6η Παγκύπρια συνάντηση Vespa Lambretta

Διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 6η Παγκύπρια συνάντηση Vespa Lapretta την Κυριακή 14 Μαΐου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την είσοδο των επαρχιακών Λεσχών κατά σειρά στην πίστα Daytona, όπου έγινε διέλευση μέσα από αυτή και ακολούθως οι οδηγοί στάθμευαν τις μηχανές τους. Σημεία αναφοράς είναι η κάθοδος και φέτος της Λέσχης απο την Βρετανία αλλά και η πρώτη εμφάνιση της Λέσχης Vespa Πειραιά.

Mετά την είσοδο των μοτοσυκλετών στην πίστα Daytona, τους καλωσόρισε εκ μέρους του Vespa Club Cyprus ο εκπρόσωπος τύπου Ανδρέας Ανδρέου. Επίσης τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο κ. Κυριάκος Κυριάκου εκ μέρους της Top Marques Motors, επίσημου αντιπροσώπου του ομίλου Piagio στην Κύπρο.

Κατά την παραμονή τους στην πίστα είχαμε την ευκαιρία να δούμε διαγωνιζόμενους σε δύο αγωνίσματα, της βραδυπορίας και δεξιοτεχνίας. Στο αγώνισμα της βραδυπορίας νικητής αναδεικνύεται ο πιο αργός, αλλά έχει σαν περιορισμό το ότι απαγορεύεται να κατεβάσεις τα πόδια σου κάτω, να αλλάξεις λωρίδα ή να παρενοχλήσεις με οποιοδήποτε τρόπο τους διπλανούς οδηγούς. Σε περίπτωση που υποπέσει σε ένα από τα προαναφερόμενα παραπτώματα άμεσα αποκλείεσαι. Στο συγκεκριμένο αγώνισμα είχαμε την επικράτηση της Λέσχης της Λεμεσού και πιο συγκεκριμένα του Ρογύρου Κωνσταντίνου, οδηγός ο οποίος πραγματικά μας εντυπωσίασε με την ισορροπία που είχε πάνω στην Vespa του, αφού σχεδόν χωρίς καθόλου κίνηση κατάφερνε να ισόρροπα νικώντας κατά κράτος τους υπόλοιπους αντιπάλους.

Επόμενο αγώνισμα ήταν η δεξιοτεχνία, όπου οι οδηγοί θα έπρεπε να περάσουν κάποια συγκεκριμένα τεχνικά εμπόδια με χρόνο ποινής, με νικητή να αναδεικνύεται ο λιγότερος χρόνος μαζί με τις ποινές. Για να είναι πιο δίκαιος ο αγώνας η διοργανώτρια λέσχη σχεδίασε την πίστα το προηγούμενο βράδυ, και όλοι οι διαγωνιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να την δουν την Κυριακή. Σε αυτό το αγώνισμα είχαμε την επικράτηση της λέσχης Αμοχώστου και του οδηγού Ανδρέα Ζαχαριάδη, ο οποίος πραγματικά μας τρέλανε όλους με το ακραίο του οδήγημα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι και ο δεύτερος σε χρόνο οδηγός Μιχάλης Χατζηγεωργίου από το Cyprus VespaClubήταν εξίσου απολαυστικός, χάνοντας στις λεπτομέρειες και με διαφορά λιγότερη του ενός δευτερολέπτου.Με την ολοκλήρωση των αγωνισμάτων είχαμε και την βράβευση των πτωχευσάντων σε αυτά.

Στη 13.30 συγκροτήθηκε η μεγαλύτερη πορεία που έγινε ποτέ στην Κύπρο με μοτοσυκλέτες (περίπου 300). Με την συνοδεία της αστυνομίας αλλά και ασθενοφόρου πορεύτηκαν προς την παλιά Λευκωσία και κατέληξαν στο προαύλιο του Δημαρχείου Λευκωσίας. Εκεί μεταφέρθηκε το όλο σκηνικό για το 2 StrokeFestival με μουσική, χορό, φαγητό, ποτό, πολλές εκπλήξεις αλλά και χορευτικό από την σχολή χορού Angel. Την εκδήλωση χαιρέτησαν εκ μέρους του δήμαρχου Λευκωσίας αλλά και ο Πρέσβης της Ιταλίας στην Κύπρο κ. Guido Cerboni. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης είχαμε και την βράβευση του νικητή στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την πιο όμορφη Vespa – Lambretta. Διαγωνισμό στον οποίο μονοπώλησαν μοτοσυκλετες απο την Λέσχη Λεμεσού με νικητή τον Χριστόδουλου Χριστόδουλο με 1881 ψήφους. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε στις 17:00.

Μία εκδήλωση εξαιρετικά διοργανωμένη από το Cyprus Vespa Club, η οποία έστειλε και τα δικά της ηχηρά μηνύματα υπέρ της ασφαλής οδήγησης αλλά και την χρήση κράνους από όλους τους συμμετέχοντες. Εμείς από την μεριά μας δίνουμε την υπόσχεση ότι εκδηλώσεις σαν αυτές θα μας βρουν στο πλευρό τους.

Κείμενο Φωτογραφίες Μιχάλης Κοντογιώργης (S&Mpics)