Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Formula Renault 2.0 ο Τζιωρτζής

Έτοιμος να πραγματοποιήσει ένα πολύ μεγάλο άλμα στην καριέρα του είναι ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής, αφού την Τετάρτη (24/1) η Βρετανική ομάδα Fortec ανακοίνωσε πως θα είναι ένας εκ των τεσσάρων οδηγών της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Formula Renault 2.0, το οποίο αρχίζει τον Απρίλιο.

Μετά από δύο άκρως επιτυχημένες χρονιές στο πρωτάθλημα SMP Formula 4 North Europe Zone (ΝΕΖ), ο Τζιωρτζής παίρνει προαγωγή για μια σαφώς μεγαλύτερη διοργάνωση η οποία επισκέπτεται ιστορικές πίστες της Formula 1 όπως Paul Ricard, Monza, Silverstone, Monaco, Spielberg, Spa – Francorchamps, Hungaroring, Nürburgring, Hockenheimring και Circuit de Catalunya.

Ο Βλαδίμηρος, γιος του πρώην οδηγού αγώνων ράλι Άντρου Τζιωρτζή, έχει ήδη λάβει μέρος σε δύο δοκιμαστικά της Formula Renault 2.0 στα τέλη του 2017, στο Paul Ricard και στο Circuit de Catalunya.

Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Fortec ο Τζιωρτζής ανέφερε: «ένα παιδικό όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Είμαι ενθουσιασμένος που θα τρέξω με την Fortec στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Formula Renault 2.0. Θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς, την οικογένειά μου και όλους όσους με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια. Ανυπομονώ να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και να αγωνιστώ σε ορισμένες από τις πιο ιστορικές πίστες της Formula 1».

Η Fortec είναι μια μεγάλη Βρετανική ομάδα που δραστηριοποιείται σήμερα σε έξι διαφορετικά πρωταθλήματα, ενώ στο παρελθόν με τα χρώματά της έχουν αγωνιστεί σημαντικοί πιλότοι όπως οι Juan-Pablo Montoya, Heikki Kovalainen και Sergey Sirotkin. Τα μονοθέσια της Formula Renault 2.0 φέρουν 4κύλινδρο, 16βαλβιδο κινητήρα 1998cc και αποδίδουν 210 ίππους.