Όγδοος αγώνας motocross: Preview

Η πίστα ΜΧ-PRO στην Ποταμιά θα φιλοξενήσει τον όγδοο και τελευταίο αγώνα του παγκυπρίου πρωταθλήματος motocross, την προσεχές Κυριακή 14 Μαΐου. Μέχρι στιγμής σε καμία κατηγορία δεν έχει ξεκαθαρίσει ο τίτλος, όμως υπάρχουν τα φαβορί τα οποία είναι μια ανάσα μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

 

Στην κατηγορία ΜΧ1 η οποία ανέκαθεν συγκέντρωνε και το μεγαλύτερο ενδιαφέρων, ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία Γιώργος Παπαλοΐζου είναι το φαβορί για να αναδειχθεί πρωταθλητής για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Η νίκη που πέτυχε στον προηγούμενο αγώνα του έδωσε πλεονέκτημα 14 βαθμών από τον δεύτερο Λάμπρο Τσαγγαρά και θεωρείται φαβορί για το πρωτάθλημα.

Μια ανάσα από το πρωτάθλημα είναι ο Μιχάλης Πάμπουκκας στην κατηγορία ΜΧ2. Ο Πάμπουκκας τέθηκε επικεφαλής στη βαθμολογία από την αρχή της σεζόν και αγώνα με αγώνα διεύρυνε την απόσταση από τους υπόλοιπους αναβάτες. Είναι 31 βαθμούς μπροστά από τον Αντρέα Γεωργίου και δύσκολα θα χάσει το φετινό τίτλο.

Το απόλυτο μέχρι στιγμής μετρά ο Μάριος Μούσκου στην κατηγορία ΜΧ3 και η λογική λέει ότι θα είναι ο πρωταθλητής αυτή τη χρονιά. Τον χωρίζουν 37 βαθμοί από τον δεύτερο Νεόφυτο Κανάρη και με τη μέχρι τώρα απόδοση του δύσκολα χάνει αυτό το πρωτάθλημα.

Στην κατηγορία MX3 OVER τον πρώτο λόγο έχει ο Νικηφόρος Κούρρης, καθώς προηγείται στη βαθμολογία με διαφορά με 15 βαθμών από τον δεύτερο Γιώργο Σιδερένιο. Ο τελευταίος μετά και τη νίκη που πέτυχε στον προηγούμενο αγώνα, θέλει να εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες που έχει για το πρωτάθλημα και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρων η μεταξύ τους μάχη στον Κυριακάτικο αγώνα.

Η τελευταία μάχη στην κατηγορία ΜΧ4 μεταξύ των Άριστου Γεωργίου και Νεόφυτου Τσαγγαρά την Κυριακή θα κρίνει και τον πρωταθλητή. Οι δυο τους πάλεψαν πολύ κατά τη διάρκεια της χρονιάς, με τον Άριστο Γεωργίου να κατεβαίνει στον τελευταίο αγώνα με πλεονέκτημα 18 βαθμών, το οποίο του δίνει προβάδισμα για τον τίτλο.

Προβάδισμα για το πρωτάθλημα έχει και ο Βίκτωρας Ζαχαρία στην κατηγορία ΜΧ85. Προηγείται με 17 βαθμούς του δεύτερου Χρίστου Κιμήτρη και με τερματισμό ακόμα και στη δεύτερη θέση θα στευθεί πρωταθλητής. Φυσικά ο Χρίστος Κιμήτρης δεν πρόκειται να παραδώσει τα όπλα και αναμένετε ακόμα μια συναρπαστική μάχη μεταξύ των δυο.

Τέλος στην κατηγορία ΜΧ65 τον πρώτο λόγο για το πρωτάθλημα έχει ο Αντώνης Γεωργίου. Στον προηγούμενο αγώνα κατάφερε στο νήμα να πάρει τη νίκη από τον Dominic Κολοκάση, καταφέρνοντας να αυξήσει κατά δυο βαθμούς τη μεταξύ τους διαφορά. Τους δυο αναβάτες χωρίζουν 13 βαθμοί και εδώ δύσκολα θα δούμε ανατροπή των δεδομένων.

Πανέτοιμη για τον αγώνα είναι και η πίστα ΜΧ-PRO. η οποία έχει τη δυνατότητα να προσφέρει όλες τις ανέσεις σε διαγωνιζόμενους και θεατές ούτως ώστε να μπορούν να απολαύσουν τον αγώνα.

Πάμε Ποταμιά λοιπόν για τον τελευταίο αγώνα motocross της σεζόν 2016-1027.