Σε πλειστηριασμό το Subaru Legacy RS του 1993 που οδηγήθηκε απο τον Richard Burns

Το αγωνιστικό αυτοκίνητο Subaru Legacy RS Group A, το οποίο οδηγήθηκε από τους Ari Vatanen και Richard Burns, θα μπει σε δημοπρασία στο Silverstone Auctions Race Retro στο Stoneleigh Park, Warwickshire, Ηνωμένο Βασίλειο την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου.

Στο κλασικό μπλε και κίτρινο αμάξωμα του και το “K 555 BAT”, το Legacy ηγήθηκε για λίγο στο Rally Acropolis οδηγούμενο απο τον Vatanen, μπροστά από τους Tommi Mäkinen, Carlos Sainz και Colin McRae.

Αργότερα, ο Richard Burns έτρεξε με αυτό το αυτοκίνητο τερματίζοντας στην δεύτερη θέση στο Bettega Memorial Rallysprint του 1995 στην Ιταλία.

Το 2008 το αυτοκίνητο αγοράστηκε για τη συλλογή του Richard Burns, ο οποίος ανέθεσε σε ειδικούς της Subaru rally Autosportif Engineering να το επιστρέψουν στην αρχική του μορφή. Το ολο εγχείρημα εποπτευόταν από τον πρώην μηχανικό της Prodrive Ian Richardson, του οποίου η γνώση και τα πρωτότυπα τεχνικά σχέδια επέτρεψαν τη δημιουργία ενός ολοκαίνουριου, αυθεντικού Prodrive-spec Legacy.

Ωστόσο, διατηρεί πολλά από τα αρχικά μηχανικά στοιχεία του, το σωστό chassis ID plate και την υποδειγματική πινακίδα κυκλοφορίας. Διαθέτει επίσης τον σωστό κινητήρα, κιβώτιο έξι ταχυτήτων και ρυθμισμένη ανάρτηση.

Η Legacy προηπύρξε του Impreza στην Subaru και με αυτό το αυτοκίνητο συμμετείχε η Prodrive στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, με τα πρώτα αυτοκίνητα Prodrive να κάνουν το ντεμπούτο τους στο WRC το 1990. Το περίφημο μπλε και χρυσό χρώμα εισήχθη το 1993 με τη χορηγία της μάρκας τσιγάρων 555 και συνέχισε να καθορίζει μια γενιά στο WRC με το Impreza.

Η εξέλιξη της Prodrive στο Legacy μεταφέρθηκε στο μικρότερο και ελαφρύτερο Impreza, με αποτέλεσμα την κατάκτηση του πρωταθλήματος οδηγών με τον McRae και δύο πρωταθλήματων ομάδας για την Prodrive στο WRC.