39o Venus Rally-Day 2: Repeat

Όπως πέρσι έτσι και φέτος νικητές στο ράλι της Πάφου αναδείχθηκαν οι Δημοσθένους-Λαός. Οι περσινοί πρωταθλητές ξεκίνησαν τη δεύτερη μέρα με πλεονέκτημα 7 δευτερολέπτων από τους Πολυκάρπου-Winter και όντας ταχύτεροι και στις 4 ειδικές διαδρομές του δεύτερου σκέλους διεύρυναν τη μεταξύ τους απόσταση ανεβαίνοντας πρώτοι στη ράμπα του τερματισμού. Με τη νίκη τους αυτή ανέβηκαν στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Οι Πολυκάρπου-Winter δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο της δεύτερης μέρας να καλύψουν το χαμένο έδαφος και περιορίστηκαν στη δεύτερη θέση, μαζεύοντας πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια. Πέρασαν παράλληλα στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας 3 βαθμούς από την κορυφή.

Το πόντιουμ συμπλήρωσαν οι Αντωνίου-Πιερή οι οποίοι συνέχισαν και σήμερα με το χθεσινό μηχανικό πρόβλημα που τους ταλαιπωρούσε (μειωμένη ιπποδύναμη λόγο καμένης βαλβίδας), καταφέρνοντας να κρατηθούν μπροστά από τους Πατρόκλου-Νίκου. Η τρίτη θέση τους φέρνει στην πρώτη θέση στο πρωτάθλημα το οποίο προμηνύετε συναρπαστικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι τους πρώτους τέσσερις οδηγούς χωρίζουν μόλις οκτώ βαθμοί.
Οι Πατρόκλου-Νίκου δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν σε ρυθμό μένοντας τέταρτοι, κερδίζοντας παράλληλα την κατηγορία RC 6.1 στην οποία συμμετείχαν. Οι Πενταράς-Ξενοφώντος συμπλήρωσαν την πεντάδα. Ακολούθησαν στην έκτη και έβδομη θέση οι Λεωνίδου-Αγαθαγγέλου και Ζήνωνος-Αλεξάνδρου. Την όγδοη θέση κατέλαβαν οι Σωκράτους-Ευριπίδου και την ένατη οι Ποσείδιας-Παντελή οι οποίοι ήταν και οι νικητές στην κατηγορία RC 2. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Λαός-Στυλιανού.

Σκεύος και Μαίρη Γερολέμου ήταν οι νικητές στη δυκίνητη κατηγορία. Ξεκίνησαν τη δεύτερη μέρα με προβάδισμα πέραν του ενός λεπτού από τους δεύτερους Ταννούση-Γρηγορίου, το οποίο διατήρησαν παίρνοντας πανάξια τη νίκη. Πολύ καλή παρουσία από τους νεαρούς Ταννούση-Γρηγορίου που κατάφεραν στον πρώτο αγώνα ράλι που συμμετείχαν να τερματίσουν στη δεύτερη θέση. Την τριάδα συμπλήρωσαν οι Dimi Morozov-Maria Morozova.
Αποκάλυψη της δεύτερης μέρας ήταν οι Γαλαταριώτης-Ιωάννου οι οποίοι επανήλθαν στον αγώνα υπο καθεστώς super rally, καταφέρνοντας μάλιστα να κερδίσουν τις 3 από τις 4 ειδικές της μέρας προσθέτοντας ένα βαθμό στη βαθμολογία τους. Δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον αγώνα οι Τσουλόφτας-Ηλία και Lavrentiev-Zoli καθώς είχαν έξοδο ενώ Mitch-Τσιάκκας εγκατέλειψαν από πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων.
Ο επόμενος αγώνας για το παγκύπριο πρωτάθλημα ράλι συνεχίζετε με τον αγώνα Palmtrees Rally στη Λάρνακα το Σαββατοκύριακο 11-12 Ιουνίου.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1.    Σταύρος Αντωνίου 33
2.    Πανίκος Πολυκάρπου 30
3.    Σίμος Γαλαταριώτης 26
4.    Χρίστος Δημοσθένους 25
5.    Μιχάλης Ποσείδιας 18
6.    Μαρίνος Πατρόκλου 12
7.    Κώστας Ζήνωνος 10
8.    Ιάλωβος Πενταράς 10

Κείμενο: Μιχάλης Κοντογιώργης
Φωτογραφίες: Στάθης Ευσταθίου/Μιχάλης Κοντογιώργης S&M PICS