Τα βραβεία επιβεβαιώνουν το κύρος της BMW

Το 2017, πολυάριθμα βραβεία και διακρίσεις επιβεβαίωσαν για μία ακόμα φορά τη ψηλή αναγνώριση που απολαμβάνουν τα αυτοκίνητα, η μάρκα και ο Όμιλος BMW σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Οι καινοτόμες τεχνολογίες, ο σχεδιασμός, η βιωσιμότητα, και η ευφυής συνδεσιμότητα ήταν μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά που χάρισαν στα μοντέλα της BMW αναρίθμητα βραβεία και διακρίσεις κατά τη χρονιά που μας πέρασε.. Οι νικητές επιλέχθηκαν τόσο από τους αναγνώστες διάσημων περιοδικών αυτοκινήτων, αλλά και από ομάδες έγκριτων δημοσιογράφων και ειδικών από το χώρο της πληροφορικής, των επιχειρήσεων, του περιβάλλοντος και του σχεδιασμού.

Η νέα Σειρά 5 σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία, κερδίζοντας τις περισσότερες διακρίσεις από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο της BMW. Αυτή η επιτυχία υπογραμμίζει όχι μόνο την υψηλή δημοτικότητα που απολαμβάνει η νέα BMW Σειρά 5 ανά τον κόσμο, αλλά και το ότι η νέα γενιά συμβαδίζει με τις τελευταίες εξελίξεις. Μερικά από τα κυριότερα βραβεία ήταν το «Car of the Year» από το περιοδικό What Car?, τα βραβεία «New Car Award» και «Executive Car of the Year» αλλά και η πρώτη θέση στο θεσμό «World’s Best Cars» από το Γερμανικό περιοδικό αυτοκινήτου Auto Zeitung στην κατηγορία «Luxury Class».

Το 2017, το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας της BMW στον τομέα ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης αποδείχτηκε και πάλι άκρως πειστικό, κάτι που τεκμηριώνεται και από τις πολυάριθμες διακρίσεις που απέσπασε το αμιγώς ηλεκτροκίνητο BMW i3 και τα προηγμένο, plug-in υβριδικό, σπορ BMW i8. Μεταξύ των βραβείων συγκαταλέγονται: το «Auto Trophy» στο BMW i3 για καλύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το «Green Mobility Trophy» στο BMW i8 σαν το καλύτερο υβριδικό αυτοκίνητο, το «Car of the Year» στο BMW i3 από το What Car? αλλά και τη διάκριση «New Car Award» από το Autocar στην κατηγορία Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς. Παράλληλα, τα δυο ηλεκτρικά μοντέλα της BMW αποδείχτηκαν αήττητα στην ψηφοφορία για το “Green Auto Test Winner”, ένα βραβείο που απένειμε το περιοδικό Auto Test. Επίσης, για τρίτη συνεχή φορά, το BMW i8 τιμήθηκε με τη διάκριση του διεθνούς κινητήρα της χρονιάς ενώ το BMW X5 xDrive40e iPerformance τιμήθηκε σαν το «Πράσινο SUV της Χρονιάς» από το “Green Car Journal” των ΗΠΑ.

Εκτός από τα αυτοκινητιστικά βραβεία, η συνδεσιμότητα απέσπασε επίσης αρκετές διακρίσεις, δείχνοντας έτσι ότι η BMW βρίσκεται στο σωστό δρόμο όσον αφορά τις τεχνολογίες του μέλλοντος. Τέλος, πολλές ήταν και οι διακρίσεις για τη μάρκα και τον Όμιλο γενικότερα. Μεταξύ αυτών και οι τίτλοι «Best Corporate Brand» και «The Most Environmentally Friendly Brand» από τον οργανισμό Best Brands και το περιοδικό «Auto Test» αντίστοιχα.

Ακόμη και η παράδοση τηςBMW τιμήθηκε μέσα στο 2017. Τα μοντέλα BMW 600 και BMW M1 που προέρχονται από δύο διαφορετικές εποχές στην ιστορία της εταιρίας διακρίθηκαν στο θεσμό «Golden Classic Steering Wheel».

Συνολικά, τα βραβεία και οι διακρίσεις δείχνουν ότι η BMW όχι μόνο προσφέρει πειστικά, προηγμένα προϊόντα και υπηρεσίες, αλλά σαν εταιρία διαμορφώνει ενεργά τις τάσεις του αύριο.