3ος Αγώνας Motocross – Λίμνη: Χριστούγεννα στην κορυφή

Ο τρίτος αγώνας για το παγκύπριο πρωτάθλημα motocross έφερε ανακατατάξεις στη βαθμολογία της κατηγορίας ΜΧ1, καθώς μετά από δυο αγώνες οι διεκδικητές του τίτλου Χρίστος Τσαγγαράς και Γιώργος Παπαλοΐζου πλέον δεν ισοβαθμούν.

Σε μια ομολογουμένως δύσκολη πίστα, όπου είχε έντονο το στοιχείο της λάσπης, όλοι οι αναβάτες δυσκολεύτηκαν αρκετά και στα δυο χιτ στον αγώνα που διοργάνωσε η Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αμμοχώστου.

Στην κατηγορία ΜΧ1 αυτός που ξεχώρισε με την απόδοση του ήταν ο Χρίστος Τσαγγαράς ο οποίος κατάφερε να κερδίσει και τα δυο χιτ του αγώνα και να αποσπαστεί μόνος πρώτος στη βαθμολογία, όπου θα γιορτάσει τα Χριστούγεννα και την άφιξη του νέου χρόνου στην κορυφή. Ο μέχρι πρότινος ισόβαθμος στη βαθμολογία Γιώργος Παπαλοΐζου με δυο δεύτερες θέσεις οπισθοχώρησε δεύτερος και ο επόμενος αγώνας ο οποίος θα διεξαχθεί στη Μακούντα είναι ένα δυνατό τεστ για τον ίδιο, καθώς σε περίπτωση που απωλέσει βαθμούς τα δεδομένα για τον ίδιο όσον αφορά το πρωτάθλημα θα δυσκολέψουν.

Τρίτος με τερματισμούς 4-3 τερμάτισε ο Λάμπρος Τσαγγαράς και τέταρτος έμεινε ο Σάββας Σάββα ο οποίος βαθμολογήθηκε μόνο στο πρώτο χιτ, αφού στο δεύτερο αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα με αποτέλεσμα να τερματίσει 7 λεπτά πίσω από τον πρώτο. Σύμφωνα με τον κανονισμό για να βαθμολογηθεί αναβάτης ο οποίος είναι πολύ πίσω από τον πρώτο μετά τον τερματισμό, πρέπει να τερματίσει το χιτ εντός πέντε λεπτών.

Στη βαθμολογία ο Χρίστος Τσαγγαράς είναι πρώτος με 146 βαθμούς, δεύτερος είναι ο Γιώργος Παπαλοΐζου με 142 βαθμούς, τρίτος ανέβηκε ο Λάμπρος Τσαγγαράς με 124 και τέταρτος είναι ο Σάββας Σάββα με 102 βαθμούς.

Ο Μιχάλης Πάμπουκκας ήταν ο μεγάλος νικητής στην κατηγορία ΜΧ2. Για τρίτο συνεχόμενο αγώνα η επικράτηση του ήταν εύκολη και έδειξε ότι είναι φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα, καθώς για ακόμα μια φορά μπόρεσε να ανταγωνιστεί και τους αναβάτες της κατηγορίας ΜΧ1 με τη μικρότερου κυβισμού μοτοσυκλέτα που οδηγά. Ο Χρύσανθος Γεωργίου φαίνεται να ξεπερνά τον τραυματισμό του και να ανεβάζει στροφές αγώνα με αγώνα. Με τερματισμούς 2-3 ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με τον Αντρέα Γεωργίου να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα με τερματισμούς 3-4.

Στη βαθμολογία ο Μιχάλης Πάμπουκκας αύξησε τη διαφορά του από τον δεύτερο Αντρέα Γεωργίου στους 21 βαθμούς ενώ τρίτος εξακολουθεί να βρίσκετε ο Άριστος Γεωργίου.

Στην κατηγορία ΜΧ3 ο Μαρίνος Ζιντήλης είχε τις πρώτες του φετινές απώλειες, καθώς ο πολύ καλός στον αγώνα της λίμνης Ντίνος Θεοδώρου σημείωσε την πρώτη του φετινή νίκη. Οι δυο αναβάτες μοιράστηκαν από μια πρώτη και μια δεύτερη θέση στα δυο χιτ ισοβαθμώντας με 48 βαθμούς, όμως ο Θεοδώρου θεωρείτε νικητής καθώς κέρδισε το δεύτερο χιτ. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Νικηφόρος Ανδρέου με τερματισμούς 3-3.

Στη βαθμολογία ο Μαρίνος Ζιντήλης εξακολουθεί να προηγείται με 148 βαθμούς έναντι 136 του δεύτερου Ντίνου Θεοδώρου και 118 του τρίτου Νικηφόρου Ανδρέου.

Ο Μαρίνος Τσαγγαράς συνέχισε το βιολί του στην κατηγορία MX3 OVER. Δεν είχε κανένα πρόβλημα να κερδίσει και τα δυο χιτ και να αποσπαστεί περισσότερο στη βαθμολογία. Για ακόμα ένα αγώνα ο Σπύρος Ηλία έμεινε δεύτερος με τον Γιώργο Σιδερένιο να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα.

Στη βαθμολογία ο Μαρίνος Τσαγγαράς έχει το απόλυτο μέχρι στιγμής και προηγείται με 150 βαθμούς. Δεύτερος ακολουθεί ο Σπύρος Ηλία με 138 βαθμούς και τρίτος ο Γιώργος Σιδερένιος με 125 βαθμούς.

Την τρίτη συνεχόμενη νίκη πέτυχε στην κατηγορία ΜΧ4 ο Κυριάκος Πούλλου, καθώς κατάφερε να κερδίσει και τα δυο χιτ. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Παναγιώτης Ττόφιας με τερματισμούς 4-4, με τον Θανάση Φελλά να πλασάρετε τρίτος με τερματισμούς 2-6.

Στη βαθμολογία ο Κυριάκος Πούλλου εξακολουθεί να προηγείται έχοντας πλέον 142 βαθμούς. Δεύτερος παρέμεινε ο Θανάσης Φελλάς με 124 βαθμούς και τρίτος ακολουθεί ο Αδάμος Μανώλη με 103 βαθμούς.

Την τρίτη συνεχόμενη νίκη πέτυχε επίσης και ο Χρίστος Κιμήτρη στην κατηγορία ΜΧ85 και αποσπάστηκε οκτώ βαθμούς από τον δεύτερο Αριστόδημο Έλληνα. Ο Κιμήτρη κέρδισε και τα δυο χιτ βάζοντας πλώρη για το πρωτάθλημα της κατηγορίας. Ο Αριστόδημος Έλληνας ήταν δεύτερος και στα δυο χιτ με τερματισμούς 2-2 και τρίτος με τερματισμούς 3-3 ήταν ο Σπύρος Γιάγκου.

Με τις τρείς συνεχόμενες νίκες που πέτυχε μέχρι στιγμής ο Χρίστος Κιμήτρη μάζεψε 148 βαθμούς. Ο δεύτερος Αριστόδημος Έλληνας έχει 140 και ο τρίτος Αντώνης Γεωργίου έχει 108. Δυο βαθμούς πιο πίσω ακολουθεί ο Σπύρος Γιάγκου.

Στην κατηγορία βετεράνων ο Κώστας Κιμήτρη σημείωσε ακόμα μια νίκη ανοίγοντας τη διαφορά από τον δεύτερο στον αγώνα και στη βαθμολογία Αντρέου Αντρέα στους έξι βαθμούς. Τρίτος τερμάτισε ο Κώστας Ευθυμίου και τέταρτος ο Γιαννάκης Έλληνας.

Λόγο ακαταλληλότητας της πίστας, η μικρότερη κατηγορία αυτή των ΜΧ65 δεν έτρεξε.

Όσο περνούν οι αγώνες το ενδιαφέρων για το πρωτάθλημα μεγαλώνει. Ο επόμενος αγώνας είναι στην Μακούντα στις 14 Ιανουαρίου και αναμένετε με μεγάλο ενδιαφέρων, καθώς οι πρωτοπόροι όλων των κατηγοριών θέλουν το αποτέλεσμα που θα τους κρατήσει σε τροχιά τίτλου.

Μιχάλης Κοντογιώργης

Φωτογραφίες: Μιχάλης Κοντογιώργης