2ος αγώνας motocross – MX PRO: Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Χρίστο Τσαγγαρά

Στην πίστα MXPRO στην Ποταμιά παίχτηκε το δεύτερο επεισόδιο του παγκυπρίου πρωταθλήματος motocross για τη σεζόν 2017/18. Οι μάχες σε όλα τα μήκη και πλάτη της πίστας κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρων των θεατών και στα δυο χιτ. Ο Χρίστος Τσαγγαράς για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα κατάφερε να φύγει νικητής κερδίζοντας την κατηγορία ΜΧ1, όμως εξακολουθεί να ισοβαθμεί με τον Γιώργο Παπαλοΐζου στην κορυφή της βαθμολογίας. Στο πρώτο χιτ ο Σάββας Σάββα έκανε εκρηκτική εκκίνηση παίρνοντας νωρίς την πρωτοπορία. Από κοντά τον ακολουθούσαν οι Χρίστος Τσαγγαράς και Γιώργος Παπαλοΐζου. Ο περσινός πρωταθλητής δεν ήθελε να μπλεχτεί σε περιπέτειες και σύντομα πέρασε και τους δυο οδηγώντας τον αγώνα. Το τέλος του πρώτου χιτ τον βρήκε νικητή με τον Χρίστο Τσαγγαρά να τερματίζει δεύτερος. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Λάμπρος Τσαγγαράς και τέταρτος ο Σάββας Σάββα.

Στο δεύτερο χιτ ο Χρίστος Τσαγγαράς έφυγε καλύτερα από όλους παίρνοντας το προβάδισμα. Πίσω ακολουθούσαν οι Σάββα και Παπαλοΐζου οι οποίοι είχαν τη δική τους μάχη. Ο Χρίστος Τσαγγαράς μπροστά αύξησε το προβάδισμα τερματίζοντας στο τέλος πρώτος, ενώ ο Παπαλοΐζου είχε πτώση με αποτέλεσμα να τερματίσει δεύτερος. Στη βαθμολογία οι δυο αναβάτες ισοβαθμούν, όμως ο Χρίστος Τσαγγαράς αναγράφετε πρώτος καθώς είχε καλύτερο αποτέλεσμα στο δεύτερο χιτ και στους δυο αγώνες που έγιναν μέχρι στιγμής. Η τρίτη θέση στο χιτ αλλά και στη γενική κατάταξη πήγε στον Σάββα Σάββα ενώ ο Λάμπρος Τσαγγαράς είναι τέταρτος.

Σε μεγάλη μέρα βρέθηκε ο Μιχάλης Πάμπουκκας στην κατηγορία ΜΧ2. Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα κινήθηκε ταχύτατα κερδίζοντας με χαρακτηριστική άνεση και τα δυο χιτ. Στα ευχάριστα ήταν η επιστροφή του Χρύσανθου Γεωργίου στην αγωνιστική δράση μετά τον τραυματισμό που είχε στο χέρι. Αν και δεν ήταν 100% έτοιμος, εντούτοις κατάφερε να τερματίσει και στα δυο χιτ δεύτερος μαζεύοντας τους πρώτους του βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα. Την τρίτη θέση στο βάθρο συμπλήρωσε ο Αντρέας Γεωργίου μετά από τερματισμούς στην τρίτη θέση και στα δυο χιτ.

Με φόρα από το Παραλίμνι ήρθε ο Μαρίνος Ζιντίλης και υπενθύμισε στους υπόλοιπους της κατηγορίας ΜΧ3 ποιον πρέπει να κερδίσουν φέτος. Διανεύει περίοδο μεγάλου φορμαρίσματος και το απέδειξε και στην Ποταμιά, όπου έφυγε νικητής από τον αγώνα τερματίζοντας πρώτος και στα δυο χιτ.

Πολύ ανεβασμένος ήταν και ο Ντίνος Θεοδώρου ο οποίος έδωσε τις δικές του μάχες μέσα στην πίστα, καταφέρνοντας να τερματίσει και στα δυο χιτ δεύτερος. Με αυτό τον τερματισμό ο Θεοδώρου πέρασε δεύτερος στη βαθμολογία 12 βαθμούς πίσω από τον Ζιντίλη.

Η πρώτη εμφάνιση του Ντίνου Κωνσταντινίδη φέτος ήταν εντυπωσιακή ειδικά στο πρώτο χιτ όπου κατάφερε να οδηγήσει τον αγώνα για αρκετούς γύρους. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη καθώς φάνηκε να μένει από δυνάμεις. Και στα δυο χιτ τερμάτισε τρίτος συμπληρώνοντας με αυτό το αποτέλεσμα την τρίτη θέση στο βάθρο.

Η κατηγορία MX3 OVER έχει το αφεντικό της και αυτός δεν είναι άλλος από τον Μαρίνο Τσαγγαρά. Ο πολύπειρος αναβάτης κέρδισε και τον δεύτερο φετινό αγώνα και αν και ακόμα είναι νωρίς, είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Δεύτερος τερμάτισε ο Σπύρος Ηλία με τερματισμούς 2-2 και την τριάδα συμπλήρωσε ο Κοσμάς Βασιλείου με τερματισμούς 4-3 στα δυο χιτ.

Αρκετά ενδιαφέρων και αμφίρροπη ήταν η κατηγορία ΜΧ4. Οι 14 αναβάτες που συμμετείχαν πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις στην προσπάθεια για επικράτηση. Ο Κυριάκος Πούλλου ήταν αυτός που κατάφερε να κερδίσει για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα με τερματισμούς 3-1 στα δυο χιτ. Δεύτερος έκλεισε τη μέρα ο Θανάσης Φελλάς, ο οποίος κατάφερε να κερδίσει το πρώτο χιτ και να τερματίσει τρίτος στο δεύτερο. Στην πρώτη του φετινή συμμέτοχή ο Χρίστος Ευσταθίου κατάφερε να καταταγεί τρίτος στον αγώνα με τερματισμούς 5-2 στα δυο χιτ.

Άτυχοι φάνηκαν οι Βίκτωρας Ζαχαρία και Λούκας Τσόκκου καθώς είχαν πτώση. Ο πρώτος είχε πτώση στο πρώτο χιτ και ενώ βρισκόταν στη διεκδίκηση της νίκης, με αποτέλεσμα να τεθεί νοκ αουτ από τον αγώνα. Πτώση είχε και ο Λούκας Τσόκκου στο δεύτερο χιτ όπου επίσης δεν μπόρεσε να συνεχίσει.

Απρόσμενη εξέλιξη είχε η κατηγορία ΜΧ85. Ο Χρίστος Κιμήτρη ήταν αυτός που κέρδισε το πρώτο χιτ αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Αριστόδημο Έλληνα και τρίτο τον Dominic Κολοκάση. Στο δεύτερο χιτ ο Κιμήτρης κατάφερε να προηγηθεί και πάλι και εκεί που όλα έδειχναν ότι θα ζευγάρωνε τις νίκες ήρθε η πτώση η οποία τον άφησε δεύτερο. Έτσι νικητής στον αγώνα αναδείχθηκε ο Αριστόδημος Έλληνας με τερματισμούς 2-1, με τον Χρίστο Κιμήτρη να μένει δεύτερος με τερματισμούς 1-2. Την τριάδα συμπλήρωσε στην πρώτη του χρονιά στην κατηγορία ο Dominic Κολοκάσης με τερματισμούς 3-4. Στο πρώτο χιτ μετά από πτώση τραυματίστηκε ο Γιώργος Τσαγγαράςμε αποτέλεσμα να μην αγωνιστεί στο δεύτερο.

Στη μικρότερη κατηγορία, αυτή των ΜΧ65 έτρεξαν τέσσερις αναβάτες και νικητής αναδείχθηκε ο Μιχάλης Χρυσοστόμου ο οποίος κέρδισε και τα δυο χιτ. Δεύτερος τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Χρυσοστόμου, τρίτος ο Ταξιάρχης Παπαγεωργίου και τέταρτος ο Λεόντιος Παράσχου.

Τέλος στην κατηγορία ΜΧ Βετεράνων έτρεξαν πέντε αναβάτες και τη νίκη πήρε ο Κώστας Κιμήτρη, η οποία ήταν η δεύτερη συνεχόμενη. Οι Αντρέου Αντρέας και Ευτύχιος Διγενής συμπλήρωσαν το βάθρο. Στις υπόλοιπες δυο θέσεις τερμάτισαν οι Μιχάλης Μιχαήλ και Γιαννάκης Έλληνας.

Πανέτοιμη παρουσιάστηκε για τον αγώνα η πίστα MXPRO η οποία προσέφερε για ακόμα μια φορά όλες τις ανέσεις σε διαγωνιζόμενους και θεατές. Αρκετός ήταν και κόσμος που πήγε να παρακολουθήσει τον αγώνα φεύγοντας στο τέλος ικανοποιημένος από το θέαμα και τις μεγάλες μονομαχίες των αναβατών.

Ο επόμενος αγώνας για το παγκύπριο πρωτάθλημα motocross θα διεξαχθεί στην πίστα της λίμνης στις 26 Νοεμβρίου.