Τέλος εποχής για το Subaru Impreza WRX STi 

Μετά την Mitsubishi ήρθε η σειρά και της Subaru να σταματήσει την παραγωγή ενός από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της. Η Subaru θα λανσάρει μια ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής στις 150 μονάδες και αυτή θα σηματοδοτήσει και τη λήξη παραγωγής του συναρπαστικού σπορ σεντάν της.

Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή επιβίωσης για μοντέλα όπως το Impreza WRX STi, η Subaru αποφασίζει να το αποσύρει από την παραγωγή και να περάσει στην ιστορία, όπως έγινε και με το Mitsubishi Lancer Evolution. Η ιαπωνική μάρκα θέλει να εστιάσει την προσοχή της στις νέες τεχνολογίες και την εξέλιξη σύγχρονων, καινοτόμων μοντέλων, για αυτό αποφάσισε πως το WRX STi δεν «χωράει» πια στην γκάμα της και το αποσύρει.

Η έκδοση Final Edition που θα είναι και τα τελευταία τέτοια Impreza, θα παραχθεί σε μόλις 150 κομμάτια δημιουργώντας έναν άκρως συλλεκτικό χαρακτήρα. Ωστόσο, θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμη στο Ηνωμένο Βασίλειο και φυσικά το τιμόνι θα είναι στη δεξιά πλευρά.

Οι αλλαγές που έχουν γίνει συγκριτικά με ένα «απλό» WRX STi εντοπίζονται στον επανασχεδιασμένο εμπρός προφυλακτήρα, τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, τις 19άρες ζάντες αλουμινίου και τα ελαφρώς διαφοροποιημένα φωτιστικά σώματα.

Μέσα στην καμπίνα έχουμε ευρεία χρήση μαύρων γυαλιστερών επιφανειών και κόκκινο χρώμα σε πολλά σημεία, όπως για παράδειγμα στις ζώνες ασφαλείας και το πλαϊνό των καθισμάτων. Τέλος, οι μηχανολογικές διαφοροποιήσεις εντοπίζονται στο σύστημα ελέγχου του κεντρικού διαφορικού της τετρακίνησης και στα φρένα της Brembo με εξαπίστονες δαγκάνες εμπρός και διπίστονες πίσω, καθώς κάτω από το καπό παραμένει ο τούρμπο τετρακύλινδρος επίπεδος (boxer) των 2.5 λίτρων με τους 305 ίππους.