Χωρίζουν οι δρόμοι των McLaren και Honda

Η McLaren έχει καταλήξει σε συμφωνία με την Honda για τερματισμό της συνεργασίας τους και την μετάβαση σε μηχανές Renault για το πρωτάθλημα Formula 1 2018.

Η επιστροφή της Honda στην F1 με την McLaren κάθε άλλο από επιτυχημένη μπορεί να θεωρηθεί από τότε που επέστρεψε στους αγώνες το 2015, καθώς με έλλειψη επιδόσεων και προβλήματα αξιοπιστίας κράτησε πίσω μια άλλοτε επιτυχημένη συνεργασία.

Η σχέση μεταξύ των δύο μερών έχει γίνει τόσο αποδιοργανωμένη κατά την διάρκεια της φετινής χρονιάς πράγμα οδηγούσε κατευθείαν σε διάσπαση, με την Renault να παρουσιάζεται σαν η μοναδική εναλλακτική λύση για την McLaren.

Πηγές επιβεβαίωσαν στο Motorsport.com, ότι η McLaren συμφώνησε για τριετές συμβόλαιο με την Renault, μέχρι το τέλος του 2020.

Είναι κατανοητό ότι η McLaren θα πάρει ίδιων προδιαγραφών μονάδες ισχύος με την ομάδα της Renault αλλά και της ομάδας Red Bull, ενώ η ομάδα της Toro Rosso, συμφώνησε και αλλάζει στρατόπεδο από την Renault σε αυτό της Honda, κάνοντας το έργο της προμήθειας μονάδων ενέργειας στην McLaren πιο εύκολη.

Η συμφωνία της McLaren με την Renault, φέρνει τον Fernando Alonso πιο κοντά στην υπογραφή νέου πολυετές συμβολαίου αφού το ήδη υπάρχων λήγει με το τέλος της φετινής σεζόν.

Όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα Motorsport.com, το Σαββατοκύριακο η Renault συμφώνησε να πάρει στην ομάδα της τον Carlos Sainz ως μέρος της συμφωνίας αποχώρησης της Toro Rosso, παρόλο που είναι άγνωστο το πότε θα γίνει η μετακίνηση.

Ο Sainz έχει συνδεθεί με την μετακίνηση πριν το τέλος της τρέχουσας περιόδου, αλλά είναι αντιληπτό ότι η Toro Rosso επιθυμεί να τον κρατήσει για το υπόλοιπο της σεζόν σε μια προσπάθεια κατάκτησης του πρωταθλήματος κατασκευαστών.