Το νέο BMW M5 σε έκδοση Safety Car στο πρωτάθλημα του MotoGP!

Το γερμανικό εργοστάσιο της BMW παραμένει πιστό για είκοσι σχεδόν χρόνια στη συνεργασία του με την Dorna Sports, τη διοργανώτρια των αγώνων του MotoGP, όσον αφορά το επίσημο αυτοκίνητο του θεσμού. Αυτό επιβεβαιώνεται και με την άφιξη του νέου BMW M5 σε ρόλο Safety Car. Με λίγα λόγια το νέο Αυτοκίνητο Ασφαλείας του παγκοσμίου πρωταθλήματος MotoGP βασίζεται στο νέο BMW M5 sedan που έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση πριν δύο περίπου μήνες. Το BMW M5 MotoGP Safety Car έκανε την πρεμιέρα του στον τελευταίο αγώνα του MotoGP για φέτος που έγινε πριν μερικές μέρες στη Βαλένθια στην Ισπανία. Ένα μοντέλο που θα ηγηθεί του στόλου των Αυτοκινήτων Ασφαλείας τη σεζόν του 2018.

Το BMW M5 είναι εφοδιασμένο με ένα V8 κινητήρα 4.4 λίτρων με τεχνολογία M TwinPower Turbo που έχει αναβαθμιστεί πλήρως από τους μηχανικούς M. Προσφέρει σημαντικά αυξημένες επιδόσεις συγκριτικά με τα προηγούμενα μοντέλα, αποδίδοντας 600 ίππους και 750 Nm ροπής. Χρειάζεται μόνο 3,4 δευτερόλεπτα για να φτάσει τα εκατό χιλιόμετρα από στάση ενώ η ισχύς μεταφέρεται στο δρόμο μέσω του νέου κιβωτίου M Steptronic με Drivelogic οκτώ σχέσεων. Αξιοσημείωτο είναι το νέο σύστημα τετρακίνησης M xDrive, αποκλειστικά σχεδιασμένο για μοντέλο M, που χρησιμοποιείται στο BMW M5 για πρώτη φορά. Με ακριβή συμπεριφορά και τέλεια πρόσφυση, το σύστημα εγγυάται βελτιστοποιημένη δυναμική συμπεριφορά σε όλων των ειδών τις συνθήκες.

Σχολαστικές, χειροποίητες βελτιώσεις στο BMW M5 μετέτρεψαν το βασικό μοντέλο υψηλών επιδόσεων στο BMW M5 MotoGP Safety Car, έτοιμη για το ρόλο του course car στο παγκοσμίως ταχύτερο πρωτάθλημα μοτοσικλετών. Η διαδικασία περιλάμβανε την προσθήκη αξεσουάρ BMW M Performance Parts, πολλά από τα οποία διατίθενται ως retrofit εξαρτήματα για την BMW M5 παραγωγής. Ανάμεσά τους διάφορα εξαρτήματα από carbon, όπως πλαϊνές ποδιές, πίσω διαχύτης, πίσω αεροτομή, μάσκα, καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών και αεραγωγοί. Το σπορ σύστημα εξαγωγής BMW M Performance είναι από τιτάνιο με απολήξεις από ανθρακόνημα, και προορίζεται για αγωνιστική χρήση. Η μεταμόρφωση του BMW M5 σε Αυτοκίνητο Ασφαλείας του MotoGP ολοκληρώθηκε με την προσθήκη ειδικών αγωνιστικών αξεσουάρ και του απαραίτητου εξοπλισμού ασφαλείας.

 

Ο σχεδιασμός του νέου BMW M5 MotoGP Safety προδίδει τον αγωνιστικό χαρακτήρα της: πηγή έμπνευσης ήταν η νέα αγωνιστική BMW M8 GTE, που θα τρέξει του χρόνου για την BMW στις 24 Ώρες του Le Mans.