Το Ford Fiesta είναι η επιλογή του Τop Gear στην κατηγορία

Το Ford Fiesta βρίσκεται ήδη στην όγδοη του γενιά με μια παρουσία στην αγορά που μετρά πάνω από σαράντα χρόνια (1976). Ήταν πιο καλοπουλημένο αυτοκίνητο στην Ευρώπη το 2017 προσφέροντας στη Ford σωρεία βραβείων και διακρίσεων.

Η νέα γενιά, πριν καλά-καλά παρουσιαστεί στις αγορές άρχισε να μαζεύει βραβεία και διακρίσεις δείχνοντας έτσι το μέγεθος της επιτυχίας για το εργοστάσιο της Ford. Αυτή τη φορά το Fiesta πρόσθεσε στη λίστα του το βραβείο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» του βρετανικού περιοδικού Top Gear. Το βρετανικό έγκυρο περιοδικό και το κοινό του, όπως κάθε χρόνο, ψήφισαν για το βραβείο του «Αυτοκίνητου της Χρονιάς». Ως το μεγαλύτερο μηνιαίο περιοδικό αυτοκινήτων στον κόσμο, φέτος τα βραβεία τους έγιναν παγκόσμια με τους εκδότες και των 22 διεθνών εκδόσεων τους να ψηφίζουν για τα αγαπημένα τους αυτοκίνητα της χρονιάς.

Η ολοκαίνουρια γενιά του Fiesta έχει όλα τα φόντα να συνεχίσει την καθόλα επιτυχημένη πορεία των προκατόχων του. Η όγδοη έκδοση του μοντέλου διαθέτει μια δυναμική εξωτερική εμφάνιση και τις πιο προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού και μοναδικά στοιχεία συνδεσιμότητας στην κατηγορία των μικρών οχημάτων μαζικής παραγωγής στην Ευρώπη. Στοιχείο που χαρακτήριζε και τις προηγούμενες γενιές κάνοντας το έτσι να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό. Κατά τη διάρκεια της πορείας του, το δημοφιλές μοντέλο έχει κερδίσει πολλά σχεδιαστικά βραβεία ενώ διατίθεται σε 3-θυρο και 5-θυρο αμάξωμα. Στο νέο Fiesta κάνει το ντεμπούτο του ένα αναβαθμισμένο σύστημα Pedestrian Detection που βοηθά στην πρόληψη ατυχημάτων τη νύχτα. Επίσης λανσάρει το πρώτο σύστημα Ford Active Park Assist που παρεμβαίνει στο σύστημα πέδησης για την αποφυγή συγκρούσεων με χαμηλή ταχύτητα στο hands-free παρκάρισμα.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι πρόσφατα το μοντέλο πήρε και την ανώτατη βαθμολογία των πέντε αστέρων από ανεξάρτητος οργανισμός ασφάλειας αυτοκινήτων Euro NCAP. Το νέο Ford Fiesta, το πιο προηγμένο τεχνολογικά μικρό αυτοκίνητο της Ευρωπαϊκής αγοράς, διαθέτει προηγμένα χαρακτηριστικά που βοηθούν στην αποφυγή ή μείωση των επιπτώσεων μιας σύγκρουσης σε επιβάτες και πεζούς.

 Στα φετινά βραβεία του Top Gear δεν ήταν μόνο το Fiesta που πήρε το βραβείο στην κατηγορία του. Τα Ford GT βρέθηκε στην κορυφή της κατηγορίας του αφού ξεχώρισε τόσο για τον εξωτικό του σχεδιασμό όσο και για τις επιδόσεις του. Το supercar της Ford αποδίδει 655 ίππους από ένα κινητήρα 3.5 λίτρων με δύο υπερσυμπιεστές.