9ος Αγώνας Enduro 2017: Ο Σάββας Σάββα και πάλι νικητής

Ο Όμιλος Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας διοργάνωσε το Σαββατοκύριακο 11-12 Νοεμβρίου τον 9o αγώνα Enduro. Όπως συνηθίζετε τα τελευταία χρόνια, η πρώτη μέρα ήταν στο βουνό και η δεύτερη στο χώρο της Κρατικής Έκθεσης. Νικητής όπως και στον αντίστοιχο περσινό αγώνα αναδείχθηκε ο πολύπειρος πρωταθλητής Σάββας Σάββα.

Η πρώτη μέρα του αγώνα έλαβε χώρα το Σάββατο με δυο επαναλαμβανόμενες διαδρομές, οι οποίες ήταν πέριξ του Σταυροβουνίου. Οι αναβάτες των δίτροχων μηχανών είχαν να αντιμετωπίσουν στενά περάσματα από μονοπάτια της φύσης σε συνδυασμό με χωματόδρομους με πιο στρωτό οδόστρωμα. Αυτός που κατάφερε να κερδίσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ήταν ο Σάββας Σάββα, ο οποίος πρόσθεσε ακόμα ένα τρόπαιο νικητή στην ήδη πλούσια τροπαιοθήκη του. Στη δεύτερη θέση γενικής 28 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή τερμάτισε ο Νικόλας Λοφίτης και την τρίτη θέση στο βάθρο ανέβηκε ο Άρης Κωνσταντίνου. Οι Λοΐζος Καραμανή, Γιάννος Ιωάννου και Κάκος Λοφίτης συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα.

Πέραν από τη γενική κατάταξη ο Σάββας Σάββα ήταν ο νικητής και στην κατηγορία Ε2. Στην ίδια κατηγορία δεύτερος τερμάτισε ο Γιάννος Ιωάννου και τρίτος ο Γιώργος Τσαγγαράς.

Στην κατηγορία Ε3 αυτός που πρώτευσε ήταν ο Νικόλας Λοφίτης, δεύτερος τερμάτισε ο Άρης Κωνσταντίνου και τρίτος ο Κάκος Λοφίτης. Δυο ήταν οι συμμετέχοντες στις κατηγορίες ΜΧ1 και ΜΧ2 με τους Λοΐζο Καραμανή, Χρίστο Χ’’Κώστα, Αντρέα Χριστοδουλίδη και Βρυώνη Βλασίου να τερματίζουν στην πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα σε κάθε κατηγορία.

Νικητής στην κατηγορία Open E2 αναδείχθηκε ο Αντρέας Παναγή, δεύτερος τερμάτισε ο Κώστας Χριστοδουλίδης και τρίτος ο Vlad Mokhonko. Την κατηγορία Open E3 κέρδισε ο Dmytro Skhurat, με τους Φανή Παντελίδη και Michael Loganov να συμπληρώνουν την τριάδα.

Ο Σάββας Βασιλείου ήταν ο νικητής της κατηγορίας Open MX1. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Γιώργος Παντελή και τρίτος ο Σάββας Κέρμανος. Τέλος στην κατηγορία Open MX2 νικητής αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Παναγιώτου, δεύτερος τερμάτισε ο Μιχάλης Πάμπουκκας και τρίτος ο Μενέλαος Φυλακτού.

Για ακόμα μια φορά η κατηγορία των Quads (τετράτροχα), ήταν πολύ εντυπωσιακή με πολύ ωραία περάσματα σχεδόν από όλους τους συμμετέχοντες. Ο Παρασκευάς Παρασκευά ήταν μακράν ο κορυφαίος του αγώνα και παράλληλα ο μεγάλος νικητής. Δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης σε κανένα και αυτό το ομολογεί και ο χρόνος που είχε στο τέλος του αγώνα, αφού διαφορά του από τον δεύτερο ήταν πέραν του ενός λεπτού. Επίσης εντυπωσιακός ήταν και ο Γιώργος Παουλλής ο οποίος τερμάτισε στη δεύτερη θέση ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Πέτρος Ιωάννου.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες, ξεκινώντας με την QR PRO νικητής ήταν ο Παρασκευάς Παρασκευά, δεύτερος ο Γιώργος Παουλλής και τρίτος ο Πέτρος Ιωάννου.

Στην κατηγορία QL2 δυο ήταν οι συμμετέχοντες και ο Αχιλλέας Αχιλλέως ήταν αυτός που κατάφερε να επικρατήσει του Ιάκωβου Ιακώβου.

Επίσης δυο ήταν οι συμμετέχοντες και στην κατηγορία QE2  όπου νικητής ήταν ο Πολύδωρος Πολυδώρου και δεύτερος ο Κύπρος Χριστοφίδης.

Νικητής στην κατηγορία QE1 αναδείχθηκε ο Αντρέας Θεοκλή, δεύτερος τερμάτισε ο Sebastian Γεωργίου, τρίτος ο Χριστόδουλος Κυριάκου και τέταρτος ο Θεοκλής Θεοκλή. Τέλος στην κατηγορία Buggy, την πρώτη θέση κατέλαβαν οι Σωτήρης Κασέτας-Μάριος Βανέζης και τη δεύτερη ο Γιώργος Ενωτιάδης.

Αυτό που σημάδεψε τον φετινό αγώνα Enduro ήταν οι λιγοστές συμμετοχές σε σχέση με άλλες χρονιές και ειδικότερα στον αγώνα της Κυριακής, όπου οι συμμετοχές δεν ξεπέρασαν τις 14.

Ο επόμενος αγώνας για το παγκύπριο πρωτάθλημα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας είναι ο τρίτος αγώνας motocross, ο οποίος θα διεξαχθεί στην πίστα της Λίμνης στις 26 Νοεμβρίου.

Στάθης Ευσταθίου

Τελικά αποτελέσματα

TOTAL for report overall

TOTAL for reportCLASS

TOTAL for report overall ATV

TOTAL for reportCLASS ATV