μέλλοντος και μιας νέας ερμηνείας της premium μετακίνησης επικεντρωμένης στη βιωσιμότητα O σχεδιασμός του BMW i Vision Dynamics αντιπροσωπεύει μία περαιτέρω εξέλιξη των κλασικών αναλογιών BMW: μακρύ μεταξόνιο, γραμμή οροφής και κοντοί πρόβολοι δημιουργούν ένα βασικό προφίλ που ξεχειλίζει από κομψότητα και δυναμισμό. Αυτή η σιλουέτα αναδεικνύεται από μεγάλες, ανάγλυφες επιφάνειες, προσφέροντας ένα χυτό και μονοκόμματο σύνολο. Παράλληλα, οι αεροδυναμικές απαιτήσεις προσδιορίζουν την προηγμένη εμφάνιση του αυτοκινήτου μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια.

Ξεχωριστό στοιχείο του BMW i Vision Dynamics είναι το σχήμα των πλαϊνών παραθύρων και τη μαύρη κολόνα στη μέση που σε κάνουν να πιστεύεις ότι πρόκειται για ένα ενιαίο σύνολο. Πρόκειται για ένα στιλιστικό χαρακτηριστικό που κάνει το ντεμπούτο του στα μοντέλα της BMW i, ενισχύοντας την ταυτότητα των πλευρών του αυτοκινήτου. Ο εσωτερικός χώρος προσφέρει σε όλους τους επιβάτες καλή ορατότητα, υπογραμμίζοντας την προσοχή που δόθηκε στην εμπειρία μέσα στο όχημα. Αυτό είναι κάτι που θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη σημασία στο μέλλον, κυρίως αναφορικά με την αυτόνομη και συνδεδεμένη οδήγηση. Η εμπειρία του ταξιδιού γίνεται ακόμα πιο απολαυστική, με μία μεγάλη κρυστάλλινη επιφάνεια που εκτείνεται από το εμπρός μέχρι τον πίσω ανεμοθώρακα.

Ο μινιμαλισμός είναι το κύριο χαρακτηριστικό της μπροστινής μάσκας όπου δεσπόζουν τα «κλειστά νεφρά» κάτω από το σήμα της μάρκας. Επίσης, οι αισθητήρες που βρίσκονται από κάτω μετατρέπουν τα νεφρά σε μία λεγόμενη ‘επιφάνεια νοημοσύνης’. Τα φωτιστικά σώματα συνδυάζουν την παράδοση και το μέλλον όπου οι δύο ξεχωριστές μονάδες LED σε κάθε πλευρά του ρύγχους του αυτοκινήτου ενσωματώνουν όλες τις απαραίτητες λειτουργίες φωτισμού και ταυτόχρονα δημιουργούν μία άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση. Στο πίσω μέρος το πιο χαμηλό πίσω τμήμα της καμπίνας προσδίδει δυναμικότητα με το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του χώρου να είναι τα φώτα σχήματος L.

Το BMW i Vision Dynamics αποπνέει μία μοντέρνα, προηγμένη και τεχνικά ελκυστική αισθητική από όλες τις γωνίες. Σαν ένα καινοτόμο μοντέλο της BMW, αποκαλύπτει πολύ καθαρά το μελλοντικό όραμα μιας απολαυστικής ηλεκτροκίνησης με έντονα συναισθηματικά στοιχεία. Η BMW θα εξακολουθήσει να δίνει έμφαση στην εξέλιξη σπορ και κομψών οχημάτων τα επόμενα χρόνια.