2ος αγώνας motocross 2017-18 – MXPRO: Preview

Το παγκύπριο πρωτάθλημα motocross συνεχίζετε αύριο με τον δεύτερο αγώνα στην πίστα MXPRO στην Ποταμιά. Οι εντατικές προετοιμασίες από τους ανθρώπους της MXPRO ολοκληρώθηκαν σήμερα και όλα είναι έτοιμα για τον αυριανό αγώνα.

Η πίστα MXPRO πρωτοτυπεί για ακόμα μια φορά, καθώς πέραν από τις κερκίδες και τους άνετους χώρους εξυπηρέτησης του κοινού και των αθλητών, αύριο θα υπάρχει και φουσκωτό στο χώρο της πίστας για να μπορούν οι μικροί φίλοι του motocoross να περάσουν ευχάριστα τη μέρα τους.

Ο αγώνας αναμένετε να ξεκινήσει γύρο στις δέκα με την κατηγορία παλαίμαχων και θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες κατηγορίες.

Αγωνιστικά, ξεκινώντας με την κατηγορία ΜΧ1, ο Χρίστος Τσαγγαράς είναι αυτός που ξεκίνησε με το δεξί τη χρονιά μετά τη νίκη του στο Παραλίμνι και θέλει να δώσει συνέχεια στα καλά αποτελέσματα. Από την πλευρά του ο περσινός πρωταθλητής Γιώργος Παπαλοΐζου ο οποίος αγωνίζεται στην έδρα του θα ψάξει με τη σειρά του την πρώτη νίκη στη φετινή χρονιά η οποία θα του τονώσει το ηθικό για τη συνέχεια. Ικανός για τη νίκη είναι και ο Λάμπρος Τσαγγαράς, ο οποίος έδειξε πολύ δυνατός στο δεύτερο χιτ του πρώτου αγώνα, πριν την πτώση που ακολούθησε. Ο Σάββας Σάββα φαίνεται να έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και σημειώνοντας πολύ καλούς χρόνους στις προπονήσεις τις προηγούμενες μέρες βάζει υποψηφιότητα για τερματισμό στο βάθρο.

Ορεξάτος ξεκίνησε τη σεζόν στην κατηγορία ΜΧ2 ο Μιχάλης Πάμπουκκας, ο οποίος κέρδισε τον πρώτο αγώνα. Ο περσινός πρωταθλητής είναι αυτός που πρέπει να κερδίσουν οι υπόλοιποι της κατηγορίας και ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγάλος. Ο δεύτερος της βαθμολογίας Αντρέας Γεωργίου είναι φέτος ανεβασμένος και η μεταξύ τους μάχη αναμένετε με ενδιαφέρων.

Πολύ φορμαρισμένος παρουσιάζετε στην κατηγορία ΜΧ3 ο Μαρίνος Ζιντίλης, ο οποίος ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος της πρεμιέρας. Ο τραυματισμός του Μάριου Μούσκου στον αγώνα της Βουλγαρίας με την εθνική ομάδα ίσως είναι ανασταλτικός παράγοντας στην προσπάθεια του αναβάτη για νίκη στην Ποταμιά. Με δυο τρίτες θέσεις στα δυο χιτ της πρεμιέρας ο Ντίνος Θεοδώρου θέλει να δώσει συνέχεια στα καλά αποτελέσματα σε μια πίστα που γνωρίζει πολύ καλά.

Φαβορί για ακόμα μια νίκη είναι ο Μαρίνος Τσαγγαράς στην κατηγορία MX3OVER. Ο πολύπειρος αναβάτης δεν είχε κανένα πρόβλημα να κερδίσει τον πρώτο αγώνα και οι υπόλοιποι αναβάτες της κατηγορίας θα πρέπει να προσπαθήσουν πολύ για τη νίκη.

Στην κατηγορία ΜΧ4 όλα είναι ανοικτά καθώς η προσθήκη του Βίκτωρα Ζαχαρία αύξησε τους μνηστήρες για τη νίκη.

Φαβορί για τη νίκη είναι ο Χρίστος Κιμήτρη στην κατηγορία ΜΧ85. Ο νεαρός αναβάτης κέρδισε τον πρώτο αγώνα, όμως οι αντίπαλοι του στην κατηγορία Αριστόδημος Έλληνας και Γιώργος Τσαγγαράς δεν ξεγράφονται καθώς έχουν όλα τα φόντα για νίκη.

 

Ο Μιχάλης Χρυσοστόμου ήταν ο νικητής στην κατηγορία ΜΧ65 στον πρώτο αγώνα και στην Ποταμιά θα ψάξει το αποτέλεσμα που θα τον κρατήσει στην κορυφή της βαθμολογίας. Λίγες ήταν οι συμμετοχές στην πρεμιέρα και σε αυτή την κατηγορία καθώς ήταν μόλις τέσσερις, με τους Κωνσταντίνο Χρυσοστόμου, Λεόντιο Παράσχο και Ταξιάρχη Παπαγεωργίου να τερματίζουν στις θέσεις δυο, τρία και τέσσερα αντίστοιχα.

Στην κατηγορία παλαίμαχων ο Κώστας Κιμήτρη είναι το φαβορί για ακόμα μια νίκη, μετά από αυτή της πρεμιέρας.