1ος αγώνας motocross-Λίμνη: Με νίκη ξεκίνησε ο Χρίστος Τσαγγαράς

Από την πίστα της λίμνης ξεκίνησε το φετινό παγκύπριο πρωτάθλημα motocross για τη σεζόν 2017-2018. Οι συμμετοχές στην κορυφαία κατηγορία την ΜΧ1 ήταν λιγότερες από κάθε άλλη φορά, όμως οι αναβάτες που έτρεξαν σε αυτή χάρισαν πλούσιο θέαμα και ωραίες μάχες στον κόσμο που πήγε να παρακολουθήσει τον αγώνα.

Στην κατηγορία ΜΧ1 οι συμμετοχές ήταν μόλις τέσσερις και ο Χρίστος Τσαγγαράς είναι αυτός που ξεκίνησε με νίκη τη σεζόν, μετά από ωραία μάχη που είχε με τον περσινό πρωταθλητή Γιώργο Παπαλοΐζου. Στο πρώτο χιτ εκκίνησε καλύτερα από όλους ακολουθούμενος από τον Παπαλοΐζου. Οδήγησε για αρκετούς γύρους τον αγώνα, όμως ο Παπαλοΐζου με έξυπνη τακτική τον ακολουθούσε από κοντά και λίγο πριν το τέλος τον πέρασε τερματίζοντας πρώτος. Ο Χρίστος Τσαγγαράς τερμάτισε δεύτερος, τρίτος ο Λάμπρος Τσαγγαράς και τέταρτος ο Σάββας Σάββα.

Στο δεύτερο χιτ οι δυο μονομάχοι έφυγαν πολύ καλά στην εκκίνηση όμως μερικές στροφές μετά ο Λάμπρος Τσαγγαράς κατάφερε να πάρει προβάδισμα. Δεύτερος ακολουθούσε ο Παπαλοΐζου και τρίτος ο Χρίστος Τσαγγαράς. Μπροστά ο Λάμπρος άνοιγε την απόσταση αφήνοντας τους δυο να παλεύουν για τη δεύτερη θέση. Στην προσπάθεια του Χρίστου Τσαγγαρά να περάσει τον Παπαλοΐζου οι δυο αναβάτες ακούμπησαν, αναγκάζοντας τον Παπαλοΐζου να βγει εκτός πίστας και τον ίδιο να έχει πτώση. Επανήλθαν γρήγορα και οι δυο και ξαφνικά βρέθηκαν να μάχονται για την πρώτη θέση καθώς Λάμπρος Τσαγγαράς ο οποίος προηγείτο είχε πτώση με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός διεκδίκησης της νίκης.

Ο Χρίστος Τσαγγαράς έδειχνε πιο δυνατός και κατάφερε λίγα λεπτά πριν το τέλος του χιτ να περάσει πρώτος. Μάλιστα μέχρι το τέλος δημιούργησε και διαφορά ασφαλείας και έτσι με τερματισμούς 2-1 έφυγε νικητής από τον αγώνα. Ο Παπαλοΐζου με τη δεύτερη θέση ισοβαθμεί στη γενική κατάταξη με τον Χρίστο Τσαγγαρά με 48 βαθμούς. Ο Λάμπρος Τσαγγαράς με τερματισμούς 3-3 είναι τρίτος και τέταρτος μετά από ένα δύσκολο αγώνα καθώς έτρεχε τραυματίας, είναι ο Σάββας Σάββα με τερματισμούς 4-4.

Ο περσινός πρωταθλητής Μιχάλης Πάμπουκκας ξεκίνησε την προάσπιση του τίτλου με νίκη στην κατηγορία ΜΧ2. Δεν είχε κανένα πρόβλημα να κερδίσει και τα δυο χιτ συλλέγοντας τους πρώτους 50 βαθμούς του φετινού πρωταθλήματος. Ανεβασμένος ήταν ο Αντρέας Γεωργίου ο οποίος μετά από πολύ καλή απόδοση στον αγώνα τερμάτισε και στα δυο χιτ δεύτερος και είναι τέσσερις βαθμούς πίσω από τον Πάμπουκκα. Στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Κλεάνθης Γιάγκου με τερματισμούς στα δυο χιτ 4-4.

Λίγες ήταν οι συμμετοχές και στην κατηγορία ΜΧ3. Ο Μαρίνος Ζιντίλης εξέπληξε άπαντες ευχάριστα με την απόδοση που είχε στον αγώνα, καθώς μετά από ωραίες μάχες κέρδισε και στα δυο χιτ τον περσινό πρωταθλητή Μάριο Μούσκου. Ο Μούσκου και στις δυο περιπτώσεις τερμάτισε δεύτερος και στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Ντίνος Θεοδώρου, ο οποίος ήταν τρίτος και στα δυο χιτ.

Η μετάβαση του Μαρίνου Τσαγγαρά από την κατηγορία ΜΧ1 στην κατηγορία ΜΧ3OVER τον έχριζε αυτόματα φαβορί για τη νίκη. Ο πολύπειρος πρωταθλητής έφυγε πολύ καλά στο πρώτο χιτ και κατάφερε να οδηγήσει τον αγώνα. Περίπου στα μέσα ο Σπύρος Ηλία κατάφερε να τον περάσει για λίγο όμως, καθώς ο Τσαγγαράς ξαναπέρασε μπροστά και δεν κοίταξε ποτέ πίσω. Ίδιο το σκηνικό και στο δεύτερο χιτ με τον Τσαγγαρά να κερδίζει για δεύτερη φορά και τον Ηλία να τερματίζει ξανά δεύτερος. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Γιώργος Σιδερένιος με τερματισμούς στα δυο χιτ 3-3.

Η κατηγορία ΜΧ4 ξεκίνησε με μια σούπερ έκπληξη, καθώς ο νεοεισερχόμενος σε αυτήν Βίκτωρας Ζαχαρία μετά απο πολύ καλή απόδοση κέρδισε το πρώτο χιτ μπροστά από τους Κυριάκο Πούλλου και Θανάση Φελλα, οι οποίοι συμπλήρωσαν τις τρείς πρώτες θέσεις.

Τα δεδομένα ήταν εντελώς διαφορετικά στο δεύτερο χιτ καθώς ο Ζαχαρία είχε πτώση με αποτέλεσμα να μείνει τελευταίος. Τη νίκη στο δεύτερο χιτ πήρε ο Αδάμος Μανώλη αφήνοντας στη δεύτερη θέση  τον Κυριάκο Πούλλου και τρίτο τον Αντρέα Ηλία, Έτσι νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Κυριάκος Πούλλου με τερματισμούς 2-2 και τις υπόλοιπες θέσεις στο βάθρο συμπλήρωσαν οι Αντρέας Ηλία με τερματισμούς 4-3 και ο Θανάσης Φελλας με τερματισμούς 3-4.

 

Πολύ δυνατά ξεκίνησε τη σεζόν στην κατηγορία ΜΧ85 ο Χρίστος Κιμήτρη. Ο νεαρός πιο ώριμος από πέρσι, έδωσε από νωρίς το δικό του ρυθμό και χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα έφυγε από τον αγώνα με τερματισμούς 1-1 μαζεύοντας παράλληλα τους πρώτους 50 βαθμούς. Με δυο δεύτερες θέσεις ο Αριστόδημος Έλληνας τερμάτισε δεύτερος και την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Γιώργος Τσαγγαράς. Η άνοδος του Dominic Κολοκάση απο την κατηγορία ΜΧ65 σημαδεύτηκε με τερματισμό στην τρίτη θέση στο πρώτο χιτ και τερματισμό στην τέταρτη στο δεύτερο. Αρκετά καλή ήταν και η παρουσία του Αντώνη Γεωργίου, ο οποίος επίσης ανέβηκε από την κατηγορία ΜΧ65 τερματίζοντας στην πέμπτη θέση γενικής.

Τέλος η μικρότερη κατηγορία, αυτή των ΜΧ65 είχε τέσσερις συμμετέχοντες και νικητής αναδείχθηκε ο Μιχάλης Χρυσοστόμου με τερματισμούς στα δυο χιτ 1-1. Τον ακολούθησαν οι Κωνσταντίνος Χρυσοστόμου με τερματισμούς 2-2 και Λεόντιος Παράσχου με τερματισμούς 4-3. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Ταξιάρχης Παπαγεωργίου με τερματισμούς 3-4.

Στον αγώνα έτρεξαν ένα χιτ και οι παλαίμαχοι με τον Κώστα Κιμήτρη να φεύγει νικητής.

Ο επόμενος αγώνας για το παγκύπριο πρωτάθλημα motocross θα διεξαχθεί στην πίστα MXPRO στην Ποταμιά στις 22 Οκτωβρίου.

Στάθης Ευσταθίου

Φωτογραφίες: Στάθης Ευσταθίου