3ος Αγώνας παγκυπρίου πρωταθλήματος motocross – Λίμνη: Preview

Στην πίστα της λίμνης συνεχίζετε το παγκύπριο πρωτάθλημα motocross την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, με διοργανωτή τη Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αμμοχώστου. Οι διοργανωτές για τον τρίτο αγώνα της σεζόν διευθέτησαν και την κάθοδο του Ελλαδίτη πρωταθλητή στην κατηγορία ΜΧ1 Γιώργου Ηλιόπουλου, ο οποίος αναμφίβολα θα είναι και πόλος έλξης για τους φίλους του motocross. Ο Ηλιόπουλος θα ανταγωνιστεί τους Κύπριους πρωταγωνιστές της ΜΧ1 και είναι μια ευκαιρία να δουν και οι ίδιοι αγωνιστικά σε ποιο βαθμό βρίσκονται, έναντι σε ένα αναβάτη διεθνούς εμβέλειας. O Ηλιόπουλος εκπροσώπησε την Ελλάδα στον αγώνα των εθνών ο οποίος έγινε τον Σεπτέμβρη στη μεγάλη Βρετανία, όπου είχε να αντιμετωπίσει τους καλύτερους αναβάτες στον κόσμο.

Αγωνιστικά, ξεκινώντας με την κατηγορία ΜΧ1, οι Χρίστος Τσαγγαράς και Γιώργος Παπαλοΐζου συνεχίζουν να ισοβαθμούν στη βαθμολογία αφού κανένας από τους δυο δεν μπόρεσε να κερδίσει δυο χιτ σε αγώνα. Στην λίμνη τα δεδομένα θα είναι διαφορετικά όσον αφορά τη νίκη καθώς η παρουσία του Γιώργου Ηλιόπουλου αλλάξει τις ισορροπίες.

Στην κατηγορία ΜΧ2 ο Μιχάλης Πάμπουκκας ήδη μετρά δυο νίκες σε δύο αγώνες και θεωρείτε φαβορί για τον τίτλο. Η επάνοδος στους αγώνες του Χρύσανθου Γεωργίου μετά τον τραυματισμό του προμηνύει μάχες. Στον προηγούμενο αγώνα τερμάτισε δεύτερος και στην λίμνη θα ψάξει την πρώτη του νίκη στη σεζόν. Πολύ κοντά στον πρωτοπόρο είναι και ο Αντρέας Γεωργίου, ο οποίος με τη σειρά του θα παλέψει για τη νίκη ούτως ώστε να μην απομακρυνθεί περισσότερο από την κορυφή.

Ο φορμαρισμένος Μαρίνος Ζιντήλης μπροστά στο δικό του κοινό θα επιδιώξει τη 3×3 στην κατηγορία ΜΧ3 ούτως ώστε να απομακρυνθεί από τους διώκτες του. Πολύ καλό ξεκίνημα στη σεζόν πραγματοποιεί και ο Ντίνος Θεοδώρου ο οποίος είναι δεύτερος 12 βαθμούς μακριά από την κορυφή ενώ στην τρίτη θέση 12 βαθμούς πιο πίσω είναι ο Νικηφόρος Αντρέου.

Δυο συνεχόμενες νίκες μετρά και ο Μαρίνος Τσαγγαράς στην κατηγορία MX3 OVER και την Κυριακή θα προσπαθήσει να κερδίσει ακόμα ένα 50άρι. Δεύτερος ακολουθεί ο Σπύρος Ηλία από τον οποίο αναμένετε αντίδραση, καθώς αν χάσει στην έδρα του τότε όλα θα γίνουν πιο δύσκολα με δεδομένο ότι ο επόμενος αγώνας είναι στη Μακούντα. Τρίτος στη βαθμολογία είναι ο Γιώργος Σιδερένιος και ακολουθεί στην τέταρτη θέση ο Κοσμάς Βασιλείου.

Τις περισσότερες συμμετοχές τη φετινή χρονιά συγκεντρώνει η κατηγορία ΜΧ4, με αρκετούς αναβάτες από την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου να αγωνίζονται σε αυτή. Δυο νίκες μετρά μέχρι στιγμής ο πρωτοπόρος Κυριάκος Πούλλου και τον ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 7 βαθμούς διαφορά ο Θανάσης Φελλάς. Και εδώ αναμένονται πολύ ωραίες μάχες μεταξύ των αναβατών, όχι μόνο για την πρώτη θέση αλλά και για τις υπόλοιπες του βάθρου. Ερωτηματικό αποτελεί η απόδοση του Αδάμου Μανώλη, ο οποίος στην πρώτη του χρονιά στην κατηγορία έδειξε πολύ δυνατός και αν ήταν λίγο πιο τυχερός ίσως η μέχρι τώρα συγκομιδή βαθμών να ήταν περισσότερη.

Χρίστος Κιμήτρη και Αριστόδημος Έλληνας μοιράζονται από μια νίκη στην κατηγορία ΜΧ85, με τον πρώτο να προηγείται με τέσσερις βαθμούς. Οι δυο τους ετοιμάζονται για ακόμα μια μονομαχία για τη νίκη, ο πρώτος για να αποσπαστεί περισσότερο και ο δεύτερος για να μειώσει η να περάσει επικεφαλής στη βαθμολογία. Αρκετά καλά πάνε και οι Dominic Κολοκάσης και Αντώνης Γεωργίου οι οποίοι στην πρώτη τους σεζόν σε αυτή την κατηγορία, μεταξύ δέκα αναβατών είναι στις θέσεις τρία και τέσσερα αντίστοιχα.

 

 

 

Στην κατηγορία ΜΧ65 με τις πιο μικρές ηλικίες, οι νεαροί Μιχάλης και Κωνσταντίνος Χρυσοστόμου είναι στις δυο πρώτες θέσεις. Ακολουθούν στην τρίτη και τέταρτη οι Ταξιάρχης Παπαγεωργίου και Λεόντιος Παράσχου και αναμένετε και οι τέσσερις να δώσουν τις δικές τους μάχες με στόχο τη διάκριση.

Τέλος στην κατηγορία Βετεράνων, ο Κώστας Κιμήτρης μετρά το απόλυτο μέχρι στιγμής και είναι φαβορί για ακόμα μια νίκη. Ο Αντρέας Αντρέου είναι στη δεύτερη θέση στη βαθμολογία με τέσσερις βαθμούς διαφορά και θα επιδιώξει να ανατρέψει τα δεδομένα που θα τον ανεβάσουν στην κορυφή.

Με αυτά τα δεδομένα, αναμένετε ένας συναρπαστικός αγώνας την Κυριακή με πολλές μάχες σε όλες τις κατηγορίες.